Gode dokumentarfilm om bodybuilding

For at være med blandt de mest professionelle bodybuildere, kræves der en exceptionel fysisk. De bedste bodybuildere vejer 110-130 kg til konkurrence, og har en fedtprocent der nærmest er ikke eksisterende. Det er noget de har arbejdet hen imod med mange år af hård træning, stramme diæter, kosttilskudgode styrketræningsprogrammer, medikamenter og 100 % dedikation.

Arnold Schwarzenegger pumping iron

At være professionel bodybuilder

For at du kan få et dybere indblik i livet som top professionel bodybuilder, har jeg fundet et par gode dokumentarfilm/selvbiografier om nogle af de bedste bodybuildere gennem tiden. Der er både video fra de gamle dage, og fra den mere moderne tid. Dokumentarer kommer typisk ind på nogle af følgende punkter.

  • Personens opvækst/baggrund.
  • Hvordan de træner.
  • Hvordan spiser de.
  • Hvordan det er at være professionel bodybuilder.
  • Hvordan det er at være så stor i forhold til normale mennesker.
  • Hvilke tanker de gør dem.
  • Hvad laver de ud over at være professionel bodybuilder.
  • Hvordan bor de osv.

Du får ihvertfald hurtigt et billede af, at de forskellige bodybuildere er super dedikerede. De elsker det de laver og de sparker røv 100 % om det så er i et træningscenter eller det er i forbindelse med maden. De giver dem 100 % hele tiden for at opnå det mål de nu har sat dem. Det er både fysisk og psykisk at de presser dem selv til det yderste. Bare det at se dem sparke så meget røv giver en masse motivation og inspiration til at arbejde lige så hårdt som dem. Sådan har jeg det ihvertfald efter jeg har set det forskellige dokumentarer.

Pumping Iron with Arnold Schwarzenegger

Denne film/dokumentar tager dig tilbage til dengang, Arnold Schwarzenegger var i topform. Dengang vandt han mr olympia hele 7 gange og det er rigtig godt klaret. Det er helt klart den bedste dokumentarfilm om bodybuilding jeg har set. Atmosfæren er helt speciel, og Arnorld Schwarzenegger er virkelig kickass. Arnold og co træner blandt andet i det kendte Gold’s gym, som er et af de store fitness brands i USA. Du kan finde en golds gym t-shirt her.

Her er nogle klip fra dokumentaren. Du kan finde dokumentaren på netflix, eller så kan du købe dokumentaren her. Blivstor.dk har også en længere artikel med videoer, hvor du kan se Arnold Schwarzenegger træne.

https://www.youtube.com/watch?v=2d2YVdF1fRQ

Kai Greene – A Day in The Life

Her kommer du helt tæt på den professionelle bodybuilder Kai Greene(nummer 2 til mr olympia 2013). Du følger ham på indkøb, hvor han blandt andet fortæller, hvor vigtigt det er med godt tupperware. Du kommer også på besøg i hans lejlighed, hvor han steger kylling for fuld blus. Du kommer selvfølgelig også med ham er til træning.

Kai Greene har en enorm fysik, og er en af de største bodybuildere i verden nogensinde. Han er helt klart en af dem, som bliver rigtig spændende at følge de næste par år.

Kai Greene har de seneste par år kæmpet rigtig meget med Phil Heath om første pladsen til mr olympia, men Kai Greene har ikke vundet endnu. Til mr olympia 2014 var Kai Greene og Phil Heath lige ved at komme op at slås på scenen. Til mr olympia 2015 blev Kai Greene desværre diskvalificeret.

JAY CUTLER’S – LIVING LARGE 8 WEEK MASS BUILDING TRAINER 2013

Jay Cutler lever det glamourøse bodybuilder liv. Swimming pool, stor bil, fedt tøj osv. Han har en cool personlig, og har gjort rigtig meget for sporten. Han er også et stort forbillede for rigtig mange rundt om i verden. Du følger ham i hverdagen til træning, derhjemme og hos kiropraktoren.

