5×5 træningsprogram

5×5 træningsprogrammet er et styrketræningsprogram, som er populært blandt mange bodybuildere, og det er noget for dig, som går efter styrke og muskelvækst.

5×5 træningsprogrammet er lavet sådan, at du laver 3 øvelser, som rammer de store muskelgrupper i hele kroppen. Du skal lave 5 gentagelser af 5 sæt i hver af disse 3 øvelser. Når du er færdig med de 3 øvelser, kan du lave isolationsøvelser efter eget valg. Her bestemmer du selv hvor mange gentagelser og sæt du kører.

5x5 træningFordele ved 5×5 træningsprogrammet

5×5 træningsprogrammet er rigtig godt til at stimulere muskelvæksten i kroppen, da du kommer til at træne hårdt og intenst hver anden dag med øvelser, som træner flere muskelgrupper i kroppen på en gang. Du kan godt forvente at der kommer til at pumpe en masse testosteron rundt i kroppen, når du først kommer i gang med 5×5 træningsprogrammet.

Du vil også opleve en stor fremgang i styrke, da du træner med få gentagelser og gode øvelser i forbindelse med 5×5 træningsprogrammet.

Øget fremgang i styrke har det med at give et stort motivations boost, og det er en stor hjælp i forbindelse med træning.

Ulemper ved 5×5 træningsprogrammet

En af ulemperne ved 5×5 træningsprogrammet er at man nemt kan overtræne, hvis man er ny og ikke er vant til træning. Det kan være en fordel lige at træne et måneder til et halvt år, så din krop bliver mere klar til 5×5 træningsprogrammet.

Gennengamg af 5×5 træningsprogrammet

5×5 træningsprogrammet er bygget op omkring 2 forskellige træningspas – træning A og træning B. Her træner du 3 gange om ugen, hvor du skifter mellem de 2 træningspas, og så skal du holde mindst 1 dags pause imellem hver træning.

Hold 1-2 minutters pause mellem sættene, når du laver de store øvelser med 5×5. Hold 30-45 sekunders pause mellem sættene når du laver de mindre øvelser.

Det vigtigste er at du går efter at træne 5×5 i de 3 store øvelser. Fuld fokus på de 3 store øvelser, når du følger 5×5 træningsprogrammet. Når du er færdig med de 3 store kan du så gå videre til de andre øvelser.
Hvis træningen bliver for hård, eller du har svært ved at restituere, er det med at skrue ned for træningen. Så kan du fx køre 5 gentagelser i 3 sæt i stedet, hvis du har det hårdt.

Træning A

Squat: 5 gentagelser af 5 sæt
Bænkpres: 5 gentagelser af 5 sæt
Bent over row: 5 gentagelser af 5 sæt
Pullups: 8 gentagelser af 3 sæt
Lateral Raises: 8 gentagelser af 3 sæt
Mavebøjninger: 10 gentagelser af 3 sæt

Træning B

Front squat: 5 gentagelser af 5 sæt
Military Press: 5 gentagelser af 5 sæt
Dødløft: 5 gentagelser af 5 sæt
Armbøjninger: 10 gentagelser af 3 sæt
Biceps curls: 8 gentagelser af 3 sæt
Triceps pulldown: 8 gentagelser af 3 sæt

Giv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here