Tips til mere motion i hverdagen

Dette er en guide til at få mere motion i hverdagen ved hjælp af små ændringer. Der er mange steder du kan optimere, så du kan forbrænde flere kalorier. Hvis du kombinerer mange af de nedenstående eksempler, kan du få meget mere motion i løbet af dagen uden at det bliver hårdt, og du tænker for meget over det.

Tag cyklen på arbejde

Jeg bruger altid cyklen, når jeg skal rundt. Jeg har fem kilometer i skole, så det bliver til mindst 10 km om dagen. På en uge er det mindst 50 km på cyklen. Hvis du bor i storbyen er det tit hurtigere at cykle. Der er rigtig meget ventetid i forbindelse med buskørsel. Nogle gange kommer bussen ikke, og der er mange stop undervejs. Hvis du skal skifte til en anden bus, kan der hurtigt opstå ventetid igen.

Det gør dig mere frisk, når du cykler om morgenen, og du ligger også mærke til mange flere ting i omgivelserne. Ting du normalt ikke ser når du kører i bus. Der er så også nogle negative ting i forbindelse med når du cykler. Dårligt vejr og modvind kan være pain in the ass, men det må du tage med dig. Hvis det er helt galt, er der altid en bus man kan tage.

Hvis du ikke har for langt på arbejde eller i skole, er en cykeltur en nem måde at forbrænde flere kalorier på. Hvis du gerne vil tabe dig, er det helt klart et sted du bør kigge nærmere på. For det hjælper dig til at forbrænde flere kalorier end du spiser. Det er det der skal til før du taber dig.

Anskaf dig motionsudstyr

Hvis du ser fjernsyn eller bruger meget tid foran computeren, hvor du ser videoer på youtube, kan du nemt få meget motion ved at cykle, løbe på løbebånd, crosstraine på crosstrainer eller lave noget roning på et romaskine i stedet for at sidde ned. Det kan hurtigt gå en time eller to, hvis der kommer en god film på, så hvorfor ikke slå to fluer med et smæk, hvor du både hygger og får motion samtidig. Du forbrænder langt flere kalorier når du fx cykler, og du behøves ikke at cykle ret hurtigt. Hvis du gør det hver dag, bliver det til meget motion på en uge. Tiden går også hurtigt, når du ser film og cykler samtidig. Du bliver underholdt af hvad du nu ser på, og nogle gange flyver tiden bare afsted. Det er heller ikke det fedeste at lave cardio i koldt og vådt vejr. Der er altid godt vejr indenfor, og du bliver godt underholdt imens.

Jeg kan nogle gange tage mig i at cykle 1 times tid, uden at jeg egentlig har tænkt over det. Jeg har i stedet været opslugt af et spændende afsnit Game Of Thrones. Senere på dagen er jeg fri for at skulle lave en masse cardio efter styrketræning, fordi jeg cyklede imens jeg så film.  Det sparer mig for en masse tid i hverdagen, som jeg så kan bruge på arbejde og uddannelse.

De gange jeg laver HIIT(høj intensiv interval træning) på motionscyklen, plejer jeg at smække en motiverende film på fra youtube. Det hjælper rigtig meget, når træningen bliver hårdt. Det er selvfølgelig hårdt, men det bliver meget mere spændende fremfor bare at kigge ud i luften.

Stå mere op i hverdagen

Du forbrænder ikke ret mange kalorier når du sidder ned. Hvis du står op forbrænder du flere kalorier. Nogle gange når jeg læser, står jeg op og går lidt rundt. Det gør at du forbrænder lidt flere kalorier af dagen, og det bliver også til en del i løbet af ugen. Så det handler meget om at lette røven, i stedet for at sidde ned hele tiden. Brug kroppen noget mere, de steder hvor der er mulighed for det.

Små gåture i løbet af dagen er også en nem måde at få mere motion på. Det behøves ikke at være mere end 10-15 min. Hvis du gør det et par gange om dagen, bliver det også til en del motion på en uge.

Hæve sænke bord

Et hæve sænke bord er godt at have, hvis du sidder meget ned i løbet af dagen. Hvis du står op og arbejder et par timer hver dag, er også en slags motion i sig selv. Hvis du har en hæve sænke bord, så er det bare med at udnytte det. Du kan også kombinere et hæve sænke bord med et løbe bånd, hvis du vil forbrænde endnu flere kalorier. Du kan sagtens gå lige så stille gå imens du arbejder.

Gå en tur med hunden

Både dig og din hund har godt af en gåtur et par gange om dagen. Gå en tur med hunden i stedet for bare at lukke den ud døren. Hvis du kombinere dette med mange af de andre eksempler, kan du nemt få meget mere motion i løbet af dagen. Tag et bold med eller andet legetøj, som hunden kan jagte. Du får også lidt motion ved at kaste med bolden.

Konklusion på tips til mere motion i hverdagen

Det med at få mere motion i hverdagen er meget simpelt. Du skal bruge kroppen noget mere i hverdagen, de steder hvor der er mulighed for det. Tag cyklen i stedet for bussen. Tag et tur på motionscyklen, når du alligevel sidder og ser fjernsyn. Stå mere op i hverdagen fremfor at sidde ned. Et hæve sænke bord kan være en stor hjælp på det punkt. Gå nogle gode lange tur i hverdagen. Det handler meget at bruge hovedet en gang imellem, og tænke på hvor man kan optimere. Alle disse ting kombineret bliver til rigtig meget motion på en uge. Det er ikke ret meget der skal til, når man tænker over det. Der er bare ikke alle som tænker over det.

Giv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here