Billige romaskiner til træning i eget hjem

Træning i en romaskine er en meget hård og effektiv form for træning. Den får pulsen i vejret med det samme, og så giver rotræning rigtig godt til overkroppen. Det er skulder, ryg, biceps og triceps som bliver brugt meget, når der trænes i en romaskine.  Det er lidt en anderledes form for træning, da det syrer mere til i overkroppen frem for benene. Så hvis du vil have en stor og stærk overkrop er træning i en romaskine at foretrække. Hvis vi tager et kig på de professionelle indenfor roning, er det tydeligt at se den effekt roning giver. Det er arme på størrelse med træstammer og en brystkasse, som er større end hele verden.

billig romaskine kvalitets romaskine

Review af to billige romaskiner fra getbig.dk

Jeg har fundet to billige romaskiner, som er gode bud på romaskiner til hjemmet. Der er en billig romaskine, og så er der en lidt dyrere model, som kan lidt mere end den billige romaskine. Den helt store forskel ligger i modstandsmekanismen. Den billige model har 4 trin, hvor den lidt dyrere model har 10 trin. Så er meget mere variation, hvis du vælger den lidt dyrere model. Fælles for de 2 modeller er at de er sammenklappelige. Det er en rigtig dejlig feature, da romaskinen nemt kan fylde meget grundet dens aflange form. Der kan fx være perioder eller situationer hvor du ikke bruger din romaskine, eller du skal have mere plads, og her er den sammenklappelige funktion skøn. Der medfølger ligeledes værktøj og samlevejledning til begge romaskine, så du nemt og hurtigt kan få samlet din romaskine. Så medfølger der også træningstips, så du også kan komme hurtigt i gang med træningen. Du finder et træningsprogram til roning længere nede på denne side.

Her er der en oversigt af de forskellige funktioner, så du kan finde det, som passer til dine behov.

[/vc_column_text]

Romaskine Cambridge II

billig romaskine

1699 kr
Set hos getbig.dk
Digital skærm til data – kalorieforbrug, tid, antal træk
4 trins justering af modstand
Romaskinen vejer 16 kg
Værktøj og samlevejledning
Sammenklappelig
Romaskine træningstips medfølger

Gå til romaskine

Romaskine Cardiff

kvalitets romaskine
2699 kr
Set hos getbig.dk
Digital skærm til data – kalorieforbrug, tid, antal træk
10 trins justering af modstand
Romaskinen vejer 26 kg
Sammenklappelig
Værktøj og samlevejledning
Romaskine træningstips

Gå til romaskine

Peak Fitness Romaskiner

Hvis du er på jagt efter en romaskine af rigtig god kvalitet, skal du kigge efter Peak Fitness romaskiner. De laver nemlig romaskiner i den lidt højere prisklasse, som er rigtig gode og robuste. Jeg har kigget nærmere på 2 forskellige Peak Fitness Romaskiner fra fitnessgruppen.dk. Den ene hedder Peak Fitness R70 og den anden hedder Peak Fitness R70. Modstanden i disse 2 romaskiner er en kombination af luft og magneter, hvilket gør at det føles meget realistisk, når du træner. De er begge fyldt med massere af teknologi, som gør at du kan holde øje med en masse paramentre.

Peak Fitness R70 Romaskine

Peak Fitness R70 Romaskine

Pris 4999 kr
Set hos fitnessgruppen.dk
Luft og magnet modstand
Digital skærm til data – kalorieforbrug, tid, antal træk, watt, ur, temp, kalender, alarm
16 trins justering af modstand
Maks brugervægt: 115 kg
Romaskinen vejer 27 kg
Sammenklappelig
12 forud indstillede programmer
Transport-ruller foran
Pulsbælte medfølger ikke

Gå til romaskine

Peak Fitness R9 Romaskine

Peak Fitness R9 Romaskine

Pris 6999 kr DKK
Set hos fitnessgruppen.dk
Luft og magnet modstand
Digital skærm til data – kalorieforbrug, tid, antal træk, watt, ur, temp, kalender, alarm
16 trins justering af modstand
Maks brugervægt: 130 kg
Romaskinen vejer 36 kg
Sammenklappelig
12 forud indstillede programmer
Transport-ruller foran
Pulsbælte medfølger

Gå til romaskine

Abilica Romaskiner

Abilica er også et brand, som er værd at kigge nærmere på, hvis du vil købe en ny billig romaskine. Her har jeg fundet 2 romaskiner fra abilicaonline.dk, som er der hvor du kan købe abilica romaskiner. Den ene romaskine hedder Abilica WinRower Romaskine, som er den billigeste romaskine hos abilicaonline. Abilica Stream RO V er en lidt dyrer model, som har nogle flere features.

