6 af de bedste “life hacks” til dit vægttab

Her finder du 6 af de bedste life hacks, som hjælper dig med at få mere ud af dit vægttab. Alle 6 råd omkring vægttab kan nemt implementeres i din hverdag.

Vægttab råd 1: Lav mad derhjemme

Vi ved alle at det er lækkert, at have andre til at lave mad for én. Take-away eller et restaurantbesøg er sommetider så meget nemmere end at stå i køkkenet selv. Men hvis du prøver at tabe dig skal du passe på, når du er ude og spise. Restauranter har det med, at gå amok med brug af smør, olie og salt. Derudover er portionerne oftest større end hvad man selv ville have lavet og spist derhjemme.

Et studie har vist, at en simpel ting du kan gøre for at opnå et vægttab er, at lade være med at spise ude. Når man laver mad hjemme kan man helt selv regulere, hvad man kommer i maden. Du kan ligeledes også spise mindre, da du selv vurderer hvor stor en ret du laver. At undgå restaurantbesøg skulle være et af de bedste råd, når man ønsker et vægttab.

Læs også artiklen 5 fødevarer der booster din forbrænding

Sundt let måltid lavet hjemme i køkkenet
Sundt let måltid lavet hjemme i køkkenet

Vægttab råd 2: Drik en masse vand

Et simpelt råd til dit vægttab: Drik så meget vand som muligt hver evig eneste dag. Mange af os glemmer faktisk at drikke vand i løbet af dagen, hvilket gør vores krop utroligt dehydreret. Når man gerne vil opnå et vægttab, kan det være en god idé at drikke et glas vand, når man føler sig sulten eller er ved at gribe ned i chipsposen som “alligevel har ligget i skabet i flere måneder”. Drik noget vand, og tænk på noget andet. Er du stadig sulten? Hvis ja, så lyt til din krop og spis noget mad. Hvis ikke, så har vandet hjulpet dig med at undgå ligegyldige kalorier. Tørst og sult kan ofte føles ens, og vil derfor nogle gange snyde din hjerne til at tro, at du i virkelig har lyst til mad i stedet for væske. Vand hjælper ikke blot dit vægttab på vej, men er dermed også fuld af mineraler, som din krop virkelig har gavn af.

Du kan prøve at sætte dig et mål for, hvor meget vand du vil drikke hver dag. Hvis du tør, kan du eventuelt sætte dig et mål om at skulle drikke 3,5 liter (cirka 1 gallon) hver dag i en måned. Mærk derefter på din krop, hvordan den har det i forhold til inden du drak så meget vand hver dag. Har du mærket noget til vægttabet? Føler du dig sundere?

Drik vand under et vægttab
Drik vand under et vægttab

Vægttab råd 3: Drop reklamerne

For at det ikke engang skal være løgn, så kan dét at droppe reklamerne virkelig vise dig vejen til et vægttab. Nu tænker du måske: “Hvad i alverden har reklamer med mine fedtdepoter at gøre?” Men jo ser du! Hvis du dropper reklamerne i eksempelvis TV’et, så vil du undgå at se på snacks og andre lækre sager, som TOMS eller andre slik- og chipsfirmaer reklamérer for. Ofte vil sådanne reklamer med lækre snacks påvirke din hjerne, og du vil få lyst til de snacks du ser i TV’et. Måske har du ikke lige Toms chokolade derhjemme, men så finder du noget andet lækkert du kan indtage. Problemet er dog, at disse lækre sager ofte er fyldt med kalorier. Man kan derfor sige, at hvis du ikke havde set den reklame, havde du ikke haft lyst til at indtage de overflødige kalorier, da du sandsynligvis ikke ville have haft tænkt på det.

