De bedste vægtløftersko til fitness og styrketræning

Et par vægtløftersko hjælper med at forbedre atleten/vægtløfterens løft. Især i forbindelse med øvelserne squat, snatch og clean and jerk.

Vi har i denne artikel kigget nærmere på de bedste vægtløftersko på markedet 2017 og hvilken effekt vægtløftersko giver i forbindelse med træning.

Indhold

Vægtløftersko hjælper dig med at løfte mere vægt

Grunden til dette er at vægtløftersko hjælper med at genere mere kraft, da vægtløftersko er i bedre kontakt med gulvet i forhold til løbesko og indendørssko. Kort sagt overfører vægtløfterskoen kraft fra gulvet videre til kroppen og videre til vægtstangen. Hvis du fx bruger sko der ikke er i god kontakt med gulvet, får du ikke fuldt udbytte af øvelsen, og du har en større risiko for at blive skadet.

Vægtløftersko hævet hælVægtløftersko har en hævet hæl

Det er en stor fordel fordi vægtløfterskoen giver ekstra bevægelse i anklen. Det gør at du får en bedre kropsposition (mere oprejst i kroppen) i fx squat. Du har derfor nemmere ved at løfte vægtstangen opad i squat, og du kan derfor bruge langt flere kræfter i benmusklerne. Når du har en bedre kropsposition minimere du også risikoen for at få dumme skader. I en øvelse som squat bliver der tit løftet rigtig mange kilo, og det sætter et stort pres på kroppen. Især ryggen er meget udsat. En skade kan hurtigt sætte en stopper for din fremgang i træningen, og det er helt klart noget du bør undgå. Desto længere tid du kan træne uden at blive skadet, desto stærkere bliver du.

Vægtløftersko giver også massere af støtte til foden, så du føler at du står godt fast, når du skal til at squatte. Der sidder nemlig sådan en flap på vægtløftersko, som kan strammes ind. Det er den, som er med til at give ekstra støtte. Der er rigtig mange positive ting ved vægtløftersko, og det er også derfor du virkelig bør overveje at investere i et par vægtløftersko.

Vægtløftersko er helt flade

Det hjælper dig med at komme i bedst mulig kontakt med gulvet, så du kan overfører mest mulig energi til dit løft. Det er vigtigt at du står godt fast i gulvet, når du laver squat i et squat rack. Det er derfor en god ide at kigge på underlaget. Jeg personlig godt lide at squatte på underlagsmåtter. De beskytter for det første gulvet, hvis du skulle risikere at tabe en vægt. Så står du generelt godt fast på underlagsmåtter, så du ikke glider når du træner. Det er super dejligt, når der er styr på sådanne ting. Så kan du fokusere langt bedre på dit næste løft. Så skal du ikke tænke på, om du nu kommer til at ødelægge gulvet.

Det skal du kigge efter når du køber vægtløftersko

Hælstørrelsen er den første ting du kigger på. Hælstørrelsen variere nemlig lidt fra mærke til mærke. Fælles for de lidt dyre modeller er at de har den rigtige hælstørrelse. Billige vægtløftersko er ikke at foretrække. De har ikke har altid den rigtige hælstørrelse, og de yder ikke optimal støtte. Addidas laver rigtig gode vægtløftersko, og de holder i rigtig mange år. Så det punkt er det en rigtig god investering.

Komfort er også vigtigt du køber vægtløftersko. Vægtløftersko skal som andre sko sidde godt på fødderne. De skal ikke være for stramme og de skal ikke være for løse. De skal være behagelige og støttende at have på, så du får den bedst mulige træning. Hvis du træner i bare fødder så prøv dem i bare fødder. Hvis du træner i strømper, som prøv skoene med strømper på. På den måde får du det mest realistiske billede af, hvordan skoen er at have på.[/vc_column_text]

