Proteinbagning – Sund bagning til vægttab

Denne pakke indeholder de mest basale ingredienser til proteinbagning. Det er en god hjælp til at få en sundere livsstil, samtidig med at du spiser lækkert. Hvis du vil smide et par kilo eller få en større muskelmasse er denne basispakke et rigtig godt valg.

Da ingredienserne har et højt proteinindhold, kan du bruge dem til at lave proteinbarer, proteinbrød, proteinkager, protein smoothies, proteinis og meget andet. Du kan finde inspiration på proteinbagning her på siden eller på proteinopskrifter.dk. Der er rigtig mange muligheder, og det er bare med at komme i gang.

Det gode ved produkterne er, at du kan spise dem med en god samvittighed. Du finder linket til basispakken lige nedenunder. Hvis du vide mere, kan du læse om hvert produkt længere nede på siden.

Den udvidet basispakke indeholder følgende:

 • 2×1 kg Bodylab Whey 100 proteinpulver
 • 400 gram mandelmel
 • 400 gram økologisk Kokosmel
 • 500 gram sukrin sødemiddel
 • 300 gram Fiberhusk
Basispakken set hos Bodyman.dk

 

whey 100 proteinpulver

Bodylabs Whey 100 proteinpulver

Det anbefales at du vælger proteinpulveret med chokolade og vanilie smag, da det anvendes i de fleste opskrifter. Du kan selvfølgelig vælge af de mange andre smagsvarianter, hvis du har planer om at lave noget mere specifikt. Du kan få proteinpulveret i følgende smagsvarianter:

 • Chokolade
 • VanilieJordbær
 • Karamel
 • Lemon
 • Fersken/Appelsin
 • Banan
 • Neutral
 • Pistacie
 • Crispy Cookie
 • Crispy Chocolate
 • Caribbean Chocolate
 • Blåbær
 • Æble
 • Æble m/Stevia

Du kan læse mere om proteinpulver på blivstor.dk’s indlæg om proteinpulver.

 

mandelmel

Mandelmel

Denne mandelmel har et højt indhold af proteiner. Den indeholder hele 40% protein. Der er desuden mindre kalorier i, da mandelmelen er fedtreduceret. Når du bruger denne mandelmel, får du mindre kalorier i forhold til andre typer mandelmel. Det er en god ting, når du skal tabe dig, da du nemmere ligger i kalorieunderskud.

De fedtstoffer der er tilbage, er gode fedtstoffer, og mandelmelen er også rig på vigtige vitaminer og mineraler.

Mandelmel kan anvendes de steder, hvor du normalt bruger hvedemel. Det kan derfor anvendes i rigtig mange forskellige fitnessopskrifter.

Du skal dog være opmærksom på, at mandelmel ikke hænger godt sammen alene. Det er fordi mandelmel er glutenfri. Der er meget gluten i hvedemel, og det er grunden til at det hænger så godt sammen, og er nemt at arbejde med. De fleste fitnessopskrifter har dog mange andre ingredienser, som tilsammen gør det noget nemmere at arbejde med.

Mandelmelen har også et højt indhold af gode kostfibre, som er vigtige for kroppen. Kostfibre hjælper på fordøjelsen, så maden bliver optaget bedst muligt. En kost med få kostfibre giver en hel række problemer. Du bliver hurtig mæt, når du spiser mange kostfibre. De mætter godt, og det er også en god ting, når du skal tabe dig. For så spiser du knap så meget mad.

Alt i alt får du et fedtreduceret mandelmel med højt proteinindhold, som indeholder mange kostfibre og sundefedtstoffer. Den indeholder få kalorier, som er vigtigt når du skal tabe dig.

 

Økologisk kokosmel

Økologisk kokosmel

Det har et meget højt indhold af kostfibre. Det indeholder 60% kostfibre pr 100 gram, hvor mandelmel til sammenligning indeholder 20% kostfibre pr 100 gram.

Der er et lavt indhold af kulhydrater i denne økologiske kokosmel, som gør at den indeholder mindre kalorier.

Det økologiske kokosmel er glutenfrit, og binder derfor meget væske. Så det er en god idé at bruge godt med væske, når du arbejder med kokosmel.

Kokosmel giver en frisk smag, og anvendes i stor stil i mange fitnessopskrifter. Det passer rigtig godt sammen med proteinpulver med chokoladesmag. Den klassiske chokoladebar bountry er jo også en blanding af kokos og chokolade. Så de to smage passer super godt sammen.

Kokosmel ovenpå proteinbarer, myslibarer, proteinkager og andet bagværk passer rigtig godt sammen. Det kan også anvendes i mange forskellige risretter og saucer.

Normalt bruger man ikke ret meget kokosmel i de forskellige fitnessopskrifter, så du har til mange gange i sådan en pakke med kokosmel. Så det er bare med at komme i gang. Du kan lave rigtig mange gode opskrifter med økologisk kokosmel.

 

sukrin

Sukrin – Sødemiddel

Sukrin er et naturligt alternativ til sukker. Det indeholder ingen kalorier, og påvirker ikke blodsukkeret(0 GI). Det smager og ser ud som almindelig sukker. Det skader heller ikke tænderne. Alle de dårlige ting er mere eller mindre skåret væk, og du kan stadig få den samme smag i dine opskrifter. Sukrin søder omkring 70-75 % i forhold til almindeligt sukker.

Sukrin er alt i alt et rigtig godt produkt. Du skærer rigtig mange kalorier fra dine opskrifter når bruger sukrin, som hjælper dig til at få et bedre vægttab. Samtidig får du den søde sukker smag, så dine kager stadig smager lækkert.

Der finder mange forskellige sukkererstatninger, men sukrin er helt klart førende på markedet, når vi kigger på kvalitet og pris. De fleste sukkererstatninger er meget dyre, men sukrin ligger i den billige ende. Det er ikke alle sukkererstatninger, som indeholder 0 kalorier. På de punkter er sukrin meget overlegen.

Almindeligt hvidt sukker bliver der brugt rigtig meget af i bagning og kager. Det indeholder rigtig mange kalorier. Når du bruger sukrin fjerner du rigtig mange kalorier fra opskrifterne, som på længere fører til et vægttab simpelhen fordi du får mindre kalorier indenbords.

 

fiber husk

Fiberhusk

Det bruges primært til at få dejen til at hænge sammen i de mange fitnessopskrifter. Det har et højt indhold af fibre, som mandelmel og kokosmel også har. Fibre som jeg har beskrevet tidligere hjælper på en lang række af kroppen funktioner især maven.

Fiberhusk gør at brødet holder sig friskt længere. Det er dejligt at have lækkert brød til længere tid af gangen, fremfor noget brød som bliver tørt allerede efter 1 dag.

Fiberhusk er helt naturligt da det stammer fra den indiske plante Plantago Ovata. Fiberhusk er fri for tilsætningsstoffer.

Hvis du vil godt igang med at bruge Fiberhusk, kan du finde en masse sunde opskrifter på husk.dk/opskrifter. Der er følgende kategorier på hjemmesiden: Go’morgen, Frokosten, Aftensmaden, Lækre brød, Gode kager, Glutenfri bagning, Lavkarbo. Så der er rigeligt at vælge imellem, hvis du ikke ved hvad du skal bruge det til.

Giv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here