Elsker du ikke også, at kunne tilbyde dine gæster noget sundt og samtidig kreativt-lavet mad? Måske du i virkeligheden bare vil lave maden til dig selv. Denne ret giver dig mange muligheder, da den er fuldt ud præsentabel til både gæster eller blot et billede til Instagram.
Selvom du har lyst til noget lækkert og saltet, så behøver det ikke nødvendigvis at være usundt. Alt med måde naturligvis. Denne lakseroulade er perfekt til denne årstid, for det er nemlig laksesæson. Laks kan købes overalt lige for tiden, og dette bør man benytte sig af.
Laksen er fuld af mange omega-3-fedtsyrer og bør sættes på middagsbordet op til flere gange ugentligt. Derudover indeholder D-vitamin, som ellers kan være en af de vitaminer, som vi har svært ved at få gennem kosten. Laks går inde under kategorien ”superfoods,” hvilket er fuldkommen forståeligt, da denne fødevare indeholder så mange gode ting, som vores krop har brug for.
En lakseroulade er både for børn og voksne. Det gode ved denne ret er, at den kan laves på forhånd, hvorefter du kan stille den i køleskabet i nogle timer, inden dine gæster ankommer.
Tid: 30 minutter
Frysetid: 2 timer
Anretning: 10 minutter
Lakseroulade ingredienser:
- 400 gram røget laks i skiver
- 2,5 dl skyr 0,2 %
- 1 spsk. Citronsaft (friskpresset)
- ¼ tsk. Salt og peber
- ½ bundt dild
- Purløg til pynt
Lakseroulade laves således:
Du starter med at tilberede dildcremen. Dette gøres ved at blande skyr, citronsaft, salt og peber sammen i en skål. Pisk blandingen sammen i hånden eller med elpisker. Det vil nu begynde, at få en cremet konsistens. Herefter hakker du dilden og vender dette i blandingen. Skålen stilles i køleskabet.
Bagepapir lægges ud på køkkenbordet (cirka 30 cm i længden). Halvdelen af lakseskiverne lægges herpå ved siden af hinanden i en firkant. Husk at skiverne skal folde en smule over hinanden.
På firkanten lavet af laks smøres nu halvdelen af dildcremen herud på.
Fra den længste side foldes laksen med dildcremen heri. Husk at rulle denne tæt. Man kan eventuelt bruge en kniv til at starte med, da hele rouladen gerne skulle blive så kompakt som muligt. Du kan ligeledes benytte bagepapiret til, at få rouladen formet ordentligt.
Herefter gøres det samme som ovenstående med det resterende dildcreme og resten af lakseskiverne.
Stil de to ruller i fryseren i cirka 2 timer. På den måde bliver de faste nok til, at kunne blive skåret.
Rullerne tages ud af fryseren. Skær nu de to ruller ud i ”skiver,” men sørg for at disse ikke bliver for tynde (og heller ej for tykke), de skal kunne holde faconen. Rullerne skal gerne være omkring 1 – 2 cm. Brug gerne en meget skarp kniv.
Anret skiverne på en eller flere tallerkener med purløg herom.
Du har nu en lækker snack eller ret, som du kan smovse dig i. Du får heraf sunde fedtsyrer og en masse proteiner. Derudover får du en masse krydderurter, som er spækket med vitaminer og mineraler, som ligeledes er godt og sundt for din krop.
Lakseroulade tip:
Et godt tip er, at tilføje en smule blendet krabbekød eller krabbemouse. Dette giver ekstra smag til dildcremen, og et ekstra sku proteiner.
Afhængigt af hvor sundt du vil have det, så kan du ligeledes inkludere et tortillabrød eller spinatblade og lægge det uden omkring selve laksen.
Der findes ikke det, som man ikke kan komme i sådan en ret. Alt hvad der hører til fisk, kan du komme i dildcremen. Andet fisk, krydderurter, krydderier, grøntsager u name it!