Kom i form med et løbebånd

I denne artikel finder du hjælp til at komme i gang med løbetræning på løbebånd. Du finder gode råd, og vi har kigget nærmere på 2 forskellige løbebånd til en overkommelig pris, som både firmaer men også privatpersoner har mulighed for at financiere. En billig crosstrainer eller en billig romaskine er et godt alternativ, hvis du ikke er så meget til løb som konditionstræningsform.

Et løbebånd hjælper dig med at smide kiloene

Føler du også at tiden er inde til at smide de ekstra kilo, som har siddet på sidebenene de sidste par år? Bliver du irriteret, når du skal købe nyt tøj, og alt bare sidder helt forkert?

På overfladen tænker du, at det må være prøverummets lys og spejl, som der er noget helt galt med, men inderst inde ved du godt, at det faktisk ikke kun er prøverummets skyld. Måske er det slet ikke til at forstår, hvorfor og hvornår de ekstra deller ved maven overhovedet kom. Nogle dage får man gnasket et eller to stykker kage i sig, men sidder derefter med rigtig dårlig samvittighed, fordi det jo ikke ligefrem hjælper på den erotiske buttede figur, som du mystisk vis har opnået. Det skal der gøres noget ved! Tiden er inde.

Slut med dårlige prøverum og dårlig samvittighed over for, at have indtaget for mange kalorier. Du skal af med de kilo og det skal være nu. Det kræver noget tid og kan desværre ikke bare gøres fra en dag til en anden. Du kan dog hjælpe dit vægttab voldsomt på vej, hvis du dyrker en form for konditionstræning.

Inden for denne kategori er særligt løb blevet rigtig populært. Langdistance løb, sprint eller intervalløb. Der findes mange muligheder for, hvordan og hvorledes man vælger at løbe sin kalorier af. Det behøver ikke være kedeligt.[/vc_column_text]

 • NordicTrack C 1750 Løbebånd

 • NordicTrack C 1650 Løbebånd
 • Type Løbebånd
 • Forhandler abilicaonline.dk
 • Pris Vejl. pris 21.900 kr
 • Fragt fra 29
 • Betaling: Dankort, eDankort, Visa, Visa-Elektron, Mastercard, Mastercard-Debet
 • Fri fragt ved køb over 500 kr
 • Sole F85 Løbebånd

 • NordicTrack C 1650 Løbebånd
 • Type Løbebånd
 • Forhandler abilicaonline.dk
 • Pris Vejl. pris 21.900 kr
 • Fragt fra 29
 • Betaling: Dankort, eDankort, Visa, Visa-Elektron, Mastercard, Mastercard-Debet
 • Fri fragt ved køb over 500 kr

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

NordicTrack C 1650 Løbebånd

NordicTrack C 1650 LøbebåndDæmpesystem

Løbebåndet er bygget med flexselect, som er et dæmpersystem. Dette system giver god affjedring, som skåner både dine knæ og din ryg gevaldigt. Dette dæmpersystem svarer til, at du løber på en blød sti, som for eksempel i skoven, hvor jorden ”former” sig efter føddernes aftryk. Dette er langt sundere for din krop end at løbe på hård asfalt.

Hvis du løber meget, så kan asfalt som værende løbebane, være meget hård ved knæene og ryggen på grund af de hårde stød, som hvert fodtrin giver dig op i gennem kroppen.

Støj reduceret motor

Løbebåndet er bygget med en støj reduceret motor, så løbebåndet ikke er i konstant larm. Der findes mange ældre løbebåndsmodeller, som larmer helt utrolig meget. De larmer især når hastigheden bliver skruet op. Det bliver man hurtigt træt af med tiden.

