Billige crosstrainer maskiner til træning i eget hjem

Crosstrainer

Crosstraineren er en meget populær træningsmaskine og de fleste kender den fra fitnesscenteret. En crosstrainer minder lidt om en blanding mellem af flere maskine, som gør det muligt at træne hele kroppen effektivt. Crosstraineren er en hybrid af et løbebånd, en stepmaskine og en kondicykel, som formår at inkludere overkroppen under konditionstræning.

Især overkroppen bliver brugt meget i forbindelse med træningen på crosstraineren, og det er også en af grundene til den er så populær. Du får både træning i armene og i benene, som er meget effektiv i forbindelse med et vægttab eller muskelbygning. Efter en tur på crosstraineren kan træningen mærkes i hele kroppen. Fx ikke kun i benene efter en tur på et løbebånd eller i armene efter en tur på romaskinen.

Crosstraineren giver mulighed for en rigtig god omgang konditionstræning, fordi man netop får gang i mange af kroppens store muskelgrupper. Derudover sørger crosstraineren for, at du får forbrændt utrolig mange kalorier. Der er altså kun fordele ved, at benytte sig af sådan en maskine, når man skal have gang i konditionstræningen. Når både arm- og benmuskulatur bliver belastet, så vil energiforbruget stige. Dette betyder altså, at du vil forbrænde langt flere kalorier end på andre konditionsmaskiner, hvor du eksempelvis kun benytter benene.

Det særlige ved crosstrainermaskinen er, at det er en af de mest skånsomme konditionsmaskiner. Hvis du døjer med diverse skader, så vil crosstraineren være lige noget for dig. Crosstraineren giver ingen stød op i gennem benene og leddene, fordi fødderne konstant er i kontakt med pedalerne. På crosstraineren bevæger man sig altså på en måde, som virker meget naturlig og sund for kroppen.

Hvis du normalt dyrker andre former for konditionstræning såsom løb, så vil crosstraineren være et perfekt supplement til din konditionstræning. Især hvis du er løber, så vil denne form for motion gavne din løbetræning, da den fremmer bevægelsen for løb, men uden at skade og belaste dine sener og led i samme grad, som løb ofte har tendens til at gøre.

WinElip Plus crosstrainer fra abilicaonline.dk

Pris 4,795 DKK

Gå til forhandler

Dette er en solid og fleksibel crosstrainingsmaskine, som passer til dig der ønsker fuldkommen komfort under din træning. Denne model har indbyggede træningsprogrammer og elektronisk modstandsregulering. Disse egenskaber giver dig en mere varieret og spændende træning.

Denne crosstrainer har indbygget display, hvilket gør det overskueligt for dig, som ønsker at følge med i, hvor mange kalorier du har forbrændt, hvor lang tid du har været i gang, hvilken modstand du burger samt pulsmåling.

Masterfit TP500 crosstrainer fra abilicaonline.dk

Pris 5,995 DKK

Gå til forhandler

Dette er den ultimative maskine til dig, som ønsker at få mest for pengene. Det er en solid og driftsikker crosstrainer, som allermest bare står og venter på at blive brugt. En særlig ting ved denne maskine er, at du har en skridtlængde på hele 40 cm, hvilket sjældent ses for en crosstrainer i denne prisklasse. Denne model har lange håndtag, hvilket giver dig flere muligheder for forskellige typer af greb. Ligeledes finder du et indbygget transporthjul, som gør det nemmere at flytte rundt på. Som vist på billedet har denne crosstrainer også et indbygget display, hvorved du får alle detaljer omkring kalorieforbrug, distance, hastighed, puls og meget mere.

Abilica Stream RC V crosstrainer fra abilicaonline.dk

Pris 7,895 DKK

Gå til forhandler

Dette eksklusive design er lige noget for dig, som ønsker en træningsmaskine med stil. Konditionsmaskiner og andre træningsmaskiner har det med, at stå og se kedelige ud i stuen eller, hvor man nu har den stående. Med denne Abilica Stream RC V crosstrainer er det en helt anden sag. Den giver rummet stil. Udover designet bør man ikke være i tvivl om kvaliteten, den er nemlig i tip top. Denne crosstrainer har en skridtlængde på 40 cm, hvilket giver dig god fri bevægelse. Crosstrainer har som de tidligere nævnte også et indbygget display med alle de funktioner, som man har brug for ved hjemmetræning.

