De bedste vægtskiver til håndvægte og vægtstænger

Her finder du en oversigt af jern vægtskiver og kunststof vægtskiver. Du finder hjælp til størrelser, priser og forhandlere, så du kan få en god handel.

billige 30 mm jern vægtskiver fra getbig.dk

Gå til forhandler

30 mm jern vægtskiver fra abilicaonline.dk

Gå til forhandler

Jern vægtskiver

Vægtskiver af jern er den billigste type vægtskive. Der er også gode muligheder for at få rigtig tunge vægtskiver, når du køber vægtskiver af jern. Hvis du løfter rigtig mange kilo, og du søger en billig løsning, så er det med at kigge nærmere på jern vægtskiver. Jern vægtskiver går ikke uden videre i stykker, så det er noget du har i rigtig år frem, når du først har købt dine jern vægtskiver. Du kan altid sælge dem igen, hvis du ikke ønsker at bruge dem mere.

Fordele: Den helst fordel ved vægtskiver af jern, er at de har en god holdbarhed. Det gør at du kan have dine vægtskiver i mange år frem. Pengene er godt givet ud, når du vælger vægtskiver af jern. Jern vægtskiver fyldes heller ikke så meget som vægtskiver af kunststof, hvilket også er en god ting.

Ulemper: Den store ulempe ved jern vægtskiver er at de er hårde ved gulvet. De kan lave store buler i gulvet, hvis du taber en jern vægtskive direkte ned på gulvet. Du kan også få ridser i gulvet, hvis jern vægtskiver ruller hen af gulvet. Det kan den nemt, hvis den sidder på en håndvægt eller en vægtstang.

Kunststof vægtskiver

Kunststof vægtskiver er også meget populære. De koster lidt mere end vægtskiver af jern, men de har så fordelen ved at de ikke er så hårde ved gulvet. Hvis du træner meget derhjemme, er vægtskiver af kunststof et godt bud.

Fordele: En af de store fordele ved kunststof vægtskiver er at de ikke er så hårde mod gulvet, som jern vægtskiver er. Det er fordi at kunststof er lavet af noget andet materiale, som kan give sig mere, og det vejer ikke så meget som jern pr cm. Hvis du gerne vil undgå slemme skader og ridser i gulvet, så skal du bruge kunststof vægtskiver. Det er en god ting, hvis du fx træner hjemme, hvor det er træls at få ødelagt gulvet. Det er lidt noget andet, hvis du træner i et fitnesscenter. Her bruger man typisk et underlag, som kan holde til slag og skrammer. Her er det lidt ligemeget om det er det ene eller det andet.

Ulemper: Den største ulempe ved kunststof vægtskiver er deres holdbarhed. Kunststof holder ikke så godt som jern, og det gør at kunststof håndvægte går hurtigere i stykker. En anden ulempe er at kunststof vægtskiver er større end jern vægtskiver. Det er fordi at kunststof vejer mindre pr cm, og det gør at kunststof vægtskiver typisk er noget større end vægtskiver af jern.

Vægtskiver til håndvægte

De fleste håndvægte bruger 30 mm vægtskiver. Husk at være opmærksom på omkredsen af vægtskiverne når du køber vægtskiver til håndvægte. Det er fx ikke det mest optimale at have 2 x 30 kg vægtskiver på en håndvægt, da en vægtskive på 30 kg vægtskive har en stor omkreds. Det gør at der ikke er meget plads til underarmen, da vægtskiven på hver side af håndvægten går langt op. Det er langt bedre, hvis du vælger mindre vægtskiver fra 15 kg og ned af, som du sætter flere af på. Det gør håndvægten mere kompakt, så den er meget nemmere at håndtere og træne med. Hvis du gerne vil have en rigtig tung håndvægt, kan du selvfølgelig

Vægtskiver til vægtstænger

Olympiske vægtstænger bruger 50 mm vægtskiver, hvor mange af de billigere vægtstænger bruger vægtskiver på 30 mm. Det er her den store forskel ligger i vægtskiver til vægtstænger. Det er en god ide at undersøge diameteren på din vægtstang inden du køber nye vægtskiver.

Størrelser på vægtskiver

Vægtskiver kan fås i mange forskellige størrelser. Det er både i diameteren af hullet i vægtskiven, omkredsen af vægtskiven og vægten af vægtskiven. Det vigtigste er at du finder en vægtskive, som passer til dit træningsudstyr. De meste træningsudstyr bruger 30 mm eller 50 mm vægtskiver.

25 mm vægtskiver

Der er få håndvægte og vægtstænger, som er lavet til at bruge vægtskiver på 25 mm.

30 mm vægtskiver

En stor del af de vægtstænger som du køber på nettet, har en diameter på 30 mm, som passer sammen med vægtskiver på 30 mm.

50 mm vægtskiver

De olympiske vægtstænger som sælges hos getbig.dk og abilicaonline bruger 50 mm vægtskiver. Vægtstænger og vægtskiver på 50 mm kender du højst sandsynligt fra fitnesscentrene, som bruger dem meget. De fleste vægtslæder bruger også vægtskiver på 50 mm.

Stativ til Vægtskiver

Et vægtstativ er rigtig godt at have, hvis du ønsker at få mere styr på dine vægtskiver. Et vægtstativ giver dig nemlig muligheden for at hænge vægtskiverne op på pinde, som sidder på vægtstativet. Det gør at der kommer orden på vægtskiver, og vægtskiverne er også nemmere at tilgå, når du træner. Nogle squat racks og smith stativer er indbygget med et vægtstativ, hvor du så kan hænge vægtskiverne på.

Forhandlere af vægtskiver

Getbig.dk og abilicaonline har begge et stort udvalg af vægtskiver, hvis du er på jagt efter vægtskiver.

Giv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here