De bedste badevægte til bodybuilding og analyse af kroppen

En badevægt er noget udstyr, som enhver bodybuilder bør have, da badevægten hjælper bodybuilderen med at måle og holde styr på sin kropsvægt. Stigning eller fald af bodybuilderens kropsvægt er nemlig en god indikator på, om det går frem eller tilbage med kosten og træningen. Hvis du bulker skulle du gerne stige i vægt/muskelmasse, og ligeledes hvis du cutter, skulle du gerne falde i vægt/fedtprocent, så du får en mere tydelig six pack. For at få det bedste indsigt i hvordan det går, er en god og præcis badevægt vigtig, så du som bodybuilder kan holde styr på vægten. Det er også en rigtig god ide at anskaffe sig en køkkenvægt, så du kan tælle dine kalorier.

Blivstor.dk har kigget nærmere på nogle af de bedste og mest præcise badevægte til bodybuilding på markedet. Her går vi i dybden med flere modeller, funktioner og ikke mindst prisen, så du kan få mest muligt for dine penge.

Badevægt til bodybuilding

Tanita badevægte til bodybuilding

Tanita er et af de bedste mærker, når det gælder badevægte til bodybuilding. Tanita er kendt for at “måle dit helbred”, og de er på markeder i stort set hele verden. Grunden til dette er at Tanita badevægte er meget præcise, og så har deres badevægte generelt mange funktioner, som du som bodybuilder kan bruge. Mange af deres badevægte kan fx måle fedtprocent og muskelmasse. Hvis du har prøvet og få målt din fedtprocent, har det højst sandsynligt været på en Tanita vægt. De bliver nemlig brugt af rigtig mange læger og diætister. Der er nu ikke ret meget som slår måling af fedtprocent med en fedttang, men måling af fedtprocent på Tanita badevægte er ikke helt ved siden af, og det er helt klart information, som er guld værd som bodybuilder. Tanita badevægte findes i stort set alle prisklasser, så du kan finde noget, som passer præcist til dig.

Køb Tanita badevægte hos abilicaonline.dk

Gå til badevægte

Alle Tanita badevægte i denne artikel kan købes hos abilicaonline.dk. De har et stort udvalg af professionelt træningsudstyr til gode priser. Hvis du også mangler et løbebånd eller en ny crosstrainer, så er abilicaonline.dk stedet. De har billig fragt på 29 kr, og gratis fragt hvis du køber for mere end 1000 kr. Der medfølger batterier i alle badevægte, når du køber hos ablicaonline.

Tanita UM075Tanita UM075
Pris: 895 kr
Tanita UM075 er den billigste af badevægtene fra Tanita serien, hvor du får rigtig meget for pengene. Badevægten har et vægt måleinterval på 100 g, så du som bodybuilder kan måle din vægt meget præcist. Der er også indbygge fedtprocentmåler, som kan måle din fedtprocent med 1 decimal. Så vægten kan fx måle en fedtprocent på 10,4%. Vægten har en max vægt på 150 kr.
Gå til badevægt
Tanita BC543Tanita BC543
Pris: 1095 kr
Tanita BC543 har nogle flere funktioner end Tanita UM075, men den koster så også et par hundrede mere. Den kan måle din vægt med et måleinterval på 100 g, og så kan den også måle din fedtprocent. Ekstra features er blandt andet måling af vandprocenten i kroppen, så du kan holde øje hvor meget væske du har i kroppen. Så er der også en helt masse andre indikatorer, som du kan bruge til at få information om dit helbred. Max vægt 150 kg.
Gå til badevægt
Tanita HD351Tanita HD35
Pris: 2295 kr
Tanita HD35 kan veje helt op til 200 kg i intervaller af 100 g. Det er en badevægt, som kan klare nogle flere kg end de 2 ovenstående. Designmæssigt er badevægten også lidt breddere, som giver en større flade at stå på. Så er badevægten heller ikke fyldt med alt funktioner, som gør den simpel og nem at bruge.
Gå til badevægt
Tinita BC601Tanita BC601
Pris: 3145 kr
Tanita BC601 har et håndtag til dine hænder, så du kan få en mere kompleks analyse af din krop. Det er lige noget for den seriøse bodybuilder, som går meget op i sporten. Den kan måle fedtprocenter og mange andre ting, og så har den også et interval på 100 g. Den kan veje op til 150 kg. Så er vægten indbygget med automatisk genkendelse, så vægten ved det er dig, når du træder op vægten.
Gå til badevægt
Tanita BC1000Tanita BC1000
Pris: 3295 kr
Tanita BC1000 er en meget badevægt fyldt med teknologi. Den kan kobles direkte til Garmin Forerunner 310XT og FR60, som er to pulsure, og så kan du også koble den direkte til computeren. Her kan du så gemme alt informationen omkring krop, så du virkelig kan gå i dybden med din fysiske udvikling. Vægten kan veje helt op til 200 kg, med intervaller på 100 g.
Gå til badevægt

