Motionscykler til bodybuilding

Blivstor.dk har samlet flere forskellige motionscykler til bodybuilding, så du nemt kan få et overblik af hvilke motionscykler der er på markedet, og hvor de kan købes. Vi har kigget nærmere på funktioner og pris, så du kan nemt kan se, hvad du får for pengene.


Ergometer EXM 4Ergometer BT 2

Hvorfor lave cardio på motionscykel?

Cardio på motionscykel er meget populært blandt bodybuildere, da det ikke er så hårdt ved kroppen som løb er. Der er en langt mindre risiko for skader, når du laver cardio på motionscykel. Der er også det med at en motionscykel giver mulighed for at cykle derhjemme. Det er meget nemmere at have en motionscykel stående hjemme, fremfor at skulle ned i fitnesscenteret for at lave cardio. Det gør din hverdag noget nemmere, og så kan du også se lidt TV mens du cykler på motionscyklen.

Der findes mange andre alternativer til motionscyklen, hvis du har lyst til at prøve en anden form for cardio. Du kan fx bruge en crosstrainer, et løbebånd eller en romaskine i stedet for.

Sådan træner jeg på motionscykel

Jeg plejer at træne på motionscykel hver morgen om vinteren, hvor vejret ikke er så godt. Her skifter jeg mellem HIIT(høj intensiv interval træning) eller lange cykelture. Den ene dag laver jeg fx HIIT og dagen efter cykler jeg en lang cykeltur på motionscyklen. Jeg godt lide at træne på denne måde, da der kommer noget variation på træningen, og så skal jeg heller ikke bruge lang på træning hver morgen. Nogle er det dejligt at få træningen overstået hurtigt, og her er HIIT perfekt. Andre gange er det dejligt lige at bruge ekstra tid på cykle, hvor det ikke går så hurtigt.

HIIT på motionscykel

Jeg kan rigtig godt lide HIIT, da det er en hurtig og effektiv form for træning. HIIT giver også godt til benmusklerne, hvis du gerne vil have store og stærke lår, så skal du lave en masse HIIT træning. Du kan prøve at google Robert Forstemann. Han er en banerytter med store lår.

Når jeg laver HIIT plejer jeg at starte med 5 minutters opvarmning, hvor jeg cykler stille og roligt for at få gang i benene. Derefter kører jeg korte intervaller med høj fart og så korte pauser, hvor jeg cykler langsomt. Jeg kører fx 30 sekunder i rigtig høj fart, og 30 sekunder i langsomt tempo. Det gør jeg 10 gange, og det svarer til et sæt. Jeg plejer at køre mindst 2 sæt og maks 3 sæt. Andre gange cykler jeg 45 sekunder og så 15 sekunder pause 10 gange i 2 sæt. Det er noget hårdere. Når jeg er færdig med mine intervaller plejer jeg at slutte af med 5 minutter på cyklen, hvor jeg cykler stille og roligt. Det gør at kroppen lige kan få lov til at falde ned efter en hård og effektiv træning.

Lange cykelture

Når jeg cykler lange cykelture plejer jeg at cykle 40-60 minutter. Jeg starter med 10-15 minutters opvarmning, hvor jeg cykler stille og roligt. Herefter kører jeg 10 minutter i hurtigere tempo. Når jeg har gjort det kører jeg roligt igen. Så tager jeg en tur mere i højt tempo på 10-15 minutter. Så slutter jeg af med stille cykling resten af tiden. Jeg kan godt lide at få sved på panden, og det er derfor jeg har nogle hurtige intervaller, så jeg lige kan presse mig selv lidt. Nogle gange kan jeg også godt finde på bare at cykle derudaf uden at tænke så meget over farten.

2 motionscykler fra getbig.dk

Getbig.dk har et stort udvalg af motionscykler, som ligger i den billige ende prismæssigt. Det er fra omkring de 1000-5000 kr. Hvis du er på jagt efter en billig løsning, er getbig.dk stedet du bør kigge. En billig løsning passer godt et homegym eller et meget lille fitness center. I de 2 nedenstående tabeller finder du 2 gode motionscykler fra getbig.dk.

Ergometer BT 2

Ergometer BT 2

Pris 2550 kr
Set hos getbig.dk
LCD Skærm med 7 værdier
24 trins justering af modstand
12 træningsprogrammer
Individuelle træningsprogrammer
Motionscyklen vejer 28 kg
Håndpulssensorer
Maks brugervægt 120 kg

Gå til cykel

Ergometer EXM 4

Ergometer EXM 4

Pris 5199 kr
LCD Skærm med 7 værdier
32 trins justering af modstand
6 træningsprogrammer
Individuelle træningsprogrammer
Motionscyklen vejer 42 kg
Håndpulssensorer
Maks brugervægt 150 kg

Gå til cykel

2 motionscykler fra abilicaonline.dk

Abilicaonline har også et stort udvalg af motionscykler, som ligger i den lidt dyrere ende i forhold til getbig.dk. Hvis du er på jagt efter motionscykler i god kvalitet er abilicaonline.dk stedet. Her kan du finde motionscykler i prisklassen 3000 kr-19000 kr. Jeg har taget 2 motionscykler med, som du kan se i nedenstående tabel. De ligger i nogenlunde samme prisklasse som motionscyklerne fra getbig.dk, så du har noget at sammenligne med.