Crosstrainer CS5(test vinder) fra getbig.dk

Pris 2,695 DKK

Gå til forhandler

En perfekt crosstrainer til prisen, hvor du ikke skal gå på kompromis med kvaliteten. Særligt har denne Crosstrainer CS5 vundet i Test og er ydermere meget populær, når det gælder træningen derhjemme. Hvis crosstraineren blot skal være et supplement til din træning, så kan denne model virkelig anbefales. Prisen er i den lave ende og der er derfor ikke helt så mange funktioner, som crosstrainere i de dyrere prisklasser.

Walker Sølv crosstrainer fra getbig.dk

Pris 1,299 DKK

Gå til forhandler

Hvis man ejer en crosstrainer som denne, så får man uden tvivl gang i hele kroppen – helt uden at træde udenfor din hoveddør. Det kan da ikke blive meget bedre? Jo, det kan det. Prisen er nemlig også bemærkelsesværdig, hvis man ikke ønsker at give flere tusinde kroner for en crosstrainer. Denne model sikrer dig den rette position, så du skåner kroppen mest muligt. Denne Walker sølv crosstrainer kan især være noget for dig, som er bange for, om din maskine kommer til, at samle støv ovre i hjørnet. Den ligger i den lave ende af prisklassen for crosstrainere, men formår alligevel at træne hele din krop godt i gennem.

Crosstrainer Walker de Luxe fra getbig.dk

Pris 1,299 DKK

Gå til forhandler

Med denne crosstrainer får du mulighed for, at træne hele kroppen godt i gennem. Crosstrainer Walker de Luxe skåner dine led for ubehagelige stød og ryk, som ofte forekommer med nogle former for konditionstræning. Med denne maskine får du den komplette crosstrainer til hjemmebrug.

En crosstrainer er god, at have stående derhjemme, da man netop kan træne lige når man har lyst. Du er uafhængig er vejr, fitnesscenter og andet. Mange mennesker vælger, at stille sin crosstrainer i stuen, så de eventuelt kan se fjernsyn samtidig med de motionerer.

Reebok GX50 Crosstrainer Sort fra fitnessgruppen.dk

Reebok GX50 Crosstrainer Sort fra fitnessgruppen.dk

Pris 5,799 DKK

Gå til forhandler

Denne crosstrainer fra Reebok er noget helt særligt. Mangler du en omgang effektiv træning, hvor du får sved på panden? Går du ligeledes og tænker over, hvordan du både får trænet overkroppen samtidig med underkroppen? Så er denne Reebok GX50 Crosstrainer med et 9 kilograms svinghjul lige noget for dig. Et svinghjul af denne størrelse giver dig en glidende fornemmelse hver eneste gang du træder op på maskinen. Med det indbyggede display går man aldrig galt i byen. Du får hele 32 modstandsniveauer, så uanset form og konditionstal vil der være det rette modstandsniveau til dig. Displayet giver dig hermed også mulighed for, at vælge mellem 20 træningsprogrammer, hvilket gør din træning sjov og varieret.

Kettler Axos Cross P fra fitnessgruppen.dk

Pris 3,995 DKK

Gå til forhandler

Denne nye crosstrainer er udstyret med elegant design, som er genial til dig, som tænker lidt ekstra over, hvordan hjemmet ser ud. Det store svinghjul på hele 14 kg giver Kettler Axos Cross P den perfekte glidende tråd gennem hele din konditionstræning. Crosstraineren indeholder et display, som i alt giver dig mulighed for, at vælge mellem 12 træningsprogrammer. Med så lang en række af forskellige træningsprogrammer vil din træning ikke blive kedelig. Derudover finder du nogle små hjul foran, som gør det nemt for dig, at flytte maskinen.

Peak Fitness VG40 Crosstrainer fra fitnessgruppen.dk

Pris 4,999 DKK

Gå til forhandler

Hvis du leder efter den perfekte crosstrainer til hjemmet, så har du fundet den rette. Denne Peak Fitness VG40 Crosstrainer har et flot design, men har samtidig med dette også en stærk ramme og et godt svinghjul. Særligt bemærkelsesværdigt ved denne crosstrainer er den smalle skridtbredde på 15 cm. Når bredde er så smal vil det give en helt naturlig fornemmelse i kroppen, når man træner. I forhold til computeren og displayet i crosstraineren, så vil du ikke blive skuffet. Her er alt hvad hjertet begærer og hvad du har brug for, når du træner hjemme. Denne konditionstræningsmaskine har vundet testen ”Bedst i brug maskiner til under 5.000 DKK.”

Hvad er mine erfaringer med en crosstrainer?

Jeg bruger ofte crosstraineren i forbindelse med min træning. Hvis jeg for eksempel løber meget på løbebånd, har jeg tendens til, at få ondt i knæ og hofterne, hvilket slet ikke rart. Løsningen på dette problem var, at dyrke konditionstræning på min crosstrainer, da den skåner knæ og hofterne langt mere. Når jeg ikke har ondt i knæ og hofterne har jeg haft nemmere ved at opbygge min form, da jeg derfor kan presse mig selv meget mere og ikke behøver sidde ude på sidelinjen med diverse skader og overbelastninger.

