Smide fedtet

Den mest effektive måde at smide fedtet på er at tælle sine kalorier. Det er hemmeligheden. Hvis du vil smide fedtet anskaf dig en madvægt og begyndt at tælle kalorier + læs nedenstående. Du kan eventuelt holde øje med din fedtprocent ved brug af en fedttang.

Ligevægtsindtag

Udregn dit ligevægtsindtag. Dit ligevægtsindtag fortæller dig, hvor du skal spise for at holde vægten.

Mindre kalorier

Spis 500-1000 kalorier mindre end hvad dit ligevægtsindtag er. Et underskud på 500 kcal hver dag svarer til et vægttab på 0,5 kg om ugen. Et underskud på 1000 kalorier om dagen svarer til et vægttab på 1 kilo om ugen.

Det mest optimale er at ligge 500 kalorier i underskud. Så undgår du at miste for meget muskelmasse. Når du ligger i underskud taber du også muskelmasse, og et for stort underskud medfører et større tab af muskelmasse. 500 kalorier i underskud er mest optimalt for at smide fedtet.

Masser af træning

Du skal træne, når du er ved at tabe dig. Det hjælper dig til at holde på så meget muskelmasse som muligt. Du taber nemlig også muskelmasse, når du ligger i underskud. Find et godt styrketræningsprogram her i starten.

Spist sundt og varieret.

Hold dig fra det usunde. Hvis du gerne vil smidt fedtet, så er du nød til at ligge det usunde på hylden. Slik og chips og andet usundt er det som holder mange personer fra at tabe sig. 1 pose chips i ny og næ kan hurtigt få dig i kalorier overskud, hvis du stadig spiser meget i løbet af dagen. Så kan du ikke smide fedtet.

Træn med andre

Tab dig sammen med andre. Det er nemmere at smide fedtet, hvis man er flere om det. Tag en snak med kæresten eller familien og aftal at i gør det sammen. Det giver en god opbakning, som kan være godt en gang imellem. Nogle personer mangler det sidste skub, for alt snakken virkelig bliver til noget.

Action action action

Gør noget for det istedet for at snakke om det hele tiden. Rigtig mange personer snakker og snakker, om de snart skal tabe sig. Der sker bare aldrig noget. Gå ud og gør noget for det. Du taber dig ikke ved at sidde på din bare røv. Der er ingen undskyldninger.

Gå light

Køb light produkter. Der er mindre kalorier i mange af disse produkter. På den måde undgår du at komme i et kalorieoverskud, så du tager på i vægt. Sodavand fås i light format. Der er ingen kalorier i en cola light, så det kan du godt drikke løs af. Rigtig mange danskere spiser masser af mayonnaise. Køb den i light udgaven da der er halvt så mange kalorier i.

Skær ned på kulhydraterne

Pas på med kulhydraterne. Hvidt brød, kager, slik, chips, pasta, ris, kartofler. Her går rigtig mange danskere helt amok. Tag den med ro når du spiser disse madvarer. Så hellere spis noget mere kød eller flere grøntsager. Der er langt mindre kalorier i kød og grøntsager. Rigtig mange danskere kunne faktisk smide fedtet, hvis de droppede deres kulhydrater. Det er noget, som du helt klart bør kigge på.

Massere af proteiner

Få proteiner og kulhydrater lige efter træning. Det er meget vigtigt. Når du træner nedbryder du dine depoter. De skal fyldes op hurtigt muligt, og du bliver de kun med mad. Kakaomælk og proteinpulver er rigtig lige efter træning. Druesukker eller andre hurtigt optagelige kulhydrater er også at foretrække lige efter træning.

Ro på

Undgå stress og få sovet rigeligt. Sov mindst 8 timer hver dag. Tag en slapper en gang imellem. Der er ingen grund til at stresse igennem. Det er slet ikke sundt. Stress kan godt gå ind og gøre det svære for dig at smide fedtet.

Tag cyklen

Tag cyklen hvis du har mulighed for det. Tag trapperne istedet for elevatoren. Gå en lang tur en gang imellem. Desto mere du bevæger dig, desto flere kalorier brænder du = kalorier underskud = Så kan du smide fedtet.

Bliv klogere på emnet

Brug internettet. Læs masser af artikler omkring vægttab. Jeg bruger selv bodybuilding.dk meget, da personerne derinde går rigtig meget op i kosten. Hvis har en travl hverdag, så pas på du ikke bruger alt for meget tid på at læse om at tabe dig. Så hellere gå ud og gør noget ved det. Rigtig personer læser og læser og snakker og snakker, men tager dem aldrig sammen til at gøre noget.

2 g protein pr kilo kropsvægt

Spis 2 g protein pr kilo kropsvægt. Så hvis du vejer 100 kilo, skal du spise 200 g protein. Det er en god tommelfinger regel.

Hav det sjovt imens

Gør noget du synes er sjovt. Jeg kan personligt godt lide håndbold. Der kan hurtigt gå en time eller to før man har set om sig. Hvis du kan lidt at danse, så meld dig til et dansekursus. Hvis du elsker fodbold så spil en masse fodbold. Hvis du kan lide at cykle, så gå da ud og cykle.

Husk opvarmning

Varm godt op så du undgår skader. En alvorlig skade kan hurtigt sætte en stopper for vægttabet. Hvis du ligger i sengen hele dagen, forbrænder du ikke ret mange kalorier. Så skal du ikke spise ret meget mad. Det kan du hurtigt komme til at overskride.

Det samme gælder sygdom. Hold dig rask året rundt. Sygdom er hårdt ved kroppen, og det er ikke en optimal måde at tabe sig på. Når man er syg, kan man sjældent spise noget. Det gør at man taber sig alt for hurtigt, og der ryger for meget muskelmasse med.

Motiver dig selv

Lyt til motiverende musik. Det kan nogle gange hjælpe dig til at yde mere. På med det gode musik så du kan yde lidt ekstra.

Spørg andre

Du er ok at spørge. Hvis du kender en, som for nyligt har haft succes med at smide fedtet. Så er det en god ide at spørge om hjælp. Personen ved hvad der skal til for at smide fedtet, så hvorfor ikke få et par gode tips.

Giv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here