Abilica WinMag

Abilica WinMag Motionscykel

Pris 2995 kr
Set hos abilicaonline.dk
LCD Skærm
16 trins justering af modstand
12 træningsprogrammer
Individuelle træningsprogrammer
Motionscyklen vejer 31 kg
Håndpulssensorer
Maks brugervægt 130 kg

Gå til cykel

Abilica Stream UB VIII

Abilica Stream UB VIII

Pris 5495 kr DKK
Set hos abilicaonline.dk
LCD Skærm
16 trins justering af modstand
12 træningsprogrammer
Individuelle træningsprogrammer
Motionscyklen vejer 34 kg
Håndpulssensorer
Maks brugervægt 130 kg

Gå til cykel

Find en motionscykel som passer til dine behov

De 4 motionscykler som er med i denne artikel, er kun en brøkdel af de motionscykler som de 2 forhandlere har. Der er gode muligheder for at finde en motionscykel, som passer til dine behov. Det er en hel række ting, som du bør tænke over inden du køber en motionscykel. Jeg vil kort gennemgå nogle af punkter, så du nemmere kan finde din nye motionscykel.

Pedaler på motionscyklen

Det er lidt forskelligt hvad motionscykler har af pedaler. Almindelige motionscykler har flade pedaler, som passer til løbesko og indendørssko. Nogle pedaler er smalle, hvor andre pedaler er bredere i det, så de passer bedre til mennesker med bredde fødder. Stort set alle pedaler har sådan en spænde funktion, hvor du kan spænde pedalen ind, så den passer til din fod. Det gør at flere personer kan bruge motionscyklen, da den kan tilpasses fødderne. Hvis du har meget store fødder eller meget smalle fødder, kan det være en god ide at kigge efter størrelsen på pedalerne.

Styret på motionscyklen

Det er også en god ide at kigge lidt på styret, når du skal ud og købe motionscyklen. Nogle motionscykler har et styr, som passer godt til dig, som gerne vil sidde meget oprejst, hvor andre motionscykler har det mere flade styr, så du kan ligge mere foroverbøjet, når du cykler. Det er lidt af en smagssag, og hvad folk er vant til i forvejen. Hvis du ikke ved hvad du skal vælge, kan du kigge på din rigtige cykel, hvis du har en. Her kan du se hvordan styret er, og så kan du få en ide om hvilken slags styr som du bør vælge. Hvis du ikke ved hvad du skal vælge, kan du vælge en af delene. Kroppen vender sig hurtigt til at cykle på den ene eller den anden måde i forhold til styret. Det vigtigste er at du komme afsted og får cyklet, men det er stadig en god ting at tænke over. Det er træls at få en motionscykel som er meget oprejst styret, hvis du er vant til at cykle helt foroverbøjet. Du kan indstille styret på de fleste motionscykler, så du kan tilpasse styret yderligere.

Modstandstrin

En motionscykel skal helt have flere modstandstrin, så du kan nemt øge og sænke modstanden. Når du kigger på motionscykel er det godt lige at holde øge med hvor mange modstandstrin der er. Modstandstrin svarer lidt til gear på en cykel. Her er det en klar fordel at have 16 gear fremfor 3 gear. Når der er flere gear, kan du nemmere finde et niveau, som passer præcist til dig. Vælg gerne en motionscykel med mange modstandstrin.

Træningsprogrammer

Når du skal købe motionscykel, er det også en god ting at kigge efter, om der er indbygget træningsprogrammer i motionscyklen. Måden træningsprogrammer virker på, er ved at motionscyklen indstiller modstanden, som du så kan følge på skærmen. De er med til at gøre træningen på motionscyklen mere spændende, og så har du også noget at køre efter, så du kan presse dig selv. Der er tit sådan nogle bjergprogrammer og intervalprogrammer, og de plejer at være meget hårde på motionscykel. Bjernprogrammer er hvor du kører stille fra start, og så bliver det hårdere og hårdere indtil du når topppen. Når du har nået toppen, er det ned af bakke og her er modstanden let. Intervalprogrammer er hvor du kører hurtigt med meget modstand i kortere perioder(intervaller), og så er de en kort pause mellem hvert interval.

Nogle motionscykler har individuelle træningsprogrammer, så du kan lave et træningsprogram, som passer præcist til dig. Her kan du selv bestemme belastningen, farten, tiden osv. Det er super smart, hvis du fx har en skade, eller du skal træne din form op fra bunden. Hvis der er flere personer som skal bruge motionscyklen, gør individuelle træningsprogrammer det også meget nemmere, da hver person så kan have sit eget program.

Sæde

Sædet på motionscyklen betyder faktisk en hel del, da det er her du sidder, når du cykler. Kig gerne efter om der er pude på sædet, så du sidder blødt. Det er også godt at tjekke om sædet kan indstillet, så du kan køre den op og ned. Der er efterhånden indbygget en blød pude og indstilling af sæde i alle motionscykler som standard. Det er stadig en god ide at kigge efter, når du er på jagt efter en motionscykel.

Transporthjul

Det at kunne flytte motionscyklen nemt, er også en god ting. Kig derfor efter om der er transporthjul på motionscyklen. De gør flytningen af cyklen meget nemmere. Motionscykler er faktisk rimelig tunge, så det er en klar fordel, hvis de har transporthjul.

Håndpulssensorer

Mange af de nye motionscykler har Håndpulssensorer, som kan måle pulsen gennem hånden. De sidder på styret, hvor du holder hænderne. Det giver dig muligheden for at træne efter pulsen, som også er en mulighed. Det er også noget, som du kan kigge efter, når du ser på motionscykel.

En motionscykel er en god investering

Det at købe en motionscykel er en god og fornuftig investering, da motionscykel giver dig og andre muligheden for at få et bedre helbred. Det er langt mere værd end hvad motionscyklen koster. En motionscykel kan holde i mange år, så på det punkt er pengene også givet godt ud. Du kan altid sælge motionscyklen igen, hvis du flytter eller ikke har plads til dem. Brugte motionscykler er generelt i høj kurs, da der er en stor sundhedsbølge i Danmark, som er kommet for at blive.

Giv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here