5 fødevarer der booster din forbrænding

Står du og skal smide nogle kilo? Så kan disse fem fødevarer hjælpe dig godt på vej. De forskellige fødevarer får din krop til automatisk, at forbrænde flere kalorier efter indtagelse. Selvom du dyrker konditionstræning og styrketræning, så kan det godt betale sig, at pifte din kost lidt op. Forestil dig at du månedligt taber 1 kilo grundet alt din træning. Hvad hvis du månedligt kunne tabe dig 1,2 kilo? Ville dette ikke lige gøre tilværelsen lidt bedre? Du skal naturligvis spise sund og varieret kost i forvejen, men blot tilføje disse 5 fødevarer til din nuværende sunde kost.

Et glas koldt vand

Et glas koldt vand

Menneskekroppen kræver dagligt rigtig meget vand, hvilket giver god mening, da kroppen består af omkring 70 procent vand. Der anbefales at man drikker 1,5 – 2 liter om dagen. Du kan derfor gøre som mange andre, og allerede drikke 0,5 liter koldt vand lige inden du spiser din morgenmad. Husk at vandet skal være koldt, da din krop dermed skal bruge energi til at varme vandet op i kroppen.

Når du drikker vand om morgenen på helt tom mave, vil dette forbedre dit helbred, fjerne giftstoffer og andet affald der ophobes i kroppen og ikke mindst øger forbrændingen. Det kan derfor være en god idé, at gøre dette til en vane, så du får det gjort hver morgen.

En halv grapefrugt til hvert måltid

Når du gerne vil øge forbrændingen og have forbrændingen op, så kan C-vitamin virkelig gavne dig. En undersøgelse har vist, at en halv grapefrugt eller et glas grapefrugtjuice inden hvert måltid, vil resultere i vægttab, når dette er gjort over en periode. C-vitamin bekæmper fedtet på kroppen. Amerikanske forskere har fundet ud af, at folk der har lavt indhold af C-vitamin i blodet, har mere kropsfedt samt større taljemål end de mennesker, der har højt indhold af C-vitamin i blodet. Selvom der anbefales at man kun skal indtage cirka 75 milligram C-vitamin dagligt, så er det videnskabeligt bevist, at du booster din forbrænding ved højere C-vitamin indtag. Du kan med fordel indtage omkring 500 milligram C-vitamin dagligt.

Spis grapefrugt og tab dig i vægt
Spis grapefrugt og tab dig i vægt

Krydderier, krydderier og krydderier!

Måske er du ikke den største krydderikender, men det kan vi hurtigt lave om på. Krydderier er ikke blot sunde for dit helbred, men er ligeledes totalt forbrænding boostere. Især er stærke krydderier som chili eller karry med til, at lade kiloene rasle af dig. Derudover er krydderier som gurkemeje, ingefær, kanel eller hvidløgspulver også helt geniale til et vægttab. Husk derfor at tilføje alt den krydderi retten kan tåle. Det vil nemlig hjælpe dig i sidste ende!

Chiliflager fra bodyman.dk

Økologiske Chiliflager
Gå til chiliflager

Kokosolie fra bodyman.dk

Kokosolie bodybuilding
Gå til kokosolie

Kokosolie

Nu tænker du “olie? Det er da utrolig fedende!” og svaret er, ja det er det bestemt, men det indeholder også mange andre gode ting for din krop. Fedtstofferne i kokosolie er nemlig ikke de samme som de fleste andre fedtstoffer. Undersøgelser har vist, at fedtstofferne som man finder i kokosolie, kan gøre dig ekstra mæt, og du vil dermed spise færre kalorier resten af dagen. Derudover har de den egenskab, at øge mængden af de kalorier du forbrænder med op til 120 kalorier dagligt. Disse fedtstoffer går ind og påvirker fedtforbrændingen omkring maveregionen, når du samtidig dyrker styrketræning. Der anbefales at man indtager 2 spiseskeer kokosolie dagligt. Man skal dog være opmærksom på antallet af kalorierne i kokosolien og trække disse fra, hvad man indtager dagligt.

Magert kød og fisk

Hvis du ønsker at øge forbrændingen, så kræver dette en proteinrig kost, hvor du sørger for at indtage rigeligt med protein dagligt. Man anbefaler at folk der træner moderat til hårdt skal indtage 1,5 – 2 gram protein pr. kropskilo om dagen. Undersøgelser viser, at folk med en proteinrig kost kan øge forbrændingen med helt op til 200 kalorier dagligt. Derudover er protein et af de næringsstoffer som giver en god mæthedsfornemmelse. Vi mennesker får sjældent nok protein. Det kan derfor være gavnligt at supplere kosten med et kosttilskud som proteinpulver, og benytte sig af sådan en proteinshake som erstatning for et mellemmåltid.

Proteinpulver fra bodylab.dk

whey 100 proteinpulverGå til oversigt af proteinpulver

Proteinpulver fra bodyman.dk

Whey 100 proteinpulver Gå til oversigt af proteinpulver

For at opnå et vægttab kræver det både sund kost og motion. Du kan dog hjælpe vægttabet lidt på vej, når du tilføjer fødevarer som de fem ovenstående. Disse fem fødevarer kan også hjælpe dig, der lider af stofskiftesygdomme, hvor dit stofskifte fra naturens side er lavt.

Læs også artiklen 3 måder at forbedre stofskiftet på eller artiklen koffein og træning.

Giv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here