Hvornår er det bedst at veje sig som bodybuilder

Det er helt klart bedst at veje dig om morgenen, lige når du står op. Det er en god ide lige at gå på toilettet inden, så kroppen er tømt for affaldsstoffer. Det er også godt, hvis du vejer dig på det nogenlunde samme tidspunkt. Vent med at spise drikke vand og spise mad, så det ikke påvirker resultatet.

Hvor tit skal jeg bruge min badevægt?

Jeg plejer at veje mig selv hver morgen, når jeg står op. Det jeg vejer skriver jeg ned på min telefon, så jeg har alt dataen omkring min vægt samlet et sted. Du skal dog huske på at din vægt kan svinge dag fra dag, og det er alt efter hvor meget væske, mad osv, som du har i kroppen. En god tommelfingerregel er veje dig en gang om ugen, og så sammenligner du så med næste uge. Det giver et mere realistisk billede af, om du tager på eller taber dig. Jeg sammenligner fx altid min vægt fra forrige uge om mandagen. Så kan jeg se om jeg har taget på eller tabt mig. Jeg plejer at ligge 500 kcal kalorier i overskud i forhold til ligevægtsindtaget, når jeg bulker. Jeg ligger 500 kcal i underskud i forhold til ligevægtsindtaget, når jeg cutter. 500 kcal i overskud/underskud hver dag i en uge, svarer til en vægtøgning/vægttab på 0.5 kg.

Hvilke funktioner skal en badevægt til bodybuilding have?

Badevægten vigtigste funktion er at veje bodybuilderen. Så skal resultatet helt vises med mindst 1 decimal, så du får din kropsvægt, hvor der er et kommatal med. Displayet må også gerne være stort, så man tydeligt kan se, hvor meget man vejer. Så er det en god ting, at man står godt fast på badevægten. Stort set alle badevægte er lavet sådan, at de har lidt ekstra modstand, så fødderne står godt fast i hver side af badevægten. Måling af fedtprocent er nummer på listen. Det er nemlig rart at kunne måle sin fedtprocent, så man har lidt at gå efter, når man vejer sig. Hvis badevægten har et lækkert design, så gør det heller ikke noget. Du skal trods alt se på den de næste par år.

  1. Præcis vejning med mindst 1 decimal
  2. Stort display
  3. Fedtprocentmåler
  4. Design af badevægt

Hvor lang tid holder en badevægt?

En badevægt kan holde i mange år, hvis du passer godt på den. Stil derfor badevægten et sted på badeværelset, hvor den ikke kommer i kontakt med vand. Badevægte er ikke så glade for vand, da de kører på batterier. Der er også god garanti på de fleste badevægte, hvis de nu skulle gå hen og gå i stykker. Så er det også en god ide, hvis du undgår at hoppe og træde alt for hårdt på badevægten. Det kan de heller ikke holde til i længden. Pas også på med at stå i våde fødder på badevægte, da mange af dem er lavet af glas. Det kan blive meget glat, hvis det kommer i kontakt med vand.

Giv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here