Abilica WinRower Romaskine

Abilica WinRower Romaskine

Pris 4995 kr
Set hos abilicaonline.dk
Magnet modstand
Skærm til data – kalorieforbrug, tid, antal træk, styrkeniveau, ur
5 trins justering af modstand
Maks brugervægt: 130 kg
Romaskinen vejer 31 kg

Gå til romaskine

Abilica Stream RO V

Abilica Stream RO V

Pris 6495 kr
Set hos abilicaonline.dk
Gratis levering
Magnet modstand
Skærm til data – kalorieforbrug, tid, antal træk, styrkeniveau, ur
16 trins justering af modstand
12 træningsprogrammer
Maks brugervægt: 130 kg
Romaskinen vejer 52 kg
Sammenklappelig

Gå til romaskine

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Du kan også finde en gennemgang af løbebånd og crosstrainere her på blivstor.dk, som er gode alternativer til en romaskine.

Teknik i roning er vigtigt

For at få maksimalt udbytte af roning, er det vigtigt at du har teknikken i orden. Så er derfor en god ide at sætte sig ind i hvordan man gør det rigtigt. Der findes rigtig mange informationer på internettet om hvordan den rigtig teknik er indenfor roning. Jeg har fx fundet nedenstående video, som forklarer hvordan man roer med den rigtige teknik. Ellers kan du som regel finde hjælp i det lokale fitnesscenter, som har uddannet personale eller du kan spørge dem som træner i centeret. Af hvad jeg husker har der næsten altid været nogle som har roet de gange jeg har været nede at træne i mit lokale fitnesscenter. Så det er bare at spørge. Det kan de hurtigt svare på.

Roning Træningsprogram

Jeg har fundet et godt træningsprogram, som du kan bruge i forbindelse med roning. Du finder træningsprogrammet ved at trykke på nedenstående link. Det er et 24 ugers træningsprogram, hvor du starter på begynderniveau og så langsomt øger træningsmængden, så du hele tiden kommer i bedre form. Du starter fx med at skulle ro 5000m, hvor du ugen efter skal ro 5500m osv. Pete gennemgår meget detaljeret hvad du skal lave uge fra uge, og det er egentlig meget simpelt, når du først lige kommer i gang. Jeg vil klart anbefale dig at følge en plan, da det giver langt bedre resultater i længden. Hvis træningsprogrammet ikke lige er dig, kan du fx selv sætte et sammen med inspiration fra Pete’s træningsprogram. Så længe du bare øger træningsmængden som tiden går, og giver den fuld gas, så du allerede godt på vej til at komme i god form.

24 ugers begynder træningsprogram af Pete Plan

Hvilke muskler træner roning

Her er der en kort gennemgang af de muskelgruppe roning træner.

Ben

Når du laver roning på en romaskine, kører du frem og tilbage på maskinen. Her bruger du meget dine ben(lårmuskler og baglår) og baller til at give den store fremdrift.

Ryg, arme og skulder

Du bruger også ryggen, armene og skuldrene meget, når du træner på en romaskine. Du holder hænderne i håndtaget, som du så trækker tilbage til maven, i mens du strækker benene ud. Denne bevægelse frem og tilbage aktiverer musklerne i ryggen, arme og skulder. Roning er lidt ligesom cykling bare til overkroppen i stedet. Du får rigtig store og stærke muskler i ovenkroppen ved at dyrke roning.

Lænd og mave

Muskler omkring lænd og mave bliver også trænet godt under roning. Disse muskler arbejder mere eller mindre hele tiden, når du roer. Du kan eventuelt tilføje noget core træning, så du får trænet musklerne omkring lænden og maven.

Roning om vinteren

Roning i romaskine passer perfekt til det danske vejr, som er koldt mange måneder om året. Så kan du sidde inde i varme og give den gas på romaskinen, mens andre løber ude i det kolde vejr. Det er en af de rigtige gode ting ved at have en romaskine. Det er også derfor rigtig mange dyrker roning hen over vinteren. Så slipper man nemlig for at skulle ud i det kolde vejr. Når der så bliver sommer i Danmark, kan du stadig fortsætte træningen på romaskinen indenfor, men der er også muligheden for at flytte romaskinen ud i det gode vejr. Ellers kan du prøve rigtig roning ude på vandet.

Roning om sommeren

I Danmark har vi massere vand og en smuk natur. En stor del af landet er omgivet af hav, og så vi har vi mange søer, floder og åer, hvor der er muligt at ro om sommeren. Det er noget jeg vil anbefale dig at prøve. Rigtig roning ude på vandet er rigtig sjovt, og så er det samtidig hårdt. Det er god måde at få testet din træning, som du har lavet hele vinteren på romaskinen. Det er også rigtig flot, når du sejler på vandet, da du ser naturen fra et lidt andet perspektiv.

Hvis du gerne vil prøve rigtig roning, kan du leje en robåd i de fleste havnebyer. Tag gerne kontakt til en roklub da de typisk har en masse viden om roning og typisk ligger inde med en masse robåde. Det koster ikke alverden at leje en robåd, og så er der muligheden for at en eller flere venner med, så i kan ro sammen. Du kan også melde dig ind i en roklub, hvis du ønsker at ro flere gange om sommeren. Så kan du gå til roning et par gange om ugen, lidt ligesom andre går til fodbold eller håndbold. Husk solcreme og godt med vand når du skal ud at ro længere tid ad gangen.

Giv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here