9 bedste squat racks til hjemmetræning

Et squat rack holder vægtstangen i forbindelse med øvelsen squat. Squat er en af de bedste øvelser der findes, da du bruger rigtig mange muskler og kræfter i forbindelse med squat. Det er ikke til at lave squat uden et squat rack, og derfor har jeg lavet denne oversigt, som hjælper dig med at finde et nyt squat rack på internettet.

Jeg har kigget nærmere på forskellige squat racks på tværs af danske forhandlere, så du kan få få et godt overblik af hvad der er squat racks på markedet og til hvilke priser.

9 Squat racks til gode priser

1Finnlo Squat Stativ fra fitnessgruppen.dk

Finnlo Squat Stativ

Dette er det ultimative stativ til dig, som ønsker at lave forskellige former for øvelsen squat samt har du ligeledes rig mulighed for, at benytte dette stativ til øvelsen bænkpres.

Stativet har således flere funktioner. Dette betyder at stativet dermed er justerbart i både højde og bredde. På den måde kan dette stativ tilpasses brugeren og den enkelte øvelse, så du får det bedste ud af din træning, når du benytter dig af Finnlo Squat stativet.

Pris: 1799,00 DKK

Gå til forhandler

2Kettler Vector Squatstativ fra fitnessgruppen.dk

Kettler Vector Squatstativ

Kettler Vector squatstativet er et meget stort og robust stativ. Stativet er bygget med to store ”fødder,” hvilket gør at du som squatter ikke skal bekymre dig om, hvorvidt stativet står stille og ikke svajer eller rykker sig. Stativet kan justeres i højden og bredden, hvilket giver brugeren de optimale muligheder for at benytte dette stativ til forskellige former for øvelsen squat. Stativet kan altså både indstilles til den konkrete øvelse samt kan stativet indstilles til den enkelte bruger.

Pris: 2199,00 DKK

Gå til forhandler

3Peak Fitness Squat stativ fra fitnessgruppen.dk

Peak Fitness Squat stativ

Dette stilrene stativ er til dig, som sætter pris på kvalitet og udseende. Stativet er bygget på en stor sammensat fod, hvilket gør stativet meget stabilt. På den måde undgår du, at stativet rykker sig under din træning, – uanset hvor hårdt du træner! Dette stativ er justerbart i højden, og du kan derfor tilpasse stativet til forskellige former for squat, dødløft eller bænkpres. På dette stativ finder du også safety bars, som altid er der til at redde et for tungt løft.

Pris: 2299,00 DKK

Gå til forhandler

4Fristående Squat Rack fra getbig.dk

Fristående Squat Rack

Disse to er uundværlige for dig som træner hjemme. De er billige, stabile og fylder væsentligt mindre end andre stativer. Stativet består af to enkeltdele, som sættes ved siden af hinanden med den afstand man nu ønsker til pågældende øvelse. Det todelte stativ gør det nemmere for dig der træner hjemme, da du hurtigt kan sætte stativet væk efter brug. Helt specifikt kan du indstille stativet i 7 forskellige højder, så det matcher din højde og den øvelse du skal udføre. Med dette stativ har du mulighed for at lave øvelser som squat og bænkpres.

Pris: 799,00 DKK

Gå til forhandler

5Justerbar Multi Squat Rack fra getbig.dk

Justerbar Multi Squat Rack

Dette multifunktionelle stativ er til dig, der ønsker et stativ, hvor du både kan lave forskellige former for øvelsen squat, samt kan du på bagsiden lave øvelsen dips. På den måde fungerer stativet altså som et squat rack, men også som en dips-station. Stativet er tungt og bredt, hvilket gør stativet stabilt, så det ikke rykker sig, når du træner hårdest. Derudover er det muligt at justere stativet i både højde og bredde, så det passer netop dig og den øvelse du laver.

Pris: 1499,00 DKK

Gå til forhandler

6Fitnesscenter Squat rack fra getbig.dk

Fitnesscenter Squat rack

Dette pladsbesparende stativ passer perfekt til dig, som træner hjemme. Stativet er dog også beregnet til, at kunne stå i et fitnesscenter, da det er lavet til kommercielt brug, og dermed vil holde i mange år. Stativet består af to dele, hvilket betyder at det ikke fylder særlig meget. De to dele gør det også nemmere at rydde væk igen efter eventuelt endt træning derhjemme. Stativet er både beregnet til øvelser som squats, men kan også benyttes til bænkpres. Stativet kan ændres i højde og bredde, hvilket giver dig mulighed for, at få det bedste ud af din træning.

Pris: 1899,00 DKK

7Billigt Squat rack fra nettofitness.dk

Billigt Squat Rack

Dette billige stativ fra nettofiness.dk er perfekt til dig, som sætter pris på din hjemmetræning. Stativet er delt i to dele, som gør det nemt at rydde væk igen efter træningen. Stativets to dele giver dig ligeledes muligheden for at justere bredden på stativet. Derudover kan du ligeledes naturligvis også justere højden utroligt nemt på stativet, så den tilpasses din og øvelsen højde og bredde. Dette er et af Danmarks billigste stativer, og kan varmt anbefales til dig der virkelig sætter fokus på din træning hjemme.