Jeg synes også crosstraineren er, at foretrække til opvarmning inden styrketræning. Den hjælper ved at varme både arme og ben grundigt op, som er vigtigt inden styrketræning. Man kan nemlig få nogle dumme skader, hvis man ikke varmer grundigt op.

Crosstrainer vs medlemskab i fitness

Hvis du bruger meget tid i fitnesscenteret på cardio(løb), så kan det være en god ide at overveje at købe en crosstrainer. Medlemskabet i fitness løber op i mange penge over tid, og de penge kunne du bruge på en crosstrainer, som holder i rigtig mange år frem. På sigt er det klart meget billigere at træne hjemme på en crosstrainer, fremfor at skulle betale fitness abonnement hver måned. Der er mange fordele ved, at træne hjemme på en crosstrainer. Dette gælder både at du ikke er afhængig af vejret, men ligeledes at du kan se TV, høre høj musik eller lignende samtidig med, at du har gang i din træning.

HIIT træningsprogram på crosstrainer

HIIT står for Høj Intensiv Interval Træning og det er en utrolig effektiv form for motion. HIIT fungerer ved, at du træner med høj intensivitet, hvilket vil sige, at du giver den fuld gas. Interval træning betyder at du træner efter et tidsinterval og det kan for eksempel være 1 min træning. Kort sagt fungerer HIIT ved, at du træner hårdt,  holder pause, træner hårdt, holder pause, træner hårdt, holder pause og så kører det ellers bare. Jeg plejer at køre 30 sekunder, hvor jeg giver den fuld gas og derefter 30 sekunder hvor jeg træner stille og roligt eller står stille, så jeg lige kan få vejret igen. Det gør jeg 10 gange i træk, hvor jeg efterfølgende holder en lidt længere pause. På en crosstrainer svarer det til, at du bevæger dig hurtigt i 30 sekunder og derefter står stille eller bevæger dig stille og roligt i 30 sekunder. Det gør du 10 gange i træk. Hvis du har overskud efter 10 gange, tager du en runde mere. De fleste crosstrainere kan indstilles til, at køre intervaller og det er en rigtig dejlig feature, som virkelig gavner din træning.

HIIT får virkelig gang i kroppen og det er effektiv måde, at få sat gang i forbrændingen. Så kommer pulsen også i vejret, hvilket også er en rigtig god ting. HIIT tager heller ikke ret lang, og på det punkt sparer du altså en masse tid. Husk altid at få noget at spise efter HIIT og det må gerne være en masse proteiner og kulhydrater. Der kan eksempelvis være en low carb proteinbar og noget frugt eller noget proteinpulver med chokoladesmag og et stykke frugt. Derudover er det særligt vigtigt, at du husker at drikke vand, når du træner HIIT. Hvis du ikke har prøvet denne form for træning før, så vil du blive overrasket over, hvor meget du rent faktisk kan svede. Men lad dig ikke skræmme, dette betyder bare, at du bruger kroppen godt og grundigt.

5 tips til at få mere succes med din crosstrainer

  1. Kosten har stor betydning for din træning på crosstraineren. Sørg for at spise sundt og varieret i løbet af dagen. Du kan finde en kostplan her på siden, hvis du ønsker at få endnu mere ud af kosten.
  2. Drik en masse vand når du træner på crosstraineren. Så undgår du at dehydrere, og du får en bedre følelse i kroppen. Du skal huske at vi mennesker består af rigtig meget vand – 50-60 %. Vand er vigtigt for at kroppen kan holde sig kørende. Tag gerne en stor drikkedunk med, så du har massere af vand til rådighed. Hvis du har en stor drikkedunk med, er der også en større sandsynlighed for at du drikke mere vand, når du træner på crosstraineren.
  3. Sørg for at have et par gode sko på, når du træner på en crosstrainer. Det kan fx være en god indendørssko eller løbesko. Det giver dig en bedre og mere behagelig træning, når du træner i et par gode sko på en crosstrainer.
  4. Husk opvarmning når du træner på en crosstrainer. Start ud i et langsomt tempo så kroppen kan få lov til at arbejde sig i gang. Lav opvarmning i 5-10 minutter, hvor du øger tempoet lige så stille.
  5. Sørg for at få rigeligt med søvn. Gerne 8 timer hver dag så du har massere af energi til træning. Det giver dig langt bedre resultater på sigt, hvis du passer din søvn.

Giv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here