 • Adidas Power Perfect 2

 • Adidas Power Perfect 2
 • Type Vægtløftersko
 • Forhandler bodyman.dk
 • Pris 1199 kr
 • Fragt fra 35 kr
 • Betaling: Dankort, Visa, Measto, Mastercard, Visa Electron, MobilePay, Viabill
 • Køb for 750 kr og få rabat på produkt
 • Adidas Power Perfect 2.0 Yellow

 • Adidas Power Perfect 2 Grey Yellow
 • Type Vægtløftersko
 • Forhandler bodyman.dk
 • Pris 899 kr
 • Fragt fra 35 kr
 • Betaling: Dankort, Visa, Measto, Mastercard, Visa Electron, MobilePay, Viabill
 • Køb for 750 kr og få rabat på produkt

Vægtløftersko – Adidas Power Perfect 2

vægtløftersko adidas

Adidas Power Perfect 2.0 er en meget populær vægtløftersko, da den bruges af både amatøren og den mere professionelle vægtløfter. Det hænger meget sammen med prisen og kvaliteten på skoen. Den er ikke den billigste, og den er heller ikke den dyreste vægtløftersko fra Adidas. Den ligger lige midtimellem til en pris på 1199 kr hos bodyman.dk. Det er en rigtig god pris for en vægtløftersko i denne kvalitet.

Hælen i skoen er lavet af polymermasse, som er meget let og samtidig hårdt som træ. Højdemæssigt er hælen som den skal være, og skoen bruges i stor stil af mange af de professionelle atleter.

Adidas Power Perfect er lavet i syntetisk læder, som gør skoen let og samtidig meget holdbar. Hælen i skoen er lavet af polymer-masse, som er en bedre udgave af træhælen, som er i mange af de gamle vægtløftersko. En træhæl er tung og hård, hvor polymer-masse er let og hård. Det syntetiske læder kombineret med en hæl af polymer-masse gør Adidas Power Perfect til en letvægts vægtløftersko uden at det på nogen måde går ud over stabiliteten, som skoen giver. Når du Adidas Power Perfect 2.0 på, føles det ikke som et par tunge klodser. Nej de er super lette og rigtig dejlige at have på. Husk at der sidder en velcro strop ovenpå skoen, som giver ekstra støtte til skoen.

De små huller på siden af Adidas Power Perfect 2.0 er luftventiler, som giver åndbarhed til vægtløfterskoen. Det er altid en god ting, at der er god åndbarhed i sko. Det giver dine fødder luft, når du træner, og det hjælper med at holde skoen mere frisk. Et godt råd er at tage skoen ud af sportstasken, når du er færdig med at træne. Så kan vægtløfterskoen tørre helt igennem inden næste styrketræning.

Der er gummilegering i sålen, og Adidas Power Perfect 2.0 laver derfor ikke streger i gulvet. Så du kan roligt give den gas, når du laver dine øvelse. Sålen er også helt flad, så du i god kontakt med gulvet. De små prikker på sålen af skoen hjælper med at forhindre slid i sålen, så din vægtløftersko kan holde så lang tid som muligt.

Adidas Power Perfect 2.0 er en rigtig vægtløftersko, og du kan derfor bruge skoen i forbindelse med alle de klassiske styrkeløft øvelser. Det er typisk i forbindelse med squat, dødløft, snatch og clean and jerk, hvor vægtløftersko anvendes. Det er den hævet hæl og den ekstra støtte, som er en stor hjælp i forbindelse med løftene. Vægtløftersko giver kroppen en bedre position, og du kan få mere ud af dine løft, når du løfter med vægtløftersko. Det er især, når det bliver rigtig tungt, at vægtløftersko er guld værd.

Prisen er 1199 kr og er set hos bodyman.dk.

Vægtløftersko – Adidas Powerlift 2.0

Adidas Power Perfect 2 Grey Yellow

Adidas Powerlift 2.0 er billig, men det er stadig en rigtig god vægtløftersko. Den har nemlig alle de features en god vægtløftersko bør have. Den har hævet hæl, som hjælper med at give dig en bedre position i kroppen. Det er en rigtig god ting, når du laver din styrketræning. Sålen er helt flad, og det hjælper dig med at få bedre kontakt med gulvet, så du kan overføre mest muligt kraft til dine løft.

