Gode styrketræningsøvelser

Her er der en liste med 10 gode styrketræningsøvelser, som du bør overveje at tage med i dit styrketræningsprogram. Øvelserne står i rækkefølge, så det vil sige at de bedste øvelser er i toppen. Selvom en øvelse ligger længere nede på listen, kan den stadig bruges. Grunden til jeg har gjort det sådan, er for at give dig en ide om, hvor dit fokus bør være, hvis du vil have gode resultater.

Hvis du søger en god oversigt med massere af styrketræningsøveleser har bodybuilding.com en stor oversigt af gode styrketræningsøvelser. Her kan du vælge øvelser pr muskelgruppe.

1. Dødløft

Dødløft er og bliver en kongeøvelse, da den træner mere eller mindre hele kroppen. Stort set alle bodybuildere laver dødløft, da øvelsen er så god. Hvis du gerne vil have gode gains, så er dødløft vejen frem.

2. Alm Squat

Squat ligger også højt på listen, da man også bruger mere eller mindre hele kroppen i forbindelse med squat. Jeg kombinerer altid dødløft og squat, så jeg kører øvelser lige efter hinanden. Det er hårdt, men det giver godt. Det kan være en god ide, at investere i et par vægtløftersko, hvis du er meget seriøs med squat.

3. Front squat

Front squat er også en god øvelse, da den først og fremmest minder meget om squat. I stedet for at have vægtstangen på nakken, har du stangen på det øvre bryst, hvor du front squatter. Denne øvelse går noget mere i quads(forlår). Hvis du vil have større hjul, så er front squat vejen frem.

4. Bænkpres

Bænkpres er alletiders øvelse til bryst. Det er en øvelse stort alle laver, og hvis snakken falder på styrketræning, så kommer dette spørgsmål næsten altid: Hvor meget tager du i bænkpres? Dødløft, squat og bænkpres er en ond kombination, hvis du vil have stor succes med styrketræning. God bænkpres teknik er vigtigt, hvis du gerne vil have succes med bænkpres.

5. Overhead press

Overhead press er hvor du presser vægtstangen over hovedet, og det en rigtig god til skulder og arme. Det er en god ide at sætte dig rigtig godt ind i overhead press, så du laver øvelsen ordenligt. Det er det selvfølgelig med alle øvelser, men det er altid godt at have ekstra fokus på god teknik i overhead press.

6. Bend over row

Bend over row er også en god øvelse, hvis du vil have gode gains. Det er en øvelse, som virkelig giver noget kød på ryggen. Det er helt klart en af mine yndlings øvelser.

7. Pull ups

Pull ups er nok mest kendt som militærøvelsen. Øvelsen er super hård, da man skal løfte hele sin kropsvægt op over stangen. Det kommer hurtigt, når man først kommer godt i gang med pull ups. En rigtig mand skal mindst kunne tage 10 gode pull ups :)!

8. Barbell curl

Barbell curl er vejen til store arme/guns. Der er ikke så meget at sige her. Det er altid sjovt træne arme, og barbell curl er super god, hvis du vil have nogle flere cm på overarmen.

9. Calf raises

Calf raises går lige i læggen. Det var en øvelse Arnold Schwarzenegger brugte meget i sin træning i gamle dage. Det er også en øvelse, som jeg personligt rigtig godt kan lide. Det er fordi at man virkelig kan presse igennem i denne øvelse, og den er god til at udvikle muskulaturen i læggen.

10. Dips

Dips er en god øvelse til bryst og triceps. Her kan du bruge et dips bælte, hvis du vil have flere kilo på øvelsen. Jeg laver altid dips lige efter bænkpres, så jeg kan få et rigtig godt pump i brystet.

Giv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here