Hvad er funktionel træning?

Der er mange forskellige grunde til at træne. Du vil nok gerne have dine muskler til at virke optimalt, eller du håber på at tabe dig. Mange mennesker vil gerne lave styrketræning, så de kan opbygge stærke, hårde muskler. For andre er det nødvendigt at komme sig efter skader.

Funktionel træning involverer øvelser der er meget ligesom normale bevægelser, som du kan bruge i din dagligdag. Det kan være så simpelt som at lære hvordan man skubber sig selv op og ud af sengen, eller mere kompleks, at kunne løfte tunge kasser på arbejdet. I hvert tilfælde ville det have begyndt med en skade, der har gjort det nødvendigt at lave funktionelle øvelser, for at vende tilbage til et normalt liv. Det er en del af rehabiliterings-processen.

Hvordan funktionel træning kan forbedre dit liv

Det er ikke nødvendigt at have en skade, for at lave funktionel træning. Mange mennesker, der har en stillesiddende livsstil, der involverer mange timer foran computeren og bagefter bruge længere tid på at se tv, vil snart finde ud af at de ikke kan gå mere end en time uden at få smerter i knæ eller ben.

Funktionel træning kan hjælpe dig til at blive mere aktiv og komme i bedre form. Du vil lave specifikke øvelser, for at opbygge din udholdenhed. Funktionel træning kan udføres af mennesker af enhver aldersgruppe.

Hvordan funktionel træning kan hjælpe en skadet person

Sportsskader er almindelige, og en del af at vægttræne, løbe lange distancer eller enhver slags udendørssport. Funktionel træning kan hjælpe amatøren eller atleten med at arbejde forbi begrænsede bevægelser.

Det kan hjælpe dig til at rette forkerte bevægelser, der måske har givet dig skader. Funktionel træning vil altid involvere en personlig træner, der vil assistere dig i at arbejde med at få dig tilbage til dine normale hverdagsaktiviteter, og tilbage til dit træningsprogram.

Hvordan man laver funktionelle træningsøvelser

Der er ikke kun en metode til funktionel træning. Det involverer måske udnyttelse af flere forskellige træningsmetoder, som håndvægte, kabelmaskiner og kettlebells. Du skal måske lave kropsvægt træning eller bruge balance-diske. Andre ting som lednings- eller suspensions systemer, kan måske hjælpe dig med at komme i form igen.

Kabelmaskinen er et populært værktøj, der er gavnlig i funktionel træning. Det er fordi det er en oprejst maskine, med en trisse eller to på hver side af maskinen. Du kan træne imens du bliver perfekt afbalanceret. Dette minimerer fald og fremtidige skader. Disse maskiner gør det også muligt for dig at arbejde med alle muskelgrupper, fra arme til ben og overkrop. Kabelmaskinen støtter også op om gentagelige bevægelser.

For at opnå succes med et funktionelt træningsprogram, skal planen skræddersyes individuelt til hver person. Dette skal gøres regelmæssigt og inkludere progressioner, efterhånden som personen opnår succes. Gentagelser er vigtige. Terapeuten giver måske også tilbagemeldinger, for at hjælpe dig med at opnå succes.

Giv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here