Crossfitudstyr

Dette er en guide til crossfitudstyr, som hjælper dig godt i gang med crossfit. Jeg har lavet en kort gennemgang af de forskellige typer crossfitudstyr, så du kan få et bedre overblik af hvad udstyret kan bruges til. Meget af udstyret fås med prisgaranti hvilket vil sige at hvis du finder det billigere et andet sted, kan du få det til samme pris. Du finder en oversigt af alt crossfitudstyret ved at trykke på nedenstående knap.

Gå til crossfitudstyr

Standard medicinbold

Den almindelige medicinbold kan fås fra 1-5 kg. Den passer rigtig godt til crossfit, da der er rigtig mange øvelser, hvor du træner hurtigt og eksplosivt med mange gentagelser. Du kan fx laver masser af kast, squats og andre eksplosive øvelser, som bliver rigtig hårde, hvis du laver mange gentagelser i træk. På sigt vil træning med medicin bold hjælpe med at forbedre din bænkpress, dødløft, squats, cleans og hvad der nu ellers er at eksplosive øvelser.

Du kan fx også bruge medicinbolde til mavetræning, hvor du kører bolden fra side til side, mens du sidder ned. Det er rigtig hårdt og giver rigtig godt til maven.

standard medicinbold

Medicinbold med greb

Denne type medicinbold kan fås tungere end den almindelige medicinbold. Du har mulighed for at medicinbolde med greb fra 3-10kg. Fordelen ved denne type med medicinbold er at den har greb. Det vil sige du fx kan løfte 2 medicinbolde på en gang og lave langt flere øvelser. Der er også rig mulighed for at du kan presse dig selv med disse bolde, da du kan få helt op til 10 kg.

medicinbold-med-greb

Kettlebell

Kettlebells er rigtig gode til et hav af eksplosive øvelser. En kettlebell har et håndtag, som du kan holde om, imens du laver øvelserne. Det giver god kontrol og gør at du kan svinge og løfte en masse vægt på en effektiv måde. Du kan få kettlebells i mange forskellige størrelser. Der er de helt lette på et par kilo, og så kan du få tunge kettle som vejer over 30-40kg.

kettlebell

Kettlebells er lavet af solid jern, og de går derfor uden videre ikke i stykker. Så du kan bare give den gas, når du skal i gang med at træne. Hvis du mangler inspiration kan du se denne video. Det er en komplet gennemgang af et hav af øvelser, som du kan bruge i forbindelse med din crossfit træning.

Crossfit Reb

Hvis du vil prøve træning der giver godt til arme og skulder, så skal du prøve et crossfit reb. Det er sådan set bare et langt tykt tungt reb, som du svinger og trækker i.  Måden du træner på er at fx svinger i korte intervaller, hvor du giver den fuldt gas.

Hvis vi kigger på rebet lidt mere praktisk, er det 15 meter langt. Det er lavet af 100% nylon, som holder til rigtig meget. Det går ikke lige i stykker uden videre. Begge ender af crossfit rebet er indkapslet, så det går op under brug. Indkapslingen hjælper dig også med at skåne hænderne. Du kan få rebet i to forskellige størrelser. Et reb som vejer 10 kg og har en diameter på 3.8, og et reb som vejer 15 kg og har en diameter på 5.

crossfit-reb

Fitness sjippetov

Et sjippetov passer godt til crossfit. Du kan fx sjippe mellem de andre øvelser, og det giver rigtig godt til konditionen. Desuden bliver du også meget bedre til at koordinere dine bevægelser desto mere du bruger dit fitness sjippetov. Du kan fx hoppe på et ben, krydse armene og alt mulig andet.

Et sjippetov koster ikke alverden, og det er alt i alt en rigtig god investering. Den ekstra udholdenhed et sjippetov hjælper dig med at få, hjælper dig rigtig meget i andre former for crossfit træning. Desuden fylder det heller ingenting i tasken, og du kan derfor altid have det dig med rundt.

fitness-sjippetov

Crossfit Hammer

En crossfit hammer er en meget sjov og anderledes form for træning. Man bruger den ligesom når man slår med en hammer. Du kan fx slå hårdt ned i en stort dæk en antal gange. Det er rigtig hårdt og giver en god portion eksplosiv styrke. Crossfit hammeren giver en rigtig godt variation til træningen, og gør det rigtig sjovt at træne. Du kan få hammeren i mange forskellige vægtklasser alt efter hvor stærk du er. Desto tungere desto hårdere bliver det.

crossfit hammer

Platforme til plyometrisk træning

Plyometrisk træning hjælper dig til at hoppe højere, og det er en effektiv vej til eksplosivitet og stor styrke i benene. Måden plyometrisk træning foregår på er at du hopper op på de høje platformene. Med tiden vil du blive bedre og bedre, og du kan derfor hoppe højere og højere.

Platformene sælges samlet og det giver dig rig mulighed for at gradvist øge højden. De første par laves som regel på en af de lavere platforme indstil du er varmet helt op. Så kan du begynde at øge højden. Det tager nemlig et par hop før kroppen er helt klar til at hoppe maksimum højde.

trænings platforme

Sandsække

En sandsæk kan bruges lidt på samme måde som en kettebell. Sandsækken har 3 håndtag. Du kan bruge sandsækken med en hånd eller med begge hænder. Den er derfor meget fleksible når du kommer til øvelser. Det er kun fantasien som sætter grænser. Du kan desuden mulighed for at få sandsækken i mange forskellige vægtklasser. Der er fra 5-30kg.

Sandsæk

Trænings ringe

Denne type træningsudstyr er rigtig dejlig at have, da du kan du bruge den til at træne hele kroppen med. Derudover er den nem at hænge op, og du kan derfor tage den med på farten. Fx med på ferie eller med ned i fitnesscenteret eller hvor du nu skulle finde på at træne. Så der er ingen undskyldning ikke at få laver et hårdt intensivt workout.

trænings ringe

Vægtvest

Gør din crossfit træning ekstra hård ved at bruge en vægtvest. Måden det foregår på er at du tager vesten på, og laver den crossfit træning som du plejer. Det hele bliver bare meget hårdere, da du bærer på nogle ekstra par kilo. Forestil dig at skubbe en vægtslæde eller træning med trænings ringe, når du har en vægtvest på. Hvis du er klar på at udfordre dig selv, er en vægtvest helt klart noget, som du bør overveje.

Vægtvest

Crossfit og vægtløftersko

Rigtig mange crossfittere bruger vægtløftersko, da hjælper crossfitteren med at squatte bedre. Vægtløftersko har en hævet hæl, og er helt flade, så crossfitteren får en bedre kropsposition i forbindelse med squat. Du kan sagtens bruge skoene, når du laver andre crossfit øvelser.

Crossfitudstyr

Giv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here