De bedste blendere til bodybuilding og sund livsstil

Blender til bodybuilding

En blender er god at have som bodybuilder, da den er praktisk i forhold til madlavning. Det er fordi at du kan lave mange sunde ting hurtigt og nemt med en blender.

Jeg vil i denne artikel kigge nærmere på gode blendere til bodybuilding, og så kommer jeg med gode råd, som du kan bruge, når skal investere i en ny blender. Jeg kommer også ind på, hvad du kan lave af opskrifter med en blender, så du kommer godt i gang.

OBH Nordica 6621 blender

OBH Nordica 6621 blender

Pris: 448,-
Effekt: 500 watt
Hastighed: 2 hastigheder
Farve: Sølv
Kapacitet: 1,5 liter
Rengøring: Vaskes i hånden(anbefales)

Jeg bruger selv denne blender til dagligt, og den kan varmt anbefales. Moteren er på 500 watt, hvilket er kraftigt nok til at knuse frosne bær og isteringer. Mine erfaringer siger at man skal op omkring de 500 watt+, hvis den skal klare frosne bær og isteringer. Jeg havde en blender på 300 watt tidligere, og den brændte hurtigt sammen, da jeg tit laver smoothies med massere af frosne bær.

Der er 2 hastigheder på blenderen og en pulse funktion. Kanden er af tykt glas + top og bund kan tages af. Det gør det noget nemmere med rengøring.

OBH Nordica Pro Crush Blender

OBH Nordica Quickblend Blender

Pris: 549,-
Effekt: 1000 watt
Hastighed: Trinløs hastighedsregulering og program til knusning af is og smoothies
Farve: Stål
Kapacitet: 1,75 liter
Rengøring: Må gerne vaskes i opvaskemaskine.

Hvis du er på jagt efter en kraftig blender, som kan knuse is og frosne bær, bør du kigge nærmere på denne Pro Crush blender fra OBH Nordica. Et godt valg af blender, hvis du er bodybuilder.

Kig efter en blender med knus is funktion

Når du køber ny blender, skal du kigge efter knus is funktion. Hvis blenderen har en knus is funktion, kan den godt klare at blende og knuse is. Det er ikke alle blendere, som har motorkraft nok til at knuse is. Hold øje med knus is funktion. Det at blenderen kan knuse is, er en god ting, hvis du gerne vil lave protein smoothies. Du kan også lave lækre drinks med knust is og bær i blenderen, hvis du skal holde fest. Du kan alt i alt lave mange ting, når blenderen har knus is funktion.

Smoothies i blender

Der er mange bodybuildere, som bruger en blender til at lave protein smoothies med. Protein smoothies er sunde, da de er fyldt med vitaminer og mineraler, og så har de typisk har et højt af proteiner + sunde kulhydrater og sunde fedtstoffer. Protein smoothies smager også rigtig godt, hvilket er en god ting.

Grunden til at protein smoothies typisk har et højt indhold af protein, er fordi man tit anvender proteinpulver i protein smoothies. Proteinpulver smager også godt, når det kommer i smoothies. Jeg kan især godt lide proteinpulver med chokoladesmag i mine smoothies. Det giver en lækker chokoladesmag, som passer godt sammen med bær, peanutbutter og mælk. Det er disse ingredienser, som typisk anvendes i en protein smoothies. Det vil jeg komme ind på lidt senere. Du kan få proteinpulver med andre smagsvarianter, men det kan du læse mere om ved at trykke på proteinpulver linket længere oppe i teksten. Jeg plejer at blande kreatin i mine smoothies, så jeg fx ikke skal drikke det med vand.

Hvordan laves en protein smoothie?

Jeg starter altid med at hælde væske i blenderen først. Det “smører” blenderen, så det er nemmere at blende ingredienserne. Derefter tilsætter jeg de øvrige ingredienser. Det er egentligt det. Grund-opskriften på protein smoothies er mælk, bær, frugt, proteinpulver, peanutbutter og havregryn. Der findes mange slags proteinpulver, bær og frugter, så der er gode muligheder for at eksperimentere, hvis du har lyst til at prøve noget nyt en gang imellem. Jeg laver for det meste en protein smoothie med mange jordbær, når jeg laver protein smoothies.

Jeg bruger en kraftig blender, som kan knuse frosne bær, når jeg laver protein smoothies. Det er typisk frosne jordbær, hindbær og blåbær, som jeg bruger i smoothies. Det er ikke alle blendere, som kan klare at blende is. Nogle billige blendere kan godt bukke under, hvis der kommer for mange frosne bær i, når der skal blendes. Et godt råd er at investere i en god blender, som kan klare frosne bær og is. Det plejer at stå på blenderen, hvis den kan klare at blende is.