Et studie i sundhed har vist, at folk der så flere madreklamer endte med at “snacke” mere, end dem som zappede over på et andet program under reklamerne. Dette gælder både reklamerne, men ligeledes også forskellige madprogrammer såsom “Den Store Bagedyst.” Programmer som dette vil også påvirke din hjerne til pludselig at tro den er sulten. Du bør derfor droppe alt som omhandler mad i TV’et, men også prøve at undgå disse reklamer alle andre steder.

Drop reklamer og de søde sager
Drop reklamer og de søde sager

Vægttab råd 4: Gør brug af mindre tallerkener

Her har vi igen at gøre med hjernen. Den kan nemlig påvirkes i den rigtige retning, når det gælder et vægttab. Hvis du spiser det samme måltid på to tallerkener af forskellig størrelse – en stor tallerken og en mindre tallerken. Vil de fleste mennesker gå tilbage efter en ekstra omgang, når de spiser fra den store tallerken. Dette er den menneskelige hjerne der tror, at vi får meget mindre mad end vi virkelig gør. Den store tallerken vil illustrere et større tomt areal, som påvirker vores hjerne til at tro den egentlig ikke har fået særlig meget mad. Den mener derfor at det er okay, at tage en tallerken mere.

Et studie viste tilbage i 2005, at en gruppe mennesker som spiste suppe fra større skåle en resten af forsøgspersonerne, spiste helt op til 73 procent mere end dem, som spiste suppen af  en standardstørrelse skål. Hvis du ønsker at tabe dig, skal du eliminere den visuelle illusion og gøre brug af mindre tallerkener og skåle.

Læs også artiklen hemmelighederne til en flad mave

Mindre tallerken og vægttab
Mindre tallerken og vægttab

Vægttab råd 5: Husk altid morgenmaden

Morgenmaden – det vigtigste måltid på dagen. Du har ligget og sovet i mange timer, og din krop har nu brug for noget at arbejde med. Mange mennesker er ikke sultne om morgenen, og skipper derfor gerne morgenmaden. Dem der vil tabe sig mener at det er en god idé, at droppe et måltid da de på den måde undgår at indtage en masse kalorier, når de ikke engang er sultne. Denne tankegang forstår jeg udmærket godt, men sagen er, at droppe et så vigtigt måltid som morgenmaden vil skabe rod i dit stofskifte, og vil gøre dig mere snacksulten senere på dagen. Der er mange timer mellem morgenmad og frokost, så hvis du gerne vil undgå at købe et pølsehorn fra 7/11 på vej til arbejde, så husk nu den morgenmad! – Det vil gavne dig i sidste ende, at have indtaget et godt og sundt måltid i starten af dagen. Man anbefaler af morgenmaden består af massere af protein, sunde fedtstoffer og langsomt optagelige kulhydrater.

Morgenmad - toast, avocado og æg
Morgenmad – toast, avocado og æg

Vægttab råd 6: Prioriter din træning

Et vægttab foregår 70 procent hjemme i køkkenet, mens de sidste 30 procent omhandler dit aktivitetsniveau og foregår derfor oftest i et fitnesscenter. Kosten er en essentiel del når vi snakker vægttab, men din træning er bestemt også meget vigtig. Træning har ikke kun indvirkning på dit vægttab, men giver dig ligeledes en følelse af glæde og tilfredshed. Hvis du virkelig ønsker at tabe dig, bør du ikke droppe træningen bare fordi du er en smule træt. Nej, afsted med dig! Når du først er nede i dit lokale træningscenter eller hvor du ellers dyrker sport, så kommer motivationen oftest af sig selv. Jeg kender selv til dage, hvor jeg bare er ekstra træt og slet ingen overskud har til træning, men der siger jeg til mig selv: “Hellere en sløset træning end ingen træning!” Det handler om at få rørt sig bare en smule, i stedet for at ligge hjemme på sofaen med en pose chips og en cola i hånden. Et godt råd kan være at have én at træne med indimellem, da man på dage uden overskud kan motivere hinanden til at presse sig selv.

Prioriter din træning - JUST DO IT!
Prioriter din træning – JUST DO IT!

Giv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here