Peanut butter – god billig kilde til sunde fedtstoffer og proteiner

Peanut butter er en god billig kilde til sunde fedtstoffer og proteiner, og peanut butter er derfor en del af mange bodybuilderes og sportsfolk kost.

Økologisk peanut butter(450 g) fra bodylab.dk

Økologisk peanut butter

Pris: 59,00 DKK

Gå til forhandler

Økologisk peanut butter(450 g) fra bodyman.dk

Økologisk peanut butter

Pris: 59,00 DKK

Gå til forhandler

Rømer peanut butter(250 g) fra bodyman.dk

Rømer peanut butter(250 g) fra bodyman.dk

Pris: 29,00 DKK

Gå til forhandler

Urtekram peanut butter crunchy kakao(200 g) fra bodyman.dk

Urtekram peanut butter crunchy kakao(200 g) fra bodyman.dk

Pris: 28,00 DKK

Gå til forhandler

Økologisk peanut butter(2×450 g) fra bodylab.dk

Økologisk peanut butter(2x450 g) fra bodylab.dk

Pris: 99,00 DKK

Gå til forhandler

Økologisk peanut butter(2×450 g) fra bodyman.dk

Økologisk peanut butter(2x450 g) fra bodyman.dk

Pris: 99,00 DKK

Gå til forhandler

Peanut butter pulver(190 g) fra bodylab.dk

Peanut butter pulver(190 g) fra bodylab.dk

Pris: 69,00 DKK

Gå til forhandler

Peanut butter pulver(190 g) fra bodyman.dk
Peanut butter pulver(190 g) fra bodyman.dk

Pris: 69,00 DKK

Gå til forhandler

 

Hvad er peanut butter?

Peanut butter består af jordnødder, som bliver malet til en blød masse(peanut butter), som så kan spises. Det sunde peanut butter er typisk økologisk og består udelukkende af jordnødder(95-100%). Det er den type peanut butter, som du skal gå efter. Det usunde peanut butter bliver typisk blandet op med en masse sukker og olier, og det du skal helst ikke købe, hvis du går op i din kost og træning. Du kan finde en oversigt med sunde udgaver af peanut butter længere nede, som du kan købe hos flere forskellige forhandlere.

Hvordan bruges peanut butter?

Peanut butters konsistens minder meget om nutella, og du kan derfor bruge peanut butter som smørepålæg, eller du kan spise det rent med en ske. Peanut butter kan også bruges i smoothies, bagning, proteinbarer, havregrynskugler, havregryn og proteinpulver og mange andre ting. Der er mange måder at anvende peanut butter på. Smagen af peanut butter minder om snickers, og det er også grunden til at så mange spiser det.

Hvad koster peanut butter?

Peanut butter er billigt i danmark, og der er en del brands at vælge imellem efterhånden. Det er både af sunde og usunde udgaver af peanut butter. Stort set alle supermarkeder har de sunde økologiske udgaver af peanutbutter, og det kan købes hos mange forhandlere på internettet. Der er gode muligheder for at få mængde rabat, hvis du går meget op i kr og øre. Husk at der er ingen grund til at gå på kompromi med pengene, når det kommer til sunde madvarer, som kan hjælpe dig med at få et bedre helbred.

Hvor kan peanut butter købes?

Peanut butter kan som sagt købes i stort set alle supermarkeder, og du finder det typisk i afdelingen med nødder/bagværk. Bodyman og bodylab har begge peanut butter, hvis du hellere vil købe det over internettet. Jeg plejer fx at købe mit peanut butter over nettet, når jeg køber proteinpulver og proteinbarer.

Hvordan skal peanut butter opbevares?

Peanut butter kan både opbevares på køl eller i skabet. Jeg opbevarer altid mit peanut butter i køleskabet, da jeg mest bruger peanut butter til smoothies. Jeg laver tit smoothies uden bær eller is, og her hjælpe det kolde peanut butter med at gøre mine smoothies mere kølige. Hvis du har planer om at bruge peanut butter som smørrepålæg, er det bedst at have det stående i skabet, da det gør at peanut butteren er nemmere at smøre ud.

Crunchy peanut butter vs smooth peanut butter

Peanut butter findes i to udgaver. Der er crunchy peanut butter, som er den grove udgave af peanut butter, hvor der er små klumper af jordnødder. Den er god til smoothies og bagning. Jeg bruger den fx altid, når jeg laver mine egne proteinbarer.

Smooth peanut butter er helt blød i konsistensen, og den er derfor god at bruge som smørrepålæg. Da den er nem at smøre ud, kan du også bruge den ovenpå kager, pandekager osv.[/fusion_text]

Giv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here