Adidas Powerlift 2.0 er en meget populær vægtløftersko. Den er i mine øjne den bedste vægtløftersko til prisen. Den er billigere end andre vægtløftersko, men samtidig rigtig god. Skoen har en solid bred bund, som giver dig en rigtig god fodfæste på gulvet. Hvis du laver meget front/back squats, cleans eller andet, bør du virkelig overveje denne sko.

Hvis vi kigger lidt mere praktisk på skoen er der en flap, som du spænder ind, og det giver ekstra stabilitet oppefra. Hvor meget skoen skal spændes ind varierer meget fra person til person, da vi alle har forskellige fødder. Nogle har bredde fødder og andre har smalle fødder, men spænd du skoen ind, så den sidder godt fast på foden. Du kan altid prøve dig frem i starten, hvis du ikke ved hvor meget skoen skal spændes.

Skoen er lavet af syntetisk læder, som gør det til en letvægtsvægtløftersko. Lettere sko har det med at forbedre performens yderligere, da kroppen ikke skal løfte nær så meget. Skoene er dog stadig ligeså stabile som tungere vægtløftersko. Det er bare materialet der er lettere. Sådan er det med teknologien. Ting bliver hele tiden bedre og lettere. Skoen laver ingen streger på gulvet.

Designmæssigt er Adidas Powerlift 2.0 rigtig fed, og blivstor.dk’s synes at det er den pæneste vægtløftningssko fra Adidas. Den har en sort farve, som dækker det meste af skoen. Så er der den røde farve, som passer godt sammen med det sorte. Så er det selvfølgelig de tre hvide Adidas striber, som vi alle kender fra Adidas.

Prisen er 899 og er set hos bodyman.dk

 

 • Adidas Adipower Weightlifting Shoes Black/Red

 • Adidas Adipower Weightlifting Shoes Black/Red
 • Type Vægtløftersko
 • Forhandler bodyman.dk
 • Pris 2099 kr
 • Fragt fra 35 kr
 • Betaling: Dankort, Visa, Measto, Mastercard, Visa Electron, MobilePay, Viabill
 • Køb for 750 kr og få rabat på produkt
 • Adidas Adipower Weightlifting Shoes White/Black

 • Adidas Adipower Weightlifting Shoes White/Black
 • Type Vægtløftersko
 • Forhandler bodyman.dk
 • Pris 2099 kr
 • Fragt fra 35 kr
 • Betaling: Dankort, Visa, Measto, Mastercard, Visa Electron, MobilePay, Viabill
 • Køb for 750 kr og få rabat på produkt

Vægtløftersko – Adidas Adipower

Verdensklasse vægtløftersko fra Adidas. Hvis du søger det bedst af det bedste, bør du kigge nærmere på denne vægtløftersko. Det er en vægtløftersko, som koster lidt mere end de andre, men skoen er så også i den absolutte topklasse. Du finder ikke en vægtløftersko ret meget bedre end denne. Det er en perfekt fødselsdag/julegave til ham, som går rigtig meget op i styrketræning eller vægtløftning.

Adidas Adipower udkom i 2012 til de Olympiske lege, hvor der var rigtig mange vægtløftere som brugte skoen. Så har det så holdt ved lige siden. Det hænger også meget godt sammen med, at skoen er af så god kvalitet, så selv en vægtløfter på olympisk niveau kan finde på at bruge den.

Designmæssigt synes jeg helt klart, at Adidas Adipower er den fedeste vægtløftersko fra Adidas. Den har en lækker rød farve, som går igen på hele skoen. Snørrebåndene har også den røde farve. Så er der de 3 røde striber, som du sikkert kender fra Adidas. Den røde flap som går hen over skoen, hjælper med at stramme skoen, så den sidder mere fastlukket på dine fødder. Så glider du ikke som sådan, og det giver en god følelse, når du fx skal i kan squat.

