Har du en drøm om at blive personlig træner?

Personlig træner som underviser i at løfte vægte

Så er du ikke den eneste! Der er flere og flere atleter såvel som andre fitnessfolk der alle går og drømmer om at blive personlig træner, så de kan videreføre al deres viden og hjælpe folk til at opnå deres mål.

En personlig træner er uddannet i at lave træningsprogrammer. Man bliver i stand til at sætte sig ind i andres mål, og hjælpe vedkommende med at opnå disse ønskede mål, som han eller hun nu måtte have. Som personlig træner har du fuld viden omkring, hvordan man udfører forskellige øvelser, hvad øvelserne træner og hvilke øvelser der er gode til at opnå klientens ønske om resultater. Du kan som personlig træner motivere folk og du besidder evnerne til at få dine klienter til at rykke sig og opnå deres mål.

Personlig træner kursus

For at blive personlig træner skal man tilegne sig viden og bestå en eksamen, hvor man efter en bestået eksamen får et certifikat i personlig træning. Du har måske trænet i mange år, og ved hvordan øvelserne skal udføres. Dette er dog ikke nok! For at blive ansat i træningscentre såsom Fitness  som personlig træner, skal du været certificeret personlig træner. Dette betyder at du skal have et certifikat på, at du har bestået eksamen til PT (personlig træner).

Flere institutter og akademier tilbyder denne uddannelse. Dog er uddannelsen til personlig træner ikke betalt af staten, så den skal man selv betale for. Fitness-Institute tilbyder pakken til personlig træner, som består af tre kurser, der alle skal være bestået – altså skal karakteren 02 være opnået ved endt eksamen. Man skal altså være uddannet i ”Anatomi og fysiologi,” ”Fitnessinstruktør” og ”Personlig træner” før man kan arbejde som PT. Fitness-Institute tilbyder denne pakkeløsning til 19.495 kr.

Du kan tilmelde dig uddannelsen her: http://www.fitness-institute.dk/ptf/.

Fitness-Institute siges at være den uddannelse de fleste fitnesscentre godtager som den ”mest oprigtige,” fordi det er den mest populære i Danmark, og den der har været på markedet i længst tid.

Fitness World tilbyder en tilsvarende uddannelsespakke, hvor du også ender som certificeret personlig træner. Her kræver det dog kun to kurser, nemlig skal du have taget ”Fitnessinstruktøruddannelsen” og ”Personlig træner” efterfølgende. Denne pakkeløsning koster 21.490 kr. medmindre man er aktivt medlem af Fitness World, så koster uddannelsespakken kun 17.192 kr. Fordelen ved at uddanne sig gennem Fitness World er, at du derved allerede er ”knyttet” til FW, og din kommende arbejdsgiver i Fitness World kan se, at dit certifikat egentligtaget er derfra.

Du kan tilmelde dig uddannelsen – klik her.

Denne uddannelse gennem Fitness World er dermed billigere end den som Fitness-Institute tilbyder, det vides dog ikke om andre fitnesskæder også vil godtage den, da dette kursus går gennem Fitness World.

En personlig træner har altså mulighed for at blive ansat i en af de store fitnesskæder, hvor man kan arbejde i enten et eller flere af kædens centre. Dette er især et godt sted at begynde, hvis man ønsker at starte sit eget firma op en dag. På den måde har du fået noget erfaring og fået øvet dig på en masse klienter inden du begår dig ud på egne ben. Igennem kurserne til personlig træner lærer man ikke meget om pædagogik. Dette skal man selv læse op på. Du lærer ikke hvordan du skal videreformidle den viden du har tilegnet dig på kurserne. Pædagogikken er en vigtig del af jobbet, når man arbejder som personlig træner, da ikke alle dine klienter kender alle de latinske betegnelser, som du har lært. Du skal ligeledes kunne forklare ting, som at din kunde eksempelvis skal kunne ”åbne hofterne,” hvilket ikke er lige til at forstå for alle og enhver. Du skal på den måde altså selv finde ud af, hvordan du forklarer dine klienter de ting du har lært.