Måske har du i din lokale fitness oplevet, at noget løber på et løbebånd, hvor hvert skridt i løbet lyder, som om det skal til at tordne. Dette er forfærdeligt og fjerner meget hurtigt fokus fra selve løbet. Derudover generer det også andre i nærheden af løberen. Det har altså intet at gøre med, at løberen vejer for meget til løbebåndet, men blot at det er en ældre model.

iFit Live kompatibel

iFit Live er en træningsapplikation, som er lavet i samarbejde med Google Maps. Den giver dig mulighed for at lave dine egne ruter på et kort, som du efterfølgende kan løbe. Når du løber på løbebåndet, vil det simulere de forskellige stigningerne på ruten ved at hæve løbebåndet automatisk. Hvis du altså skal op ad en bakke på din rute, så vil løbebåndet hæve sig til en bestemt vinkel. En rute med mange bakker vil virkelig sætte dine benmuskler på prøve. Det er rigtig sundt, at få dem styrket på den måde, så din krop ikke kun løber på fladt underlag under hele løbet.

iFit har ligeledes andre gode funktioner. Du kan nemlig finde træningsprogrammer, som kan give ny inspiration til træningen og pifte dit gamle og kedelige træningsprogram op, som du alligevel har trænet efter det sidste års tid.

Hvis du samtidig med træningen går op i din kost og vægt, så kan du ligeledes også få et overblik over, hvad du spiser og hvad du vejer i gennem iFit. Dette program har altså mange funktioner, som virkelig kan gavne dig, som prøver at smide et par kilo eller blot til dig, som ønsker at blive den erfarne løber. iFit Live kan købes separat ved siden af løbebåndet.

Sole F85 Løbebånd – bestseller i USA

Sole F85 løbebånd

Sole F85 er et topklasse løbebånd. Det er bestseller i USA og har vundet prisen i de mange foretagende tests. Derudover kan du finde et hav af anmeldelser på nettet, hvor Sole F85 løbebåndet har fået maksimum antal af stjerner. Det er simpelthen det ultimative løbebånd.

Løbebåndet har eksempelvis vundet Skandinaviens største test af 9 forskellige løbebånd. Du finder også et rigtig godt review af Sole F85 fra treadmilldoctor.com, hvor løbebåndet har fået stor ros fra anmelderne.

http://www.treadmilldoctor.com/sole-f85-treadmill-review-2014

Holder til 4 timers løb om dagen

Løbebåndet er af tip top kvalitet og klarer derfor helt op til 4 timers løb om dagen. Dette betyder altså, at du kan løbe ind til dine ben er ved at revne! Holdbarheden på 4 timer gør blandt andet, at den passer godt ind i mindre virksomheder, og steder hvor løbebåndet skal anvendes af flere personer i løbet af dagen. Dog vil det ligeledes være perfekt til dig, som prioriterer din løbetræning hjemme.

Når et løbebånd skal anvendes af flere personer i løbet af dagen, skal det kunne håndtere et vist pres, da det ellers nemt kan gå i stykker. De billigere modeller kan godt bukke under, hvis det bruges hyppigt af flere personer. Kvalitet er en vigtig faktor, når du vælger løbebånd til noget såsom en mindre virksomhed. Med Sole F85 går du ikke på kompromis med kvalitet og du vil derfor have et løbebånd, som holder i så forfærdelig mange år, at du næsten ikke vil tro det.

Sole F85 har den bedste kvalitet af de 3 løbebånd i denne artikel og er derfor det bedste valg, hvis det skal bruges af flere personer.

Største løbeplade

Løbebåndet Sole F85 har den største løbeplade af alle tre løbebånd nævnt i denne artikel. Meget høje og store personer kan have svært ved at føle sig tilpas på små løbebånd, men på en løbeplade med disse mål fikses denne udfordring snildt. Løbepladen er hele 152,4 × 55,8 cm, som giver den store/høje løber masser af plads at løbe på.

Nem at flytte rundt

Løbebåndet er funktionelt, da det har den funktion, at det gør det nemt at flytte rundt på. Med Sole F85 får du mulighed for, at slå løbefladen op, så du kan køre løbebåndet rundt, hvis det skal stå et andet sted. Det er de små hjul på løbebåndet, som gør at løbebåndet kan flyttes. Dette er særligt en vigtig ting, at du kan flytte rundt på båndet lige som du vil.