 • Adidas Powerlift 3 Black/Iron/Silver

 • Adidas Powerlift 3 Black/Iron/Silver
 • Type Vægtløftersko
 • Forhandler bodyman.dk
 • Pris 1049 kr
 • Fragt fra 35 kr
 • Betaling: Dankort, Visa, Measto, Mastercard, Visa Electron, MobilePay, Viabill
 • Køb for 750 kr og få rabat på produkt
 • Adidas Powerlift 3 Red/Black/White

 • Adidas Powerlift 3 Red/Black/White
 • Type Vægtløftersko
 • Forhandler bodyman.dk
 • Pris 1049 kr
 • Fragt fra 35 kr
 • Betaling: Dankort, Visa, Measto, Mastercard, Visa Electron, MobilePay, Viabill
 • Køb for 750 kr og få rabat på produkt

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Adidas Powerlift 2.0 Night Flash SS15

Adidas Powerlift 2.0 Night Flash SS15

Adidas Powerlift 2.0 Night Flash SS15 er et nyt design af Adidas Powerlift 2.0, hvor farvene på skoen er lavet om. I stedet for den originale sorte og røde farve har Adidas Powerlift 2.0 Night Flash SS15 fået lilla og orange farver. Det giver vægtløfterskoen et nyt moderne look, så der er nogle flere typer vægtløftersko fra Adidas at vælge imellem.

Skoen passer derfor rigtig godt til orange eller lilla træningstøj. Det er et noget nyere design, så der er ikke så mange danskere, som har denne vægtløftersko. Hvis du gerne vil skille dig lidt ud fra mængden, skal du vælge denne vægtløftersko.

Prisen på Adidas Powerlift 2.0 Night Flash SS15 er i den billige ene. Den kun koster 899 kr, og du kan købe den hos bodyman.dk, som har et stort udvalg af træningstøj og træningstilbehør. Det giver dig gode muligheder for at gøre et godt kup.

Adidas Powerlift 2.0 Night Flash SS15 har en hævet hæl, som giver dig et bedre udgangspunkt, når du laver styrketræning. Det hjælper musklerne og led i forbindelse med øvelserne snatch, clean and jerk, squat og dødløft. Det er typisk disse øvelser, hvor du så anvender Adidas Powerlift 2.0 Night Flash SS15.

Sålen er helt flad, og det er også sådan en god vægtløftersko skal være. Så kommer du i bedre kontakt med gulvet, og du står godt fast, så du ikke skrider ud på gulvet. Når sålen er helt flad, får du også en større flade at stå på. Så er der mere plads/punkter at fordele vægten ud på. Det er sådan en ting, som hjælper med at aflaste kroppen i forbindelse med løft.

Prisen er 899 kr og er set hos bodyman.dk.

Video review af Adidas vægtløftersko

Jeg har fundet et review af en vægtløfterskoen Adidas Adipower, så du kan få en fornemmelse af hvad det er for en vægtløftersko. Han fortæller at det er et rigtig par vægtløftersko til sko, og han kan ikke forestille sig at squatte i andre sko. Man kan tydeligt se at det er et par gode sko. Han viser fx at skoene er helt flade, som er rigtig godt i forbindelse squat. Derudover prøver han at bøje skoen, så man kan få en fornemmelse af stivheden i vægtløfterskoen. Alt i alt en rigtig godt video som viser hvordan vægtløftersko er.

Hvis du vil se hvordan et par Adidas vægtløftersko hjælper under squat, kan du se denne video. Her er det tydeligt at se at skoen hjælper med at få mest muligt ud af øvelsen squat. Han kommer dybt ned og holder en rigtig god form med vægtløfterskoene på. Hvis du vil godt i gang med styrketræning og vil have rigtig gode resultater bør du helt klart kigge nærmere på et par vægtløftersko.

