Sund morgenmad der hjælper dig med at komme i bedre form

Sund morgenmad

Her finder du tips og trick, som du hjælper dig med at få sund morgenmad hver morgen. Læs med her så du kan få den bedste start på dagen.

Hvad er sund morgenmad?

Sund morgenmad har en god fordeling af proteiner, kulhydrater og fedt, og så er det også godt hvis den sunde morgenmad indeholder en masse vitaminer og mineraler. Derudover er det en klar fordel, hvis den sunde morgenmad smager godt, og er hurtigt og nemt at lave.

Jeg laver meget af mit morgenmad i en blender, da det er dejlig nemt og samtidig sundt. Havregryn og proteinpulver + scramble eggs er også noget, som jeg spiser meget om morgenen.

Her er der en lille oversigt af opskrifter på sund morgenmad, som jeg bruger meget i min hverdag.

Proteinpandekager

Protein smoothie med jordbær

Morgen-shake

Havregryn med peanutbutter og proteinpulver

Lav sund morgenmad dagen før

Hvis du har svært ved at komme op om morgenen, er det en god hjælp at bruge noget tid på planlægning af morgenmaden dagen før. Du kan fx lave din sunde morgenmad dagen før, så du ikke skal bruge så meget tid på det om morgenen. Det er en stor hjælp til dem, som har svært ved at komme op. Du kan fx bage et sundt brød, som du smører med pålæg om aftenen. Du kan også hakke en masse nødder, som du blander sammen med bær og havregryn. Begge kan du smide i køleskabet om aftenen, og så er det mere eller mindre klar til næste dag. Når du alligevel står i køkkenet om aftenen, kan du lave madpakken til næste dag også.

Hav altid sund morgenmad til rådighed

Noget der kan hjælpe med at spise sundere om morgenen, er at du sørger for at du altid har sund morgenmad til rådighed. Så kan du ikke bruge undskyldningen med at du ikke har noget morgenmad til rådighed.

Gode råd til at få en god start på dagen

Råd 1 – Drik en masse vand

Det første du skal gøre, når du står op, er at drikke en masse vand, da kroppen har brug for vand efter en lang nats søvn. Størstedelen af menneskekroppen består af vand, og uden vand fungerer kroppen ikke godt. Husk at drikke en masse vand om morgenen. Gerne 0.5-1 liter vand. Vent med kaffen. Vand først.

Jeg har kørt et lille eksperiment de seneste par uger med at drikke en masse vand som det første. Jeg kan tydeligt mærke forskel på de morgener, hvor jeg drikker meget vand. Her bliver jeg altid hurtigere frisk, og det hele går meget bedre. Du kan lave en hurtig søgning på nettet, og her skriver alle eksperterne også at det er vigtigt med vand.

Råd 2 – Vent med at tjekke mail, facebook osv

Prøv at undgå mail, facebook, twitter, instagram osv lige når du står op. Det er en større tidsrøver end man lige regner med. Der kan hurtigt gå 10-15 minutter inden man kommer op af sengen fordi man lige skal tjekke alle de sociale medier. 10-15 min mindre om morgenen gør at der er mindre tid til at den sunde morgenmad. Når du tjekket sociale medier og mail som det første, er sansynligheden for at du tjekker sociale medie og mail igen stor. Det gør at du igen mister tid.

Det er langt bedre, hvis du står op med det samme og så venter med at tjekke sociale medier, mail osv. Brug hellere noget tid på dig selv, så DU kan få en god start på dagen. Drik en masse og spis et sundt måltid. Så er dagen skudt godt i gang.

Menneskehjernen er rigtig skarp først på dagen hos mange mennesker. Det er derfor en god ide at bruge hjernen til noget produktivt først på dagen. Start gerne med den sværeste opgave du har for dagen. Det er noget stort set alle livsstils-guruer siger, og det er noget jeg selv er begyndt at gøre i min hverdag. Jeg står op ved en 6-7 tiden, hvor jeg som det første drikker en masse vand. Herefter dyrker jeg lidt motion. Det er typisk en lille gåtur med hunden. Derefter spiser jeg et sundt måltid morgenmad. Herefter går jeg i gang med at lave en to do liste for dagen. Så ved jeg hvad planen er for dagen og hvad der er vigtigst. Den vigtigste opgave starter jeg på som det første. Når den første og vigtigste opgave er færdig tjekker jeg mail, facebook osv. Når jeg gør tingene på denne måde, får jeg en god start på dagen, og jeg har selv kontrol over mit eget liv. Hvis jeg fx tjekkede mail som det første, skulle jeg allerede der tage stilling til en helt masse ting, og så har jeg allerede brugt værdifuld hjernekapacitet på noget som ikke rigtig giver nogen værdi.

Råd 3 – Hold styr på kalorierne

En ting der er meget vigtig, er at holde styr på kalorierne. Start også dagen med at tælle dine kalorier. Jeg vejer altid morgenmaden på en køkkenvægt, og så indtaster jeg oplysningerne om morgenmaden i appen lifesum. Jeg har skrevet mere om kost apps, hvis du vil vide mere om dem.

Giv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here