Skulderskade

Der er rigtig mange bodybuilder og styrkeløftere, som får en skulderskade i forbindelse med styrketræning. Det bedste råd jeg kan give dig, som har fået en skulderskade, er at finde en fysioterapeut eller en sportslæge, som har forstand på skulderskader. Skulderen er meget kompleks, og en skulderskade er sjældent noget, som kan fikses fra den ene dag til den anden. Det kan tage helt op til 6 måneder til et helt år eller længere, før du kommer dig over din skulderskade. Det bedste råd er at finde en som kan hjælpe dig fra skade start til skade slut. Nogle gange skal der et større indgreb til, før at skulderen kan blive god igen. Så er det træls at have genoptrænet skulderen i et halvt år uden den store fremgang. Træning med tunge vægte, er sjældent vejen frem, da det tit er de små muskler omkring skulderen, som skal genoptrænes/behandles i forbindelse med skulderskader.

Skulderskade i forbindelse med styrketræning

Mine erfaringer med skulderskade

Jeg har selv haft en ledlæbe læsion i skulderen, som jeg fik i forbindelse med håndbold og alt for meget styrketræning. Her gik jeg 6 måneder og troede at jeg kunne genoptræne skulderne med øvelser. Det gik lidt frem i starten, men det blev aldrig helt godt igen. Det blev først godt igen, da jeg fik fat i en dygtig sportslæge, som opererede min skulder med det samme. Han kunne tydeligt se, hvad der var galt, og han sagde at det der aldrig kunne trænes op, hvis du skulle blive godt igen. Jeg kom under kniven, og blev sat til genoptræning helt fra bunden efterfølgende. Det startede først med nogle bevægelsesøvelser, som hjalp at give noget smidighed og bevægelse i skulderen. Det var sådan noget helt simpel med at løfte skulderen osv, som jeg lavede de første par uger. Der er meget væske i skulderen efter en operation, så det er virkelig stille og roligt i starten. Senere fik jeg nogle øvelser med elastik, og så kunne jeg så småt begynde at træne med vægte igen. Den dag i dag er der slet ingenting med skulderen, og den er næsten så god som ny.

Få flere personer til at kigge på din skulderskade

Det er en god ide at få flere fysioterapeuter eller læger til at kigge på din skulder, hvis du ikke har fremgang i din skadessituation. Det er ikke alle som er ekspert på området, så det er bare med at prøve nogle forskellige. Tit bliver du bare sat til at lave nogle øvelser, men det er altid vejen frem, som jeg også skriver tidligere. Hvis du fx er ved en fysioterapeut, så prøv og få fat på en fysioterapeut et andet sted, så du får flere øjne på din skulder. Jeg startede fx med at gå til min egen læge, som så henviste mig til en skulderspecialist. Det var igennem det offentlig, og her var der selvfølgelig lang ventetid, men det var det værd i sidste ende. I mellemtiden tog jeg til en fysioterapeut, hvor jeg selv betalte for rådgivning.

Det kan hurtigt blive meget dyrt, hvis du skal have en dygtig sportslæge igennem det private til at kigge på din skulder. Det koster kassen, men hvis du har pengene, er det i mange tilfælde pengene værd. En skulderskade kan godt være noget, du kan døje med resten af livet, så et eller andet sted er pengene godt givet ud, hvis du betaler for det. Igennem det private kan du få en behandling fra den ene dag til den anden. Igennem det offentlig kan det godt tage flere måneder, før du kommer til, men det koster dig så ikke noget. Start altid ved din egen læge, og så kan du tage den derfra. Ekspertråd er altid vejen frem, hvis du vil hurtigt over din skulderskade. Det er det samme med andre skade. Eksperter skal du have fat i.

Giv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here