Mine erfaringer med Bodyman.dk

Alle ovenstående vægtløftersko som jeg har gennemgået i denne artikel, kan købes gennem bodyman.dk. I den forbindelse tænkte jeg at det kunne være brugbart at jeg delte mine erfaringer med bodyman.dk. Jeg bor selv i Aalborg, og jeg har derfor tit handlet med bodyman.dk. De har en butik inde i Aalborg gågade, som jeg har brugt i de fleste tilfælde. Jeg er altid blevet mødt med et smil, og der træder altid en medarbejder frem for at hjælpe. De er også klar på en snak om træning, hvis den byder sig. Enkelte gange har jeg handlet på nettet, og det har jeg også haft succes med. Tingene kom til tiden og webshoppen var nem at finde rundt i. Jeg kiggede også lige hurtigt på anmeldelserne af bodyman.dk på trustpilot. Det er tydeligt at se, at kunderne er rigtig glade at handle hos bodyman.dk. Største delen af anmelderserne er på 5, og de har en samlet rating på 9.5 ud af 10, hvilket er helt fremragende. Så hvis du skal købe vægtløftersko i Aalborg, er bodyman.dk stedet.

Bodyman har ikke kun vægtløftersko, men også masser af andet træningsudstyr, træningstøj og masser af kosttilskud. Hvis du godt kan lide at lave sunde alternativer er det værd at tjekke bodyman ud. De har en basispakke til proteinbagning med mandelmel, sukrin, proteinpulver og andre gode sager. Bodyman har alt hvad du skal bruge i forbindelse med træning.

Vægtløftersko er en god investering

Et par vægtløftersko er en rigtig god investering, da de hjælper dig med at opnå bedre resultater med din styrketræning. Vægtløftersko får fx bevægelsen i squat til at føles meget bedre, og det så nogle der hjælper med at løfte et par ekstra kilo. Disse ekstra kilo på vægtene hjælper med at få en bedre form. Det er noget som kan hjælpe på selvtilliden, og det er i sig selv alle pengene værd. Spar du den ene bytur og invester i et par vægtløftersko.

En anden ting som gør et par vægtløftersko til en god investering, er at de har en god holdbarhed, og du har derfor glæde af dem mange år frem. De 3 Adidas vægtløftersko, som jeg har fundet går ikke i stykker uden videre. De er af rigtig god kvalitet, og hvis du passer godt på dem, vil jeg tro at de kan holde i en 3-5 år. Du skal huske på at man ikke løber i vægtløftersko, men kun bruger dem til styrketræning. Her er det begrænset, hvor meget skoene slides. Fitnesscentre i Danmark er generelt meget rene, og der kommer højst lidt snavs på dine sko. Så kan du altid rense dine vægtløftersko, hvis de kommer til at lugte, eller bliver beskidte.

Hvis du ikke får brugt dine vægtløftersko så meget, er der muligheden for at sælge dem igen. Der kan nemt komme noget i vejen, som sætter en stopper for træningen, og så er det godt at kunne sælge sine sko igen, hvis det nu er. Vægtløftersko generelt er i høj kurs, og der er mange bodybuildere og styrkeløftere landet over, som kan være interesseret i at overtage en brugt vægtløftersko. Du kan selvfølgelig ikke forvente at få fuld pris for dine vægtløftersko, men du kan godt få et par hundrede, hvis skoen er i god nok stand. Hvis du gerne vil sælge dine vægtløftersko, kan du prøve at skrive på diverse bodybuilding forums eller på den blå avis eller lignende. Her kan du skrive at du sælger dine vægtløftersko – pris – at du fra denne del af landet – og du kan ligge et billede op af skoenen. Så er der gode chancer for at du får solgt dine vægtløftersko.

Vægtløftersko er den perfekte gave

Et par vægtløftersko er noget enhver bodybuilder/styrkeløfter vil blive glad for, da de giver så mange positive effekter til træningen. Vægtløftersko er derfor en oplagt fødselsdagsgave eller julegave. Det hænger også sammen med at prisen på et par vægtløftersko ligger omkring de 700-1000 kr, hvilket svarer til hvad mange danskere giver i gave.