Hvis du eksempelvis har brug for mere plads i rummet til arrangementer eller lignende. I forhold til rengøring, er det funktionelle løbebånd især praktisk. Der kan samle sig rigtig meget snavs og støv nedenunder og omkring sådan en maskine. Det skal derfor ikke være at for svært, at slå det sammen og gøre rent.

Kraftfuld 4 HK motor

Du får også rigtig meget motor for prisen. Løbebåndet har en kraftfuld 4 HK, med en tophastighed på 20 km/t. Det andet løbebånd har en motor på 3 HK, så Sole F85 er en klar vinder på dette punkt med de 4 HK motor.

Du sparer 6000 kr

Du får løbebåndet til en pris på kun 14.900 kr, hvor standardprisen er 20.900 kr. Efter en søgning på Pricerunner kan man hurtigt orientere sig om, hvorhenne man bør købe sin Sole F85. Pricerunner viste den billigste søgning og her kostede løbebåndet 14.900 kr. Dette er altså hele 6000 kr. Billigere end andre steder, og der er derfor rigtig mange penge at spare.

Hvis du yderligere vil opgradere dit træningsrum eller hjemmetræning, så kan man for de sparrede penge løbet noget såsom et vægtsæt og en træningsbænk, så får har endnu mere udstyr at træne med. Styrketræning går hånd i hånd med konditionstræning og er endnu en perfekt måde, hvorpå du kan tabe nogle af de afskyelige deller. Udover løbebåndet medfølger der drikkedunk, trådløst pulsbælte og en tube silikone (bruges til vedligeholdelse).

Med et trådløst pulsbælte kan du finde din puls under løb. Du får her et bedre billede af, hvor hårdt du egentlig presser din krop. Hvis du vil løbe restitutionsløb skal du løbe med en lav puls, og ligeledes hvis du vil træne din kortvarige præstationsevne, skal du løbe med en meget høj puls.

HIIT træning på løbebånd

Du har måske hørt om HIIT træning før, men hvad er det nu egentlig lige? HIIT er en engelsk forkortelse for ”High intensity interval training” og er en super effektiv måde at træne på, da du kommer i god form og sparer en masse tid på lange løbeture.

HIIT træning foregår på den måde at du spurter fx i 30 sekunder og holder derefter 30 sekunders pause. Det gør du i alt 10 gange, hvorefter du holder en længere pause. Hvis du har mere energi tager du en runde eller 2 mere. Dette får din puls til at boome. Du kan godt forberede dig på nogle hårde træningspas, da dette virkelig sætter fut i sagerne.

HIIT træning er rigtig godt at lave på løbebånd, da du hele tiden kan holde styr på hvor hurtigt du løber. Dermed kan du presse dig selv rigtig meget, da du hele tiden skal holde farten. Det er især i de sidste på omgange, at det bliver rigtig hårdt, men du skal jo stadig holde samme fart.

Hvis du fx laver HIIT træning udenfor, er det svært at holde samme tempo hele træningen igennem. I de par runder går du måske lidt ned i tempo uden at tænke over det, fordi det er så hårdt for kroppen. Det kan du ikke på et løbebånd. Der holder du samme fart – medmindre du selvfølgelig skruer ned for farten. Der skal du aktivt gøre noget for at sætte farten ned, hvorimod når du løber ude gør det automatisk da kroppen bliver træt med tiden. Alt i alt er det en god måde at presse dig til det yderste, hvis du løber på et løbebånd.

HIIT træning kender du måske som intervaltræning og det er egentlig også det samme. Denne form for træning vil sætte gang i din fedtforbrænding, som vil vare helt op til 48 timer efter 10 – 15 minutters HIIT træning.