Pris: 1699,00 DKK

8Billigt Squat Cage fra nettofitness.dk

Billigt Squat Cage

Dette stativ er til dig, som ønsker ekstra sikkerhed under træningen. Stativet har en sikkerhedsmekanisme, som gør at vægtstangen gribes, hvis vedkommende der benytter stativet pludselig ikke kan løfte vægtstangen. Dette stativ får dig til at udfordre dig selv, samt at presse dig selv til at løfte tungere, da du er bevidst om den sikkerhed stativet sørger for. Med dette stativ har du mulighed for at lave øvelser såsom forskellige former for squat, dødløft, bænkpres og skulderpres. Stativet har høj stabilitet, grundet dets størrelse og vægt. Det perfekte stativ til dig, som vil være fri for en spotter.

Pris: 6999,00 DKK

Gå til forhandler

9Abilica Squatstativ fra abilicaonline.dk

Abilica Squatstativ

Et multifunktionelt stativ til dig der laver forskellige træningsøvelser. Dette stativ kan benyttes til forskellige former for squat, derudover kan det indstilles til at være en dips-station samt kan du udøve bænkpres på dette stativ.  Dette stativ er uundværligt til dig, som elsker en varieret træning. Stativet er et mindre et af slagsen, hvilket gør det perfekt at have stående hjemme til hjemmetræning. Med dette stativ har du mulighed for, at indstille både højden og bredden, så stativet passer lige netop dig og den enkelte øvelse som du ønsker at lave.

Pris: 1695,00 DKK

Gå til forhandler

 

Et squat rack er et must

Et træningscenter er ikke et rigtig træningscenter, hvis det ikke har et squat rack. Det samme gælder for et homegym. Hvis du har planer om at starte et fitnesscenter, skal du huske og købe et squat rack. Ellers flygter kunderne til et nærliggende fitnesscenter, som har et squat rack. Der er nemlig så mange gode øvelser, som kan laves i et squat rack, og hvis du vide mere om disse øvelsen, kan du læse lidt længere nede. Så er der også det med at et squat rack er meget fleksibelt i forhold til andre træningsmaskiner. Så det punkt er pengene også giver rigtig godt ud.
Et robust squat rack øger sikkerheden i forbindelse med øvelsen squat

squat rack skal være robust

Når du skal købe nyt squat rack, er det altid godt at kigger efter solide squat racks, som er lavet af noget godt robust materiale. Det er især vigtigt, hvis du løfter rigtig tungt, da det sætter et større press på squat racket. Der står som regel hvor mange kg squat racket maks kan holde til.

Vægtstang og vægtskiver til squat rack

Det er ikke så meget ved at have et squat rack, hvis man ikke har en vægtstang og nogle vægtskiver. Det er en god ide at købe, hvis du ikke allerede har det. Her kan du enten købe et vægtsæt, hvor du får en samlet pakke med en vægtstang, vægtskiver og låse. Eller så kan du købe delene separat, så du kun køber det du mangler. Et vægtsæt er klart den billigste løsning, hvis du ikke har ret meget træningsudstyr i forvejen, da du får typisk mængderabat. Det er fordi at du køber vægtstang, vægtskiver og låse på en gang, og det gør at forhandlerne kan give dig en bedre pris. Der er også nogle gange håndvægte med i et vægtsæt. Hvis du har vægte i forvejen, kan du med fordel købe delene separat, så du kun køber det du mangler. Et godt råd er at købe et squat rack, vægtstang og vægtskiver hos den samme forhandler. Så undgår du fx at betale fragt to steder. Du må lige kigge forhandlerne igennem, hvor du så sammensætter den løsning, som passer bedst til dine behov. Alle forhandlerne med squat racks har et vægtsæt/vægtpakke, som du kan købe ved siden af dit nye squat rack.

Vægtløftersko og squat rack

Vægtløftersko er rigtig gode have, når du skal i gang med øvelsen squat. De hjælper dig nemlig med at overføre meget energi, så du kan løfte mere, og det er fordi skoen kommer i meget bedre kontakt med gulvet. Hvis du er meget seriøs med træning, og vil have bedst mulige resultater, er det helt noget, som du bør investere i.

Alternativer til squat rack

En sissy squat maskine, er et godt og billigt alternativ til et squat rack. Den fylder ikke så meget som et squat rack gør. Du kan også kigge nærmere på et smith stativ, hvis du går meget op i sikkerhed. Der er også muligheden for at du kan lave dit eget squat rack. Hvis du er god til arbejde med jern eller træ, og har lyst til at kaste dig i sådan et projekt, så det er bare at gå i gang. Det er faktisk super sjovt at lave sit eget træningsudstyr, og så kan du tilpasse det som du ønsker. Der findes mange tutorials på nettet omkring det at lave sit eget squat. Du kan søge efter homemade squat rack på google, og så burde der kommer et par tutorials frem, hvor andre personer viser hvordan de har lavet deres eget squat rack.