Sådan fjerner du lugt og renser dine vægtløftersko

Her er et par gode råd, så du kan holde dine vægtløftersko rene, og så du kan undgå at de kommer til at lugte. Vægtløftersko og sko generelt er lidt ligesom et køretøj. De skal holdes ved lige ellers går de i stykker, og kommer til at lugte. Sørg derfor at give dine vægtløftersko en kærlig hånd i ny og næ, så du forebygger at skidt og snavs kommer til at sætte sig.

Vask dine vægtløftersko med sæbe eller Rodalon

Det er en god ide at vaske dine vægtløftersko udenpå i ny og næ. Tag en fugtigt klud med lunken vand, og vask skoen udvendig. Sæt skoen til tørre et sted hvor der er lunt og undgå meget varme radiatorer eller direkte sollys. Det kan faktisk slide en del på vægtløfterskoen, hvis den udsættes for meget varme.

Rens vægtskoen indvendig

Tag sålen ud af vægtskoen og rens den indvendig. Det kan du fx gøre med en klud eller så kan du bruge en støvsuger. Så kan du suge alt skidt og snavs ud af skoen. Hvis sålan er slidt, bør du overveje at skifte den.

Giv dine vægtløftersko frisk luft

Sørg for at give dine vægtløftersko frisk luft, når du er færdig med at bruge dem. Så tag dit par vægtløftersko op af træningstasken, når du kommer hjem, så de kan få lov til at tørre. Hvis de ligger i træningstasken, har du svært ved at tørre, og så kan du risikere, at du træner i våde sko til næste træning. Det slider både på fødder og skoene, hvis du træner i dem, når de er våde. Så husk massere af frisk luft til dine sko efter træning.

Gode artikler om vægtløftersko

Jeg har fundet nogle gode artikler om vægtløftersko, så du kan blive klogere på emnet. Den første artikel er meget dybdegående og giver dig hele historien om vægtløftersko. Den anden artikel handler om hvem der har gavn af vægtløftersko. De kommer fx med et bud på hvorfor en seriøs crossfitter bør købe et par gode vægtløftersko. Hvis du træner til stærkmand er artiklen også værd at kigge nærmere på. Vægtløftersko er også helt værd at kigge nærmere på, hvis du dyrker sport på højt niveau, og hvor styrketræning fylder meget. Det kan fx være ishockey, håndbold, basket eller fodbold.

Hvorfor vægtløftersko?
Hvem har gavn af vægtløftersko?

Vægtløftersko og vægtløftning

Vægtløftning er en konkurrence, hvor der gæles om at løfte mest muligt vægt, som er monteret på en vægtstang. Så skal løftet selvfølgelig udføres på en korrekt måde, som vurderes af en dommer. Stort set alle vægtløftere bruger vægtløftersko i forbindelse med vægtløftning, da de hjælper og støtter vægtløfteren i forbindelse med tunge løft. Det er både mænd og kvinder, som bruger vægtløftersko i forbindelse med vægtløftning. Der er typisk to discipliner, hvis vi kigger på vægtløftning i olympisk sammenhænge. Det er øvelserne Snatch og Clean and Jerk. For at gøre konkurrence i vægtløftning mere fair, er sporten opdelt i vægtklasser, som så dyster mod hinanden. Jeg har fundet 2 videoer med Dmitry Klokov, som er en verdensklasse vægtløfter. Han er super stærk, og så har han vundet rigtig mange konkurrencer, hvor han laver Snatch og Clean and Jerk. Dmitry Klokov bruger altid vægtløftersko, når han løfter.

Snatch

Snatch går kort sagt ud på at løfe vægtstangen fra gulvet og over hovedet i en samlet bevægelse. Det er en svær øvelse, som kræver god teknik og massere af styrke. For at udnytte mest muligt styrke er vægtløftersko en stor hjælp. Det er igen det med den hævede hæl, som hjælper løften med at lave et bedre snatch. Der er forskellige måder at lave snatch på alt efter om det er konkurrence eller træning. Det er ikke noget jeg vil gå i dybden, men du kan selv studere det nærmere.