Pandekager i blender

Pandekager er også gode at lave i en blender. Pandekage blandingen skal helst være fin og blød – det er noget en blender sørger for. Blenderen skærer alle ingredienser helt i stykker, så du får en god blanding, når du fx skal lave protein pandekager.

Der er mange bodybuildere som spiser protein pandekager om morgenen. Det er nemt at lave, og så er det samtidig sund morgenmad, da protein pandekager typisk er baseret på sunde ingredienser. De er ikke fyldt med sukker, som almindelig pandekager er. Der findes mange opskrifter på protein pandekager.

Pandekager i blender opskrift

Ingredienser

  • 3 æggehvider
  • 45 g havregryn
  • ¼ spiseske bagepulver
  • Lidt kanel
  • 1-2 spiseskefulde vanilje
  • 80 ml mælk
  • 1 scoop proteinpulver

Blend æggehvider indtil de er bløde og hvide i det. Tilsæt herefter havregryn, kanel, kanel, vanilje, mælk og proteinpulver. Blend. Tilsæt til sidst bagepulver og blend igen. Nu er blandingen klar til at komme panden. Brug gerne en non stick pande. Hvis du ikke har en non stick pande, så tilsæt noget fedtstof til panden. Hæld blandingen på panden. Vend pandekagerne når de har fået tilpas med varme på den ene side. Når pandekagerne har fået varme på hver side, er de klar til at blive spist. Du kan tilføje peanutbutter, som du smører ovenpå pandekagerne.

Der er ca til 2 store pandekager eller 4 små pandekager. Du kan lave en større portion, hvis du ønsker at lave flere protein pandekager. Du kan sagtens undlade proteinpulver. Du kan tilføje nødder og bær til blandingen. Det kan fx være blåbær og mandler. Mandlerne blender du sammen med blandingen. Blåbær tilsættes når blandingen er blendet færdig. Det gør at du får hele blåbær i dine pandekager. Det synes jeg smager noget bedre end blendet blåbær.

Prøv og denne opskrift på simple proteinpandekager.

Rengøring af blender

Nogle blendere kan komme i opvaskeren, mens andre skal vaskes i hånden. Det er som regel de lidt dyrere blendere, som kan holde til at komme i opvaskeren. Det er en af de store fordele ved en dyr blender.

Når du er færdig med at bruge blenderen, er det godt at skylle den af, så det værste skidt bliver fjernet. Det gør rengøringen meget nemmere. Især når du laver smoothies. Det kan nemt sætte sig fast til blenderen, hvis det ikke bliver skyllet af med det samme. Så er det først at rengøringen bliver træls. Husk altid at skylle din blender med varmt eller lunkent vand, når du har hældt blandingen op. Det gør opvask 100 gange nemmere.

De fleste blendere er lavet sådan, at bunden kan skrues af. Det er bunden af kanden, som jeg mener. Der hvor du putter ingredienser i. Grunden til at du kan dette, er for at gøre rengøringen lettere. Der kan sidde snavs omkring blender kniven, og så er det dejligt at kunne tage bunden af. Det er også nemmere at komme til med opvaskebørsten, hvis du vasker op i hånden.

Sådan øger du levetiden på din blender

Når du bruger din blender, er det bedst, hvis du bruger blenderen i små intervaller ad gangen. Det kan være 1-3 minutter alt efter hvad du laver. Giv gerne blenderen en pause, så motoren kan køle af. En blender skal helst ikke køre i længere tid ad gangen, da det er hårdt for den elektriske motor i blenderen. Du kan øge levetiden på din blender markant, hvis du ikke presser den alt for hårdt. Det er her mange går galt i byen. En blender er god til at blende ting, så brug blenderen til at blende ting.

Når du blender frosne bær og is, er det vigtigt at du ikke putter alt for store klumper i, da det også er hårdt for blenderen. Kniven i en blender kan bedst skære små ting i stykker. Prøv så vidt muligt at skille bær eller is fra hinanden. Jeg plejer fx at fryse bær ned fra haven på en bradepande. Når bærene er frosne, smider jeg dem i en pose. Dette lille trick gør at bærene ikke fryser sammen, da de er frosne inden de kommer i posen. Så er det meget nemmere, når jeg skal bruge bær til blenderen, da de ikke sidder sammen. Hvis du køber dine bær i supermarkedet, kan du som regel bare ryste posen, så bærene bliver skildt fra hinanden.

Blivstor.dk har også skrevet om tupperware, bord grill og køkkenvægte, hvis du mangler mere køkkenudstyr.

Giv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here