Øvelsen squat

Jeg har fundet en video, som hjælper dig godt i gang med squat. Videoen viser hvordan du udfører øvelsen squat, og giver dig et par gode råd, så du kan få mest muligt ud af øvelsen. Jeg har selv haft rigtig gode erfaringer med squat, og det er helt klart den øvelse som har hjulpet mest med at opbygge min form. Det er en hård øvelse, men det er helt klart det værd.

Squat fordele:

  1. Hjælper med at bygge muskler i hele kroppen. Squat træner primært lårmuskler, baglår, læg, mave og lænd. Squat hjælper også med at frigive mere testosteron, da det er så hård en øvelse. Testosteron hjælper med at få musklerne til at vokse. Når du træner andre dele af kroppen f.eks bænkpress, får musklerne gav af det ekstra testosteron.
  2. Squat hjælper dig med at få bedre mobilitet og balance, da dine ben muskler bliver stærkere.
  3. Squat hjælper med at forebygge skader. I forbindelse med squat bruger du stort set hele kroppen, og mange af de helt små muskler og sener bliver trænet.
  4. Squat hjælper med at opbygge en god indre core. Det er en god øvelse til at få store og stærke mavemuskler.
  5. Squat hjælper med at opbygge muskelmasse. Desto mere muskelmasse, desto højere er din forbrænding.
  6. Squat hjælper dig med at hoppe højere og løber hurtigere.

Læg træning i et squat rack

Du har også god mulighed for at lave en masse god læg træning, hvis du investerer i et squat rack. Et squat rack giver dig nemlig mulighed for at smide en masse kilo på vægtstangen, som du så bruge til at lave læg træning. Måden du laver læg træningen på, er at du holder vægtstangen på ryg/skulder ligesom i squat, og så vipper du ellers bare op og ned med læggen. Det gør du ved at gå op på tæerne og så ned igen. Dine skal stå i skulderbredde, når du kører øvelsen. Du kan eventuelt stå på en vægtskive for at få mere ud af øvelsen. Du kan se denne video, da det er lidt nemmere at forklare det på den måde.

Jeg plejer at starte med 1-2 opvarmningssæt, hvor jeg kører uden vægt. Herefter kører jeg 15×3 eller 20×3, når jeg laver min læg træning. Det er alt efter, hvordan mine læg har det på dagen. Hvis du dyrker sport, hvor du løber meget, er det en god ide, at du ikke overtræner dine lægmuskler med læg træning. Så ikke for meget vægt og hold gerne lidt igen. Jeg har selv prøvet, hvor jeg nærmest ikke kunne gå dagen efter en dag med læg træning og rigtig meget løb. Lægmusklerne kan nemt krampe, hvis de bliver udsat for meget træning. Som tiden går bliver dine lægmuskler selvfølgelig stærkere, og de kan derfor holde til mere træning. Så det er lige med at finde niveauet og så gradvist bygge op derfra.

Overhead Press i et squat rack

Overhead press er en rigtig god øvelse til op bygge styrke i overkroppen. Overhead press går ud på, at du presser en vægtstang op over hovedet så du strækker armene med vægtstangen. Du kan se hvordan det gøres i nedenstående video. Jeg vil anbefale at du lige ser hele videon, da den viser rigtig godt hvad du skal gøre, og hvad du ikke skal gøre. I forbindelse med overhead press er det rigtig dejligt at have et squat rack at ligge vægtstangen på. Så er du fri for at skulle løfte vægtstangen helt nede fra gulvet af.

Seated Barbell Shoulder Press i et squat rack

Seated Barbell Shoulder Press også kaldt siddende skulderpres  er en rigtig god øvelse til skulder. For at kunne lave øvelsen, skal du bruge et squat rack til at ligge vægtstangen på og en træningbænk til at sidde på. Du laver øvelsen ved at sidde på træningsbænken, og så presse vægtstangen op i luften, så du træner skulderen. Du kan se videon her med Scott Herman, hvor han viser hvordan Seated Barbell Shoulder Press skal laves. Det er vigtigt at lave øvelsen rigtigt, så du ikke får en dum skade i skulderen.

Bent over row i et squat rack

Bent over row er også en øvelse man typisk laver i et squat rack. Grunden til at man laver bent over row i et squat rack, er at man kan tage vægtstangen og ligge den fra sig igen, når man er færdig med at bruge den. Bent over row er en fantastisk øvelse til ryggen, og det er en øvelse, som stort set alle vægtløftere og bodybuildere bruger i forbindelse med deres træning. Hvis du søger en god øvelse til rygtræning, er bent over row øvelsen du leder efter.

Giv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here