Snatch er en meget effektiv øvelse til at øge eksplosiviteten i kroppen, og der er derfor rigtig mange sportsatleter, som laver snatch i forbindelse med deres træning. Det er typisk sportsgrene, som indeholder sprint, løb, hoppe og kast. Det er fx håndbold, fodbold, ishockey, 100 meter løb, basket, amerikansk fodbold.

Clean and Jerk

Clean and Jerk består af to bevægelser, et Clean og et Jerk. Et clean er hvor vægtstangen løftes fra gulv op til øvre brystkasse/skulder, hvor vægtstangen kan ligge. Et jerk er hvor vægtstangen løftes videre over hovedet og op i strækte strakte arme. Tilsammen udgår det så et Clean and Jerk. Det er en teknisk svær øvelse, som kræver massere af træning for at kunne udføre den effektiv og på den rigtige måde. Clean and Jerk er også en effektiv øvelse til at øge eksplosiviteten, og der er derfor også mange sportsatleter, som laver denne øvelse i deres styrketræning. Hvis du laver meget clean and jerk, bør du helt investere i et par vægtløftersko.

Vægtløftersko og bentræning

Den bedste måde at teste sine nye vægtløftersko på, er at tage ned i fitnesscenteret og lave en seriøs omgang bentræning. En seriøs bentræning indeholder rigtig meget squat og en masse øvelser til benene. Jeg vil derfor give et bud på, hvad der seriøs bentræning er i min verden, og hvad der virker godt for mig.

En god seriøs bentræning for mig starter altid med massere af mad dagen før og på selve dagen, hvor bentræningen finder sted. Det giver mig en masse energi, og jeg føler at min krop er mere klar til træning, fordi jeg har fået det rigtige at spise. En god nats søvn på 8-10 timer plejer også at hjælpe meget her. Jeg plejer at spise et solidt måltid 1-2 timer før bentræningen, og så får jeg en proteinshake og en kop kaffe 30 min før bentræningen. Så er jeg ellers klar til at give den max gas med bentræning.

Jeg træner altid i et par tykke lyskenbukser, så både lyske, baglår og forlår får ekstra varme. Lyskenbukser hjælper med at reducere skader, og mine ben bliver hurtigere varme. Jeg plejer at starte min bentræning med en 10 min cardio på cykel. Det får godt i stængerne, og det får blodet til at løbe godt rundt. Efter opvarming på cykel plejer jeg at lave lette leg curls og leg extensions lige for at få gang i musklerne i benene. Derefter laver jeg lidt opvarming til lænden, og det består af nogle rygbøjninger. Så er jeg ellers klar til at øvelsen squat. Jeg plejer lige at tage 1 eller 2 opvarmningssæt med lidt mindre vægt på vægtstangen. Så kører jeg 3×10 med det, som jeg nu kan tage i squat. Jeg husker selvfølgelig at bruge vægtløftersko, for at få mest muligt ud af squat. Jeg elsker virkelig den måde vægtløftersko går i et med gulvet, og de er generelt bare dejlige at squatte i.

Efter squat tager jeg 3×10 i dødløft. Det er også en rigtig hård og dejlig øvelse, hvor kroppen virkelig får lov til at arbejde. Efter dødløft kører jeg 3×10 i benpress maskinen. Det er en rigtig god øvelse til benene, da man virkelig kan få lov til at presse igennem med benene. Efter benpress kører jeg 3×10 leg extensions og derefter 3×10 leg curls. Efter leg curls laver jeg træning til læggen, og det er typisk med vægtstang, hvor jeg vipper op og ned med læggen. Her laver jeg typisk 15-20 gentagelser i 3 sæt. Efter træning til læggen laver jeg lunges med håndvægte, hvor jeg bare går indtil mine ben syrer helt til. Efter lunges slutter jeg træningen af med 10 min HIIT træning på cyklen. HIIT står for Høj Intensiv Interval Træning. Jeg plejer at køre 30 sekunder fuld power og 30 sekunder stille og roligt. Det gør jeg 10 gange, og det svarer til ca 10 min. Efter HIIT træningen kører jeg lidt videre på cyklen i et stille og roligt tempo. Det er for at varme kroppen ned igen efter en hård træning. Udstrækning plejer jeg at lave når jeg lige føler for det. Det samme gælder med foam rolling. Efter træning plejer at jeg få en proteinshake og nogle kulhydrater. Så spiser jeg et solidt måltid, når jeg er nået helt hjem.

