Opbyg enorm styrke i hele kroppen med vægtslæde træning

Blivstor.dk har samlet vægtslæder fra danske forhandlere, så du kan få et overblik af, hvad der er af vægtslæder på det danske marked. Vi har også skrevet om de forskellige vægtslæder, så du kan blive klogere på, hvad de forskellige vægtslæder kan. Det har vi gjort for at du nemmere kan finde en ny vægtslæde på internettet.

En vægtslæde går under flere navne: vægtslæde, power sled, crossfit slæde og prowler slæde. Det er godt lige at vide, så man ikke bliver forvirret, når man skal ud købe en ny vægtslæde.

Power Sled vægtslæde 50 mm fra getbig.dk

Power Sled vægtslæde 50 mm fra getbig.dk

Pris 1990 DKK

 • Mål: 69 cm L, 51 cm B, 81 cm høj
 • Egenvægt: 33 kg
 • Max belastning: Ukendt
 • Vægtskiver: 50 mm

Getbig.dk er den forhandler, som har den billigste vægtslæde. Den er noget mindre end de andre vægtslæder, som du kan købe hos de andre forhandlere. Vægtslæden har ikke de to ben, som går ud til hver side, og det gør at den er noget lettere at bruge i forbindelse løb. Den er derfor oplagt at bruge i forbindelse med holdsport og konkurrence, da den nemt kan spændes efter en person, som så løber afsted med vægtslæden. Det kunne fx være et håndboldhold eller en 100 meter løber, som bruger vægtslæden i forbindelse med træning.

Vægtslæden har en vægt på 33 kg, hvilket er noget lettere end de andre vægtslæder. Den er heller ikke så stor i forhold til de andre vægtslæder, hvis man kigger på målene. Jeg kunne ikke finde frem til max belastningen, men der er tre stænger, hvor du kan sætte vægtskiver på 50 mm på.  Der sagtens komme meget vægt på denne vægtslæde, selvom den er lille. Foran på vægtslæden er der to træk, hvor man kan spænde håndtag, stropper osv på, så man kan komme til at trække i vægtslæden. Der sidder to håndtag bag på vægtslæden, så man kan skubbe til vægtslæden.

Power sled 50 mm fra fitnessgruppen.dk
Power sled 50 mm fra fitnessgruppen.dk

Pris 3499 DKK

 • Mål: 104 cm L, 82 cm B, 99 cm høj
 • Egenvægt: 47 kg
 • Max belastning: 450 kg
 • Vægtskiver: 50 mm
 • Der medfølger skuldersele og stropper.

Fitnessgruppen.dk har også en power sled til salg. De kalder den en crossfit slæde, og det er fordi at der er rigtig mange, som anvender power sleds til crossfit. Denne vægtslæde er noget større end den fra getbig.dk, da den har to ben, som går ud til hver side. På hvert ben er der monteret en stang til vægtskiver, hvor der også er en stang til vægtskiver på midten af vægtslæden. Det gør at vægtskiverne bliver spredt ud på en større område, og det gør træningen hårdere i forhold til vægtslæder, hvor alt vægten er samlet på midten. Det er muligt at skubbe vægtslæden i begge ender, da der er noget at holde fat i. Der er faktisk fire håndtag i den ene ende, så du kan skubbe i forskellige højder. Der er et træk foran på vægtslæden, og der medfølger skuldersele og stropper, så du kan komme i gang med træne med det samme. En anden mulighed er at du spænder vægtslæden fast i dit træningsbælte, hvor du så trækker vægtslæden på den måde.

Vægtslæden er klart den største og tungeste, og den kan klare en belastning helt op til 450 kg. Den henvender sig derfor til personer, som er interesseret i tungt og eksplosivt træning. Det kunne fx være styrkeløftere, stærkmand, atleter, crossfit og eksplosive sportsgrene. Hvis du er på jagt efter en vægtslæde i højeste kvalitet, er denne vægtslæde et rigtig godt bud.

Prowler slæde fra nettofitness.dk

Prowler slæde fra nettofitness.dk

Pris 3495 DKK

 • Mål: Ukendt
 • Egenvægt: 38 kg
 • Max belastning: Ukendt
 • Vægtskiver: 50 mm

Nettofitness.dk har en prowler slæde til salg, som er en vægtslæde med en trekantet ramme. Det er et lidt anderledes design end de andre vægtslæder. Her sidder der fire håndtag i midten, hvor der så er to stænger foran til vægtskiver. Det gør at prowler slæden egner sig rigtig god til at blive skubbet til. Der sidder tre træk foran på prowler slæden, så du også kan trække i slæden. Tre træk foran er unikt i forhold til de andre vægtslæder, da de enten har et eller to træk foran.

Størrelsesmæssigt er prowler slæden ikke så lang, da den har den trekantede konstruktion, og så fordi at håndtagene sidder på midten. Egenvægten ligger også i den lave ende, da den kun vejer 38 kg. Det er muligt at bruge vægtskiver op til 50 mm på prowler slæden.

MD Three Post Sled fra bodyman.dk

MD Three Post Sled fra bodyman.dk

Pris 3399 DKK

 • Mål: Ukendt
 • Egenvægt: Ukendt
 • Max belastning: Ukendt
 • Vægtskiver: 50 mm

Bodyman.dk har også en vægtslæde til salg. Deres vægtslæde hedder MD Three Post Sled. Det er en vægtslæde med tre stænger til vægtskiver på 50 mm, hvor der er to store håndtag i den ene. Det gør at man kan skubbe vægtslæden med et bredt eller et smalt greb, og det er en god ting, hvis der er mange forskellige personer, som bruger vægtslæden i løbet af dagen. Der er jo forskel på, hvor bredt en stor og høj person holder i forhold til en lille og spinkel person. Man kan også skubbe på de to stænger, som personen på billedet gør. Her kan du også se, at hun skubber vægtslæden på en indendørs bane, hvor der er kunstigt græs. En vægtslæde skal helst køre på et blødt underlag, og mange fitnesscentre bygger derfor en bane med kunstigt græs i midten af fitnesscenteret, så medlemmerne kan træne med en vægtslæde.

Giv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here