Kostplan på 2000 kalorier

Her finder du en kostplan på 2000 kalorier, som du kan bruge i din dagligdag. Kostplanen på 2000 kalorier indeholder ca 40 % protein, 40% kulhydrater og 20 % fed. Det er en fordeling jeg selv har haft succes med, og det vil jeg selvfølgelig gerne dele. Det svarer til 200 g protein, 200 g kulhydrat og 44 g fedt.

Gå til kostplan på 2000 kalorier

Hvordan er din kostplan på 2000 kalorier lavet?

Kostplanen på 2000 kalorier er lavet på bodybuilding.dk, hvor du kan oprette en bruger gratis. Når du har oprettet brugeren er der en kostplan funktion i menuen. Den er rigtig nem at arbejde med, og du kan tilføje rigtig mange forskellige madvarer som det passer dig. For at få kostplanen til at være 40-40-20 er du nød til at ændre lidt hist og pist, så tallene passer. Du ved jo at du skal have 200 g protein, 200 g kulhydrater og 44 g fedt, så kan du fx tilføje ekstra protein eller hvis du har fået nok i løbet af dagen. Du kan finde en kostplan på 3000 kalorier her, hvis du ønsker flere kalorier.

Hvorfor 40 % protein?

Proteiner spiller en stor rolle i opbygning af muskler, og det er grunden til at den udgør så stor en del af procenterne. Man skal helst have over 2g protein pr kilo kropsvægt.

Her kan du læse mere om proteiner

http://news.bodylab.dk/artikler/1295-kostens-protein-fra-mund-til-muskel

Hvorfor 40 % kulhydrat?

Kulhydrater giver masser af energi, så du kan give den gas til træning. Du kan eventuelt skrue op for protein og fedtindtaget, hvis kulhydrater ikke virker så godt for dig.

Link til artikel om gode kulhydrater

http://www.alun.dk/sund-kost/kulhydrater-de-gode-de-daarlige.html

Hvorfor 20 % fedt?

Fedt hjælper til at vores krop fungere optimalt. Kroppen har brug for fedt og det er lige fra de helt små celler til immunforsvaret i kroppen. Fedt skal dog ikke udgøre hele kosten, og det er også vigtigt at få de rigtige fedtstoffer. Det er flerumættede fedtstoffer. Det finder du i nødder, fisk, olier.

Hvis du vil vide mere om sundt fedt

http://www.madforlivet.com/sundt-fedt.html

Hvordan ser din kostplan ud?

Giv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here