Træningskøller

Træningskøller er et træningsredskab, som bruges primært til træning af overkroppen, og her bliver armene især aktiveret meget, da træningskøller er tunge. De kan fås i forskellige vægtstørrelser alt efter, hvor stor udfordring du søger. Træningskøller kaldes også Indian clubbells.

Set hos getbig.dk
Priser fra 99 kr

Gå til forhandler af træningskøller

Måden du bruger en træningskølle på, er at du svinger køllen, som så aktiverere forskellige muskler i kroppen, og musklerne bliver på den måde trænet. Træning med træningskøller kaldes funktionel styrketræning, og det er en kombination styrketræning, speed/hurtighedstræning, balancetræning, smidighedstræning og reaktionstræning. Så det vil sige at du får en god all around styrke, når du træner med træningskøller.

Du behøves ikke kun træne med en træningskølle ad gangen. Du kan også træne med 2 træningskøller samtidig, så du får aktivereret kroppen endnu mere. Her svinger du typisk begge køller på en gang, som virkelig sætter din krop på prøve. Det er lidt det jeg skrev om tidligere. Du skal holde balance, når du svinger vægtene, og så skal det også gerne gå hurtigt, så du træner din speed. Du kommer også tit ud i yderpositioner, så din smidigheds også trænes. Så der er rigtig mange positive effektivt ved træning med træningskøller.

Getbig.dk sælger træningskøller, som du kan købe i flere forskellige vægtklasser. De har fra 2 kg og helt op til 20 kg træningskølle, hvis det skal være rigtig tungt. Prisen variere selvfølgelig alt efter, hvor tung træningskøllen skal være. Træningskøllerne fra getbig er lavet af stål, som gør køllerne utrolig holdbare, så kan derfor holde til lidt af hvert. Længde og omkreds på træningskøllerne varierer også alt efter hvor tung køllen er. Størrelsesmæssigt minder de meget om små baseball bat.

Øvelser med træningskøller

Du kan lave rigtig mange øvelser med træningskøller, da du kan svinge dem på alle mulige måder. Jeg har fundet en video, som viser mange af øvelserne du kan lave. Der er rigtig meget inspiration af hente i denne video.

Træningskøller og crossfit

Træningskøller bliver brugt rigtig meget i forbindelse med crossfit, og det er lige noget for dig, som søger crossfitudstyr. Du kan jo lave alle mulige forskelllige intervaller, og træne i rigtig højt tempo med træningskøller. Det er godt alternativ til crossfit hammeren, som bliver brugt rigtig meget til crossfit. Så er det også en noget sjovere form for træning, som også er en af de store grunde til træningskøller er populære. Hvis du vil have en fed træning med træningskøller, så er det med at sætte noget godt musik på anlægget, som der er gang i, og så ellers give den fuld gas med din træningskølle.

Hvor tung skal træningskøllen være?

Hvor tung træningskøllen skal være afhænger lidt af din form, og hvad dine mål er. Hvis du vil lave træning med massere af gentagelser og hurtigere bevægelser, så er en let træningskølle på en 2-6 kg vejen frem. Det er meget lettere af svinge en let træningskølle, og du træner konditionen meget mere, når vægten er let. Hvis du søger tungere træning med træningskøller, hvor du virkelig presser din styrke, så er 8-20 kg træningskøller et godt bud. Her bliver dine muskler virkelig sat på prøve, og her kan du ikke tage så mange gentagelser, som du fx ville kunne med en let træningskølle.

Pas på dig selv og andre, når du træner med træningskøller

Træningskøller er som sagt lavet af stål, og det gør ondt at blive ramt af køllen. Så det er en god ide at passe på dig selv og andre, når du træner med træningskøllen. Hold derfor god afstand til træningsmakker, dyr, vægge og andre genstande i det rum du træner. Hold også godt fast i køllen, når du træner, så den ikke flyver ud af dine hænder. Der sidder en stor knop i bunden af køllen, som sørger for at køllen ikke glider ud af dine hænder. Det er set før, at en træningskølle flyver afsted, og den kan udrette stor skade, hvis den kommer i høj fart. Det ville det være træls at smide tv’et derhjemme, fordi du lige skulle lave noget træning med træningskøller.

Hvor meget skal jeg træne med træningskøller?

Træning med træningskøller er ikke så meget anderledes end almindelig træning. Så du kan bare give den gas med din træningskølle. Der er rigtig mange som fx laver styrketræning hver anden dag, så man lige får en dags pause, så kroppen kan få noget restitution. Et godt råd er at starte lige så stille ud, når du træner med træningskøller, så du ikke overanstrenger dig selv. Det er også en lidt anderledes form for træning, som kræver noget øvelse, og det tager lige tid i starten, før du finder en god rytme. Så kan du gradvist putte mere og mere træning på i takt med at du bliver mere erfaren.

Hvor lang tid holder en træningskølle?

En træningskøller holder i mange år, da det er lavet af sted. Det er helt klart en af de gode ting ved træningsudstyr. Når du fx køber et vægtsæt med vægtstang og håndvægte, jamen så holder det også i mange år frem, da det også er lavet af stål. Træningsudstyr er generelt en god investering, da det holder i mange år frem, og du behøves ikke gøre det store i forhold til vedligeholdelse af udstyret. Jeg vil tro at du sagtens kan have din træningskølle til rådighed mindst 10-20 år frem og hvis ikke mere. Så det er bare med at passe godt på dem, så de ikke bliver væk.

Vedligeholdelse af træningskøller

Træningskøller kræver stort set ingen vedligeholdelse, da de er lavet af stål. Du kan eventuelt tørre dem af i ny og næ med en klud, da der kommer sved på dem, når du træner. Det er så også det eneste. Det er en god ide at opbevare køllerne inden døre, hvor der er tørt, så de fx ikke ligger i vand eller bare ligger udenfor.

Træningskøller kan bruges ude og inde

En anden god ting ved træningskøller er at de kan bruges på ude og inde. Så kan du træne med dem om vinteren indenfor, og så kan du rykke ud i det gode vejr om sommeren. De er nemme at transportere, og så kan du fx træne i haven eller nede på stranden om sommeren, når solen skinner.

Giv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here