Ronnie Coleman The Unbelievable Full Version

I denne dokumentar følger du 8x mr olympia Ronnie Coleman. Han løfter store håndvægte og spiser/laver rigtig meget i dokumentaren. Han har blandt andet et job som politi, som passer ved siden af træningen. Til træning råber også rigtig meget, og er i godt humør. Det er et par gange efterhånden jeg har set denne dokumentar.

Phil Heath Meal Plan

I denne video gennemgår Phil Heath hvad og hvor meget han spiser i løbet af dagen. Derudover fortæller han hvorfor han spiser som han gør. Kosten består primært af kylling, fisk, steak, ris og sweet potato. Phil Heath vejer alle måltider med køkkenvægt, så han ved hvor meget man han spiser. Han spiser ikke så mange grønsager i hans kost. Phil Heath er kendt for at have vundet Mr Olympia 2011, 2012, 2013, 2014 og 2015. Hvis du mangler en kort video omkring bodybuilding og kost, bør du kigge nærmere på denne video.

Blivstor.dk har også skrevet en artikel om Phil Heath i forbindelse med Mr Olympia 2015.

Vil du se mere?

Du kan finde en fuld liste med dokumentarfilm omkring stærkmand, bodybuilding m.m her. Jeg har selv brugt den en gang imellem, hvis jeg lige har haft lyst til at se noget omkring bodybuilding. De fleste videoer er også i forholdsvis god kvalitet, så du slipper for at skulle lede længe efter en video.

http://www.bodybuilding.dk/dokumentarer-staerkmand-bodybuilding-m-m-t36670.html

Jeg har også skrevet lidt om Klaus Riis, som er en dansk bodybuilder. Han er et stort talent, og han bliver spændende at følge de næste par år.

Det har jeg fået ud af at se dokumentarfilmene

Jeg har fået en masse motivation, som har hjulpet mig rigtig meget i hverdagen. Nu er det ikke fordi at jeg har planer at blive professionel bodybuilder, men fælles for Arnold, Kai, Jay, Ronnie Coleman er at de alle har sat sig et mål, som de så har gået 100 % efter. I deres tilfælde har det sikkert været at vinde mr olympia. De har trænet, spist, sovet og gjort alt hvad der nu skal for at nå deres mål.  Det finder jeg virkelig inspirerende. Kai Greene har ikke vundet mr olympia endnu, men det gør han helt sikkert en dag. I 2013 pressede han virkelig på, og jeg tror Phil Heath rystede lidt i bukserne.

Jeg har selv dyrket sport i mange år, og disse videoer er et rigtig godt eksempel hvor stor en rolle kosten spiller. De æder jo sindsygt meget, og spiser rigtig sundt. Jeg er selvfølgelig indforstået med at de er på diverse medikamenter, men hold nu kæft de går op i kosten. Hvis man skal have succes i sport, skal kosten spille, og man skal have godt tupperware.

Hvis du har lyst til at dele andre film om bodybuilding er du mere end velkommen til at skrive i kommentarfeltet.

Oversigt af populære bodybuildere

Jeg har lavet en lille tabel af professionelle bodybuilderer gennem tiden, som viser deres vægt og højde til konkurrence og i offseason. Det giver dig også mulighed for at sætte tingene lidt bedre i perspektiv.

NavnKonkurrenceOffseasonHøjde
Arnold Schwarzenegger(7x mr olympia)107 kg118 kg187 cm
Branch Warren109 kg114 kg170 cm
Dennis Wolf118 kg127 kg180 cm
Jay Cutler(4x mr olympia)124 kg140 kg175 cm
Kai Greene115 kg130 kg173 cm
Phil heath(3x mr olympia)110 kg125 kg175 cm
Ronnie Coleman(8x mr olympia)135 kg150 kg180 cm

Giv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here