Bliv personlig træner (personal trainer)Som selvstændig personlig træner skal man ud og promovere sig selv. Folk skal kende DIT navn, og de skal vide hvad DU er god til. Derfor kan det være en god idé, at have deltaget i forskellige fitnesskonkurrencer (bikinifitness, bodybuilding, løft og den slags), så du har fået fremvist dig selv, og folk har fået en idé om, hvad de kan forvente af dig som personlig træner. Oftest er det godt at have en facebookside, Instagram eller Twitter med mange følgere, da du på den måde får ført dit navn ud og fremstår ”populær.” Så folk ved hvorfor det er dig de skal vælge som deres personlige træner. Mange af Danmarks ”kendte” personlige trænere har mellem 30.000 – 300.000 følgere på eksempelvis Instagram eller Facebook. På den måde når de ud til rigtig mange mennesker, hver gang de laver et post eller lægger et billede op.

Udstyr til personlig træner
Udstyr til personlig træner

Hvilket udstyr skal man anskaffe sig som personlig træner?

En personlig træner der er ansat i en fitnesskæde som Fitness World behøver ikke nødvendigvis at anskaffe sig forskelligt udstyr, da fitnesscenteret hvor du arbejder i oftest har alle de nødvendige redskaber og maskiner. Flere af de personlige trænere jeg har mødt bruger meget ofte udstyr såsom TRX og kettlebells, da de mener disse passer deres kunder bedst. – Men dette er meget individuelt, hvad man som personlig træner foretrækker, og afhænger også af klientens ønsker og mål. TRX og kettlebells er gode redskaber at bruge som personlig træner. Kunderne får en idé om løft, stabilitet og balance, hvilket er tre meget essentielle faktorer når vi snakker fitness. Som personlig træner kan det være svært at vurdere hvilke redskaber klienten skal bruge, da hvert redskab og hver øvelse kræver bestemte teknikker. Hvis det tager den personlige træner en hel time, at lære sin klient en enkelt øvelse, så har klienten ikke fået det store ud af en hel time med en personlig træner. Jeg mener derfor, at det er vigtigt at finde en balancegang, når man arbejder som personlig træner. Du skal finde nemme øvelser, så kunden når at få trænet inden timen er ovre, men du skal samtidig også inkorporere sværere øvelser, som eksempelvis dødløft der kræver en hel bestemt teknik, så klienten har noget at kigge på fremadrettet.

Som selvstændig er det dog en helt anden sag end som ansat. En selvstændig personlig træner må ikke benytte sig af centre som Fitness World til at arbejde privat i. – Derfor skal du som driver din egen virksomhed som personlig træner selv anskaffe det udstyr du ønsker dine klienter skal bruge. Du kan naturligvis leje dig ind i private fitnesscentre såsom Loaded Gym og lave en aftale med personalet, hvor du får lov, at benytte deres center til at træne dine klienter. Mange private personlige træner ejer eget lokale, hvor de selv har købt maskiner, vægte og andre redskaber, som de ønsker at bruge når de træner deres klienter. Dette kræver dog et relativt stort kapital, da man selv skal stå for at købe alt ind samt leje af lokalet. Dog har du helt frie tøjler, der er ingen der ”bestemmer over dig,” du vælger selv, hvordan du træner dine klienter. Skal de bruge talkum, kalk og så videre, så er det helt op til dig selv, da dette oftest er forbudt i mange andre fitnesskæder.

Dårligt omtale om selvstændige personlig trænere

Der er lavet flere programmer med personlige træner, der har tilbudt deres klienter midler som ”kosttilskud” såsom fatburners, steroider og bestemte andre præstationsfremmende midler, som vil hjælpe klienterne med at opnå deres mål og ”lidt til”. Mænd og kvinder der har ville deltage i forskellige bodybuilderkonkurrencer har kontaktet en personlig træner i et privat center, som derved har tilbudt dem ulovlige midler til eksempelvis at opnå større muskelmasse og lavere fedtprocent. Disse programmer har givet selvstændige personlige trænere et dårligt ry, hvilket jeg synes er rigtig synd. Det er ikke alle, ikke engang mange, der tilbyder disse former for ”kosttilskud.” Personlige trænere skal derfor fremover være påpasselige med, hvad de tilbyder/mener deres klienter bør tage af kosttilskud.

Personlig træner og kosttilskudMange gode og LOVLIGE kosttilskud

Dermed sagt skal man ikke være bange for kosttilskud. På markedet i Danmark finder du mange gode kosttilskud, som bestemt er værd at gøre brug af. Ved at holde sig til produkter købt i Danmark af danske virksomheder sikrer man sig, at produkterne er tjekket ordentligt igennem og dermed ikke sundhedsskadelige. Hvorimod et land som eksempelvis Tyskland ikke tjekker 100 procent, hvad deres produkter indeholder. I Tyskland behøver de nemlig ikke præcist at skrive, hvor meget hvert produkt indeholder af hvad. De kan skrive ”bio” (som betyder det er økologisk) selvom det i virkeligheden slet ikke er. De danske produkter er derfor meget mere ”sikre,” hvis man vil gå op i ikke at indtage sundhedsskadelige produkter.

