Pre-workout kosttilskud guide – de bedste kosttilskud der giver dig energi under træning

Der findes et hav af pre-workout kosttilskud i fitness branchen, det kan derfor være rigtig svært, at finde ud af, hvilken der er værd at bruge sine penge på. Hvilken pre workout plejer du at købe? Og ved du egentlig hvad der er i den?

Pre-workout kosttilskud indeholder mange forskellige stoffer, som er gode at have kendskab til. På bagsiden af en pre-workout finder du en liste af ingredienser, som faktisk godt kan betale sig at vide noget om. En pre-workout er ikke blot en pre-workout. Nej, det er nemlig meget mere end det. Hvad er dine mål med træningen? Vil du blive stærkere? Eller går du efter et ekstra godt pump under træning? Du får i denne artikel en guide til de populæreste ingredienser, som findes i større eller mindre mængder i pre-workouts.[/vc_column_text]

 • Pre-workout fra bodylab.dk

 • Pre-workout fra bodylab.dk
 • Forhandler Bodylab.dk
 • Indhold Mindre sortiment af høj kvalitet
 • Pris Mængderabat på pre-workout
 • Fragt fra 29 kr
 • Betaling: Dankort, Visa, Measto, Mastercard, Visa Electron, MobilePay, Viabill
 • Gratis gavepakke ved køb over 700 kr
 • Pre-workout fra bodyman.dk

 • Pre-workout fra bodyman.dk
 • Forhandler Bodyman.dk
 • Indhold Største sortiment af pre-workout
 • Pris Pre-workout i alle prisklasser
 • Fragt fra 35 kr
 • Betaling: Dankort, Visa, Measto, Mastercard, Visa Electron, MobilePay, Viabill
 • Køb for 750 kr og få rabat på produkt

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Hvad er et pre-workout kosttilskud?

Pre-workout er et kosttilskud, som giver dig ekstra energi under din træning. Det er oftest på pulverform og blandes op med vand. Du tager det 15 – 30 minutter før træning for at få et større pump (øget blodtilførsel i musklerne så de ser større ud), øget energi, øget koncentration og ikke mindst øget styrke. Med en pre-workout sikrer man sig altså, at få den fyret maks af til træning.

Pre-workout er genialt til dig der mangler energi til træning. Hvis du eksempelvis har en periode med for lidt søvn, for meget arbejde eller hvad det ellers måtte være, så kan pre-workout virkelig gavne dig. Der findes dog også mange mennesker, som har massere energi til træning. De pifter dog alligevel deres træning op med en pre-workout, så de får en endnu bedre og mere effektiv træning, end hvad de ellers ville have haft uden indtagelsen af dette.

Du skal vælge pre-workout ud fra hvilken effekt du ønsker den skal have. Hver enkelt pre-workout er udviklet med henblik enten øget energi, øget styrke, øget koncentration, øget udholdenhed eller større pump – eller flere af dem kombineret. Der anvendes derfor nogle bestemte kernestoffer for den ønskede effekt. Det kan derfor være en god idé, at kende til de mest populære stoffer i din pre-workout, da du på den måde får kendskab til, hvilke ingredienser du skal kigge efter, når du køber pre-workouts.

Koffein i pre-workout

Du kender helt sikkert stoffet koffein. Du er måske ovenikøbet et af de mennesker der om morgenen, slet ikke fungerer uden koffein. Dette stof anvendes i rigtig mange pre-workouts, og er den perfekte kilde til energi. Koffein er et naturstof og findes i planteriget. Det er et af de mest energigivende stoffer, som ikke skader menneskekroppen. Denne ingrediens er især vigtig for dig, som ønsker den opkvikkende effekt i din pre workout. Flere studier har vist, at koffein også øget evnen til udholdenhed i forbindelse med sportspræstationer. Det kan dog være vigtigt, at vide noget omkring doseringen. Mange pre workouts indeholder koffein, men hvor meget er nok til dig, som ønsker en rigtig god energi til træning? Her anbefales et sted mellem 200 – 500 milligram koffein pr. portion for et godt energiniveau under dit træningspas. Hvis du ikke får nok koffein i din pre-workout kan du overveje koffeinpiller.

