Sådan kommer du i gang med at træne

Sådan kommer du i gang med at træne

Det kan være svært at komme i gang med at træne, hvis man aldrig rigtig er kommet i gang eller har holdt en længere pause. Men du skal ikke fortvivle. I denne artikel guider vi dig i til, hvordan du kommer op af sofaen og får sluppet computerspillet eller den spændende Netflix-serie. Her er opskriften på, hvordan du sørger for at få lidt sved på panden – også selvom motivationen måske ikke helt er til stede.

Sådan kommer du i gang med at træneRigtig mange betaler dyre domme for et medlemskab til et fitnesscenter, de stort set aldrig besøger. Måske er du bare heller ikke typen, der nyder en tur i fitnesscenteret? Det er en erkendelse, som flere burde drage, hvis man skal tro idrætskonsulent fra DGI Kasper Lund Kirkegaard.

Hvis du har en drøm om at lette bagdelen fra sofaen, så handler det ifølge Kasper Lund Kirkegaard om at finde ud af, hvad der motiverer dig. Fitnesscenteret er langt fra en model, der virker motiverende på alle. Hvis du som ung nød at spille badminton eller spille fodbold, er det måske her, du skal påbegynde træningen igen.

Kasper Lund Kirkegaard har forsket i fitnesskultur, og ifølge ham er vejen til succes i træningen, at det er sjovt. Det duer simpelthen ikke at dyrke en idrætsform, som du ikke synes om, det vil nemlig føre til, at du alt for hurtigt mister lysten og motivationen for træningen, og så ender det bare med følelsen af nederlag, forklarer Kasper Lund Kirkegaard.

For mange mennesker kan det også virke rigtig godt for motivationen, hvis man har en aftale med en veninde eller kammerat om at komme ud og røre sig. Du kan eventuelt overveje at lave et par faste aftaler om ugen, hvor I tager ud og løber, kitesurfer sammen eller måske kører I sammen ned til træningscenteret.

– Min forskning viser, at det er mere motiverende at træne på hold eller med nogen, du kender. Det betyder, at du træner flere gange om ugen, fordi det er sværere at melde fra, når der står en eller flere og venter på dig til træningen, fortæller Kasper Lund Kirkegaard Til DR.

Der er også dem, som har disciplin nok til at træne med træningsudstyr hjemme i garagen eller på stuegulvet, men det er de færreste, der kan holde træningsniveauet oppe på det måde. Men du kan også overveje at gå den helt anden vej og hyre en personlig træner, der kan piske motivationen ind, når du selv er gået kold i det. Det kræver selvfølgelig et lidt andet budget, men selvom den er mere omkostningstung, så benytter flere og flere danskere sig af modellen med at hyre en personlig træner.

Hvis du ikke har råd til din egen personlige træner, findes der også en masse gode trænings-apps, som du kan downloade til telefonen – de kan nemlig også hjælpe dig med at holde fokus på dit træningsmål. Hvis dit underholdende computerspil stadig frister, så skal du vide, at de professionelle gamere også bruger massevis af timer i fitnesscenteret. Det gør de for at kunne holde sig skarpe og i stand til at fokusere på spillet. Du bliver simpelthen ikke nogen god spiller uden at fokusere på dit mentale helbred. Det er noget som Daniel Negreanu og de danske drenge fra Astralis ved alt om. Så måske vil denne nye viden kunne hjælpe dig med at holde ved træningen.

Giv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here