 • 10 min cardio på cykel
 • Let opvarmning af ben – leg curls og leg extensions
 • Rygbøjninger for opvarmning af lænd
 • 1-2 opvarmningssæt i squat
 • 3×10 i squat
 • 3×10 i dødløft
 • 3×10 benpress
 • 3×10 leg extensions
 • 3×10 leg curls
 • 15-20×3 læg træning
 • lunges med håndvægte
 • 10 min HIIT på cykel
 • 5 min på cykel lige for at køle af

Progression af bentræning

I forhold til progression af træningen plejer jeg at smide lidt mere vægt på øvelserne som tiden går. Det er ca en 2.5 kg hver anden uge. På den måde stiger jeg lige så stille i vægt i øvelserne uden at det bliver alt for hårdt for kroppen. Det med at få en dum skade fordi man går for hurtigt frem, er noget af det dummeste man kan gøre. Når jeg kørt samme bentræning i et par måneder plejer jeg at skifte om på gentagelserne. Så kører jeg 15×3 med lettere vægt i øvelserne i stedet for. Eller 6×3 med noget tungere vægt. Kroppen har det nemlig med at vende sig til træningen, og det er derfor jeg skifter antal af gentagelser.

Kendte vægtløftere som bruger vægtløftersko

Her er det en gennemgang af vægtløftere, som bruger vægtløftersko i forbindelse med deres løft.

Dmitry Klokov

Dmitry Klokov er en russisk vægtløfter, som har vundet rigtig mange medaljer i vægtløftning på højeste plan. Han bruger tit Adidas vægtløftersko, når han løfter vægte, og det er rigtig mange kilo han løfter. Forestil dig alt det pres alle disse kilo giver til Dmitry Klokovs krop. Han er super stærk, og du kan finde mange videoer af hans løft på youtube. Jeg har fundet en video af mange af hans gode løft igennem tiden.

Dan Green

Dan Green er også en super styrkeløfter, som formår at squatte hele 360 kg raw i nedenstående video. Han kommer dybt ned, når han squatter og der er ikke så meget pis. Jeg synes det meget mere cool end de gutter som er i dragt og kun et par centimeter ned. Det er ikke en rigtig squat i min verden. Han bruger Adidas Power Perfect 2 som vægtløftersko, når han squatter i videon.

Bruge vægtløftersko som crossfitter

Crossfit er meget populært i Danmark, og der er rigtig mange danskerem som dyrker det i diverse fitnesscentre. Det er super sjovt, og det er på mange punkter blevet en holdsport. Så der er også meget socialt i crossfit. Crossfit er en blanding af styrke og konditionstræning, som så udføres med høj intensitet i forholddsvis korte intervaller. Her bliver der brugt mange af øvelserne, som jeg gennemgået tidligere. Det er fx Squat, snatch og clean and jerk. Derfor egner vægtløftersko sig godt til det meste crossfit træning. Hvis du har en dag med meget konditionstræning, kan du altid træne i almindelige sportssko. Men de dage med massere af styrkeøvelser er vægtløftersko guld værd.

En træning med crossfit og vægtløftersko kan se således ud:

3 runder af

 • 20 squats
 • 20 clean and jerk
 • 30 sit ups

Det ser måske ikke ud af meget, men tro mig det er hårdere end du lige regner med. Grunden til at det bliver hårdt, er det øvelserne laves i et højt tempo. Normalt når du styrkertræner, har du jo en pause på 30 sekunder til 1 minut. Crossfit vender det hele på hovedet og kører det ud i et.

Giv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here