Kulhydrater efter træning

Kulhydrater har et dårligt rygte i sundhedsverdenen, og alligevel er de nødvendige for kroppens sunde vedligeholdelse. Hvis du ikke fodrer din krop med kulhydrater, vil du sulte kroppens celler. Et kulhydrat er en organisk sammensætning, der ligesom et vitamin er nødvendigt, for at give energi til kroppens celler.

Bodylab Carbs 1 kg – Maltodextriner

Bodylab Carbs 1 kg - Maltodextriner

Køb hos bodylab.dk

Bodylab HypoCarbs 1 kg

Bodylab HypoCarbs 1 kg

Køb hos bodylab.dk

Hvad er et kulhydrat?

Et kulhydrat kan bestå af sukkerarter, stivelse og cellulose. Et kulhydrat indeholder hydrogen og oxygen atomer, ligesom vand gør. Dette gør, at det kan blive nedbrudt af din bugspytkirtel, så energien kan blive frigivet. Din bugspytkirtel indeholder enzymer der hjælper med at nedbryde fedt, proteiner og kulhydrater.

Hvorfor indtage kulhydrater efter træning?

Det er ikke nogen overraskelse, at hvis bugspytkirtlen svigter, kan kroppens celler ikke få den energi de har brug for. Dette fører til diabetes, hvilket kan forårsage skade på dine indre organer. Dette kan også ske hvis du slet ikke spiser kulhydrater. I begge tilfælde kan sukkerniveauet i dit blod falde til under det normale på 70 til 99 milligram pr. deciliter.

Det er derfor, det er vigtigt at indtage kulhydrater efter træning. Hvis du sulter din krop for energi, kaldes det for hypoglykæmi – en abnorm tilstand af for lavt blodsukker.  Dette kunne føre til ketose – en abnorm tilstand af ketonstoffer i blodet, som udskilles gennem din urin. Det betyder at din krop forbrænder fedt, mens glukose opbygges i blodet og ikke udnyttes af kroppens celler.

Mens forbrænding af fedt er en normal proces ved vægttab, ønsker du ikke at misbruge det, da det kan forårsage ødelæggende skade på din krops organer. Det er langt bedre at have en afbalanceret kur med en aktiv livsstil, og tabe dig langsomt, frem for at sulte kroppens celler med en ekstrem slankekur.

En sund person vil være okay hvis dette sker lejlighedsvis. For at kunne opretholde kroppens optimale sundhed, skal du drikke rigeligt med vand og indtage kulhydrater efter træning.

Hvorfor maltodextrin og dextrose er nødvendige

Du skal vælge de bedste kulhydrater efter træning. Maltodextrin og dextrose er to af dine bedste valg. Hver af disse er et hurtigt fordøjeligt kulhydrat. De er perfekte at indtage, efter en intens vægttræning.

Deres fordele vil hjælpe din krop med at opbygge muskelvæv hurtigere og mere effektivt. Disse to kulhydrater vil stimulere produktionen af insulin i bugspytkirtlen. Insulin er et naturligt hormon, som vil hjælpe kroppens celler med at udnytte glukose, som giver energi til disse muskelceller.

Maltodextrin og dextrose vil begge hjælpe dig med at restituere hurtigere efter din træning. Det betyder, at du kan presse en anden session ind, og forøge chancen for at dine muskler vil vokse sig større og stærkere på kortere tid, end hvis du slet ikke indtog et supplement af kulhydrater.

For at få dine post-trænings kulhydrater, kan du købe maltodextrin og dextrose som et supplement, der kan blandes til shakes eller drikke. Du kan kigge nærmere på Bodylab Carbs eller Bodylab HypoCarbs.

Giv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here