Læs mere om koffein og træning her.

Kreatin i pre-workout

Du har måske hørt om kosttilskuddet kreatin før. De fleste atleter og bodybuildere tager dette separat. Dog findes der mange pre-workouts som indeholder kreatin. Og hvad er det egentlig det gør godt for? Kreatin er specielt godt for dig, som ønsker øget styrke under træning. Hvis du eksempelvis træner med få repetitioner og tung vægt, så kræver dette at du har god styrke. Hvis du derfor er ude efter et ekstra boost fuld af styrke, bør du bestemt vælge en pre-workout med kreatin i. Det er derudover et af de mest anvendte og velstuderede kosttilskud på markedet for fitnessprodukter. Kreatin spiller en stor rolle, når man laver højintensiv træning – altså styrketræning, og denne ingrediens er ligeledes med til at fremme præstationsevnen, som øget resultaterne på længere sigt.

Beta-alanin i pre-workout

Beta-alanin er et kosttilskud, som blev lanceret på det danske marked i 2012. Det kan både købes på pulverform men også på tablet- eller pilleform. Beta-alanin er en aminosyre med præstationsfremmende effekter. Flere studier har vist, at beta-alanin forbedrer muskeludholdenheden, og især er effektiv når det gælder højintensiv træning. Helt nøjagtigt har dette kosttilskud vist sig, at forbedre præstationsevnen hos 800 meter-løbere og for mennesker der løfter vægte. Du kan især drage nytte af beta-alanin, hvis du dyrker styrketræning med høj volumen og korte pauser. Når muskeludmattelsen bliver så høj vil beta-alaninen træde ind. Du vil opleve at kunne tage et par ekstra gentagelser, når du benytter dig af dette kosttilskud. Hvis du dermed træner hårdt, holder korte pauser og ønsker en smule mere udholdenhed under din træning, så bør du vælge en pre-workout med et højt indhold af beta-alanin.

BCAA i pre-workout

BCAA betyder forgrenede aminosyrer og kommer fra det engelske “Branched-chain amino acids.” Menneskekroppen har brug for 20 forskellige aminosyrer. Cirka halvdelen af disse danner vores egen krop af sig selv, men den anden halvdel skal indtages gennem kosten. Hvis du ønsker at undgå muskelnedbrydning, vil det være en god idé, at vælge en pre-workout der indeholder en større mængde BCAA. På den måde får du indtaget tre vigtige aminosyrer, som kroppen ikke selv danner, nemlig leucin, isoleucin og valin. Disse tre aminosyrer spiller en stor rolle, når man gerne vil undgå muskeltræthed under styrketræning. Flere studier viser hermed, at BCAA ligeledes hjælper atleter og andre sportsudøvere med at optimere proteinsyntesen, forbedre muskelopbygning og sikre en god restitution.

Læs også artiklen 5 fordele ved BCAA kosttilskud.

Du skal dermed være opmærksom på, hvad din pre-workout egentlig består af. Hvis du køber din pre-workout i Danmark, kan du være sikker på, hvad der er i. Du finder en label på bagsiden hvor der står, hvor mange gram der er i af hver ingrediens. Mange pre workouts fra udlandet indeholder forskellige “blends,” som er en blanding af stoffer kreeret af producenten. Du kan på den måde ikke sikre dig, hvilke stoffer pre-workouten indeholder. – Dette er ikke nødvendigvis usundt eller en dårlig ting, men de fleste mennesker foretrækker at vide, hvad de får ind i deres krop, og vælger derfor kun pre-workouts, hvorpå der står præcis hvad den indeholder.

Giv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here