De personlige trænere jeg har snakket med, har selv anbefalet følgende kosttilskud:

Valleprotein

Whey protein er et af de mest anvendte produkter/kosttilskud til enhver styrketræner. Valleprotein kender vi fra mejerierne. Det er et biprodukt ved ostefremstilling. Protein er vigtigt for dig der ønsker, at opbygge mere muskelmasse, da muskler og meget af kroppen består af protein.
Det kan købes her: https://www.bodylab.dk/shop/bodylab-whey-100-663p.html

Kreatin

Kreatin er meget populært i fitnessbranchen. Flere og flere begynder at tage kreatin, og mange ser fremskridt. Kreatin findes i rødt kød og andre fødevarer, og er desuden naturligt tilstede i menneskekroppen.

De fleste anbefaler, at man køber Kreatin monohydrat, som kan købes her: http://www.bodyman.dk/shop/bodylab-kreatin-pulver-2035p.html – den opløser sig rigtig godt i blandt andet juice.

Pre workout

Der findes rigtig mange forskellige pre-workouts (PWO) ude på markedet. Det er næsten ikke til at finde rundt i, da der efterhånden er så mange. Pre workout supplerer din træning ved at give dig energi, mentalt fokus og ekstra pump i kroppen. PWO er ikke en nødvendighed, når man træner, men personligt kan det kraftigt anbefales, da det virkelig booster din træning.
Jeg har selv gode erfaring med denne pre workout fra nutramino.

Fiskeolie

Du har nok hørt om kosttilskuddet fiskeolie før. Fiskeolie gør ikke kun dit liv sundere og fr dig til at leve længere, men det hjælper også din styrketræning. Forskning om fiskeolie har vist, at omega-3 fedtstoffet forebygget betændelse i musklerne, nedsætter restitutionsperioden, øger blodgennemstrømningen og øger stofskiftet. Man skal sørge for, at købe den rigtige fiskeolie, da mange inkluderer en masse ”skidt” i kapslerne.

Vi på siden anbefaler derfor denne fiskeolie fra bodylab.

Casein protein

Igen er dette ikke en nødvendighed for dig der træner, men hvis du ønsker, at være en smule mere seriøs med din træning, så er casein protein et fantastisk produkt. Hvis du skal inkludere mere protein i din kost kan du med fordel tage casein før sengetid, da denne form for protein optages langsomt i kroppen (6-8 timer), hvorimod valleproteinen fordøjes på 40 minutter.

Du kan købe casein protein her.

Træningstøj som personlig træner

En personlig træner skal motivere sine kunder til bedre træning. Hvem bliver ikke motiveret af nyt lækkert træningstøj? Vi kan ikke komme udenom, at vi føler os lidt pænere med nyt tøj. Det er derfor en god idé, at have styr på hvilke mærker der holder, og hvilke der ikke gør.
Personligt er jeg stor fan af mærker såsom Better Bodies, Gymshark, Nike, Adidas, Hummel, Under Armour, Kari Traa og Casall. Disse mærker synes jeg virkelig alle er af høj kvalitet, selvom det meste af deres tøj er en smule dyrere end eksempelvis H&Ms tøj. Hvis man går højt op i sin træning, mener jeg, at det er vigtigt at have træningstøj af god kvalitet og noget man føler sig pæn og tilpas i. Hvis det er tøj man hele tiden skal rette på, vil det forstyrre ens træning. Eller hvis det er tøj der går op i syningerne, så står man pludseligt blottet nede i det lokale center. Derfor mener jeg at det er vigtigt at vælge træningstøj med omhu.

Jeg kan kraftigt anbefale Better Bodies tights til kvinder.

Til mænd der også bruger tights, kan disse anbefales: http://www.bodyman.dk/shop/better-bodies-mens-31691p.html

En passende overdel til Better Bodies tights til kvinder, mener jeg at denne er rigtig god: http://www.bodyman.dk/shop/better-bodies-fitness-28638p.html.

Til mændene ville denne tank top passe perfekt til overstående tights: http://www.bodyman.dk/shop/gasp-deep-cut-19831p.html

Følg mig på Instagram: https://www.instagram.com/vanessagantzel/?hl=da

Giv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here