8 ugers HIIT træningsprogram

Her på Blivstor.dk har vi kigger lidt rundt på nettet og dermed fundet et 8 ugers træningsprogram til dig, som ønsker at dyrke HIIT træning.

http://www.bodybuilding.com/fun/ultimate-8-week-hiit-for-fat-burning-program.html

Træningsprogrammet tager 8 uger og selve træningen bliver gradvist længere og hårdere, som ugerne går. I løbet af de 8 uger går du fra begynder til den mere øvede. Hvis de første uger er for lette, kan du rykke en fase op, så træningen bliver mere intens.

Fase 1 – 1:4 – Uge 1-2

15 sekunder høj intensitet

60 sekunder pause eller lav intensitet

Gentag 10 gange i alt, og slut af med 15 sekunder høj intensitet.

Total tid: 14 minutter

Fase 2 – 1:2 – Uge 3-4

30 sekunder høj intensitet

60 sekunder pause eller lav intensitet

Gentag 10 gange i alt, og slut af med 30 sekunder høj intensitet.

Total tid: 17 minutter

Fase 3 – 1:1 – Uge 5-6

30 sekunder høj intensitet

30 sekunder pause eller lav intensitet

Gentag 11 gange i alt, og slut af med 30 sekunder høj intensitet.

Total tid: 18.5 minutter

Fase 4 – 2:1 – Uge 7-8

30 sekunder høj intensitet

15 sekunder pause eller lav intensitet

Gentag 25 gange i alt, og slut af med 30 sekunder høj intensitet.

Total tid: 20 minutter

Ifølge programmet kommer du altså ”kun” op på 20 minutters HIIT træning. Dette tænker du måske ikke lyder af meget, men tro mig, det vil føles som om, at din krop hader dig under hver eneste minut. En fordel ved HIIT træning er jo, at det næsten ingen tid tager. Du forbrænder rigtig mange kalorier, sætter gang i fedtforbrændingen og forbedrer dit kondital. Det kan derfor virkelig betale sig, at gøre en indsats i et antal minutter. Du vil blive så glad for det senere hen.

Med et løbebånd slipper du for det dårlige vejr

I Danmark er det koldt rigtig mange måneder om året, og det er ikke det sjoveste vejr at løbe i. I vintermånederne er der rigtig meget sne og temperaturen er stort set altid under 0. Det medfører meget glatte veje/stier, og det er rigtig dårligt at løbe på. Skoene glider rundt, og det hurtigt blive farligt. Kroppen er kold i forvejen, og det ikke til at forudsige hvad der sker, hvis du lige pludselig skrider ud og falder. Hvis du er uheldig, kan du brække en arm eller et ben.

Der regner også en stor del af tiden i Danmark. Det er ikke altid nemt at forudsige, hvornår regnen pludselig styrter ned og hvornår den ikke gør. Når man endelig får taget sig sammen til at løbe og er godt i gang, begynder det at øse ned med regn, hvis man er ekstra uheldig kommer der oveni regnen også en god omgang lyn og torden. Man bliver helt gennemblødt og kroppen bliver hurtigt kold. Dette resulterer i værste fald i, at man ligger med influenza i op til 10 dage. Det duer jo bare ikke, når man gerne vil i gang med, at træne op til en konkurrence, tabe sig eller andet.

Så en af de rigtig gode ting ved et løbebånd er, at du slipper for det dårlige danske vejr. Du kommer ikke til at fryse eller blive gennemblødt, når du løber på løbebånd indenfor. En anden fordel er, at du kan løbe igennem og er ”tvunget” til, at give den max gas hver gang du løber på et løbebånd. Hvis du løber udenfor er det svært at give sig fuldt ud, hvis der er sne eller meget vådt. Den indre frygt for at falde gør, at man holder lidt igen og ikke løber det, som man i virkeligheden havde tænkt sig. Man bør tænke på, at vejret hurtigt bliver en undskyldning for, at man ikke lige kan komme ud og løbe. ”Det regner, nå så bliver der ingen træning i dag, det var godt nok ærgerligt.” Du kender det selv. Når noget som vejret bliver til en undskyld, så kan det virkelig kun betale sig, at investere i et løbebånd til hjemmet.

Giv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here