Weight Gainer: Alt du bør vide om dette kosttilskud

På dansk kan weight gainer oversættes til ”vægtforøger.” Det betyder nemlig, at med dette produkt kan du forøge vægten. Weight gainer er et kosttilskud til personer, som enten har svært ved, at tage på eller blot ønsker nogle flere kilo på kroppen lidt hurtigere. For et produkt som weight gainer findes der mange forskellige sammensætninger. Man skal derfor være opmærksom på, hvorfra man køber dette kosttilskud. Man kan forinden lige læse sig til, hvad der helt præcist er i produktet.

Hvad er weight gainer?

Der findes mange forskellige kosttilskud ude på markedet, som sikkert er helt fine til vægtøgning. Dog er et kosttilskud som weight gainer en hurtig og effektiv måde, hvorpå du kan tage på i vægt. Tilskud som disse gavner altså din krop med ekstra kilo.

Helt lavpraktisk er weight gainer altså en sammensætning af proteinpulver og kulhyrater. Nogle weight gainers indeholder andre muskelopbyggende stoffer såsom kreatin og andre vitaminer.

Weight gainer er en pulver – ligesom proteinpulver, som du nemt blander op med vand eller mælk og drikker som en shake. Dette er en hurtig måde, hvorpå du får indtaget den morgenmad, som du alligevel aldrig har tid til at lave. Det er samtidig en gode måde, at få indtaget nogle kalorier, hvis du generelt er på farten.

Hvordan tager jeg på i muskelmasse?

Mange træningsfanatikere, atleter og andre fitnessnørder når til et punkt, hvor de ønsker, at få noget mere masse på kroppen. Nok har de tidligere været meget tilfredse med deres form, men de syntes nu alligevel, at kroppen godt kunne tåle noget mere størrelse.

Hvad du helt præcist skal gøre for, at tage muskelmasse på, er at ligge i kalorieoverskud. Dette betyder altså, at du indtager flere kalorier end dit ligevægtsindtag. Måden hvorpå dette gøres kaldes at bulke. Her ligger du et sted mellem 200 og 500 kalorier over dit ligevægtsindtag. Hvis dette skal gøres ordentligt og du skal ende med at tage på, så bør du i den grad begynde at tælle kalorier, hvis du ikke allerede gør det. I starten kan det være svært, men hvis man vil se resultater, så er det hvad det kræver.

Et genialt redskab til bulk er det såkaldte kosttilskud weight gainer.  Weight gainer har et højt indhold af kalorier, da det både indeholder kulhydrater og proteiner. Disse to ernæringsstoffer indeholder begge 4 kilokalorier pr. 1 g. Ved at indtage weight gainer på daglig basis, så vil det hjælpe dig til, at få nogle kalorier indenbords, så du kan ligge i kalorieoverskud i forhold til dit ligevægtsindtag.

Når du træner hårdt, får masser (nok) af proteiner og ligger i kalorieoverskud vil du tage på i muskelmasse. Dette betyder derfor ikke, at du skal æde alt du kommer i nærheden af. Det skal naturligvis være nogle kalorier fra sunde og gode kilder. Selvom man bulker og gerne vil indtage kalorier, så nytter det ikke noget, at man sidder og spiser flødeis og brownies hele dagen. Fødevarer som disse kan nemlig slet ikke opfylde hverken dine mikro- eller makrotal.

Selvom man indtager mange kalorier, så skal man virkelig også huske, at få trænet godt og grundigt i gennem. Hvis du blot indtager weight gainer uden træning, så vil det altså ikke sætte sig som en flot sixpack eller som større biceps. Det kræver noget mere af dig. Det er ikke noget magisk produkt, som får dig til at vokse alle de rigtige steder, desværre, for så havde det været meget enkelt. Du skal altså arbejde for sagen, ellers sætter de ekstra kalorier sig rundt om maven som et godt uaftageligt bildæk.

Hvornår skal weight gainer indtages?

Weight gainer kan umiddelbart indtages når som helst hele døgnet rundt, – det er jo blot erstatning for, hvilken som helst andet med, som både indeholder kulhydrater og proteiner. Du bør dog være opmærksom på, at benytte kosttilskuddets fulde udbytte.

En perfekt egenskab med weight gainers er, at de er fantastisk gode til, at hjælpe på restitutionen. Nogle steder bliver det faktisk kaldt en ”restitutionsdrik.” Restitution er noget du gør, når du slapper af uden for træningscenteret. Her falder kroppen til ro, og du giver den lov til, at bygge sig sund og stærk. Man anbefaler derfor, at weight gaineren indtages hurtigst muligt efter endt træning. Mange undersøgelser viser, at tidspunktet hvorved du indtager din restitutionsdrik virkelig er vigtig i forhold til restitution.

Indtagelse af proteiner efter endt træning har en gavnlig effekt på proteinsyntesen, som gør at restitutionstiden vil forløbe hurtigere. Det tyder ligeledes på, at jo hurtigere man får proteinerne indtaget efter træning, jo større er effekten på proteinsyntesen. Dette betyder altså, at det har en større og mere gavnlig effekt, når det gælder genopbygningen af muskelproteinerne.

Efter man har trænet, så bør energidepoterne fyldes op igen, så man er klar til resten af dagen. Forskellige undersøgelser har vist, at indtagelse af en kulhydratholdig drik (eller fast føde) efter træning sætter genopbygningshastigheden af muskelglykogen i vejret. Faktisk vil hastigheden være det dobbelte af, hvad den ellers havde været, hvis du indtog samme kulhydratholdige drik hele to timer efter træningen.

Du bør tænke på, hvor meget du har svedt og brugt din krop. Den skal altså fyldes op med diverse fødevarer eller drikke inden du påbegynder andre ting. Med weight giner kan du nemt have pulveret fyldt i en shaker, hvor du efter træningen tilsætter vand. Dette er det mest optimale i stedet for, at vente til man først er kommet hjem.

Bodylab har lavet en rigtig god weight gainer som indeholder hele 395 kcal(kalorier), 31 g protein og 60 g kulhydrat pr 100 gram. Denne weight gainer kan fås i forskellige smagsvarianter. Her kan du blandt andet vælge mellem chokolade, fersken/appelsin, lemon, jordbær, vanilie og banan smag. Gå efter den smag, som du synes lyder bedst. Man skal huske på, at konsistensen på weight gainer er en del tykkere end mælk og diverse andre drikkevarer. Her på siden går vi all in på chokoladesmagen, den svigter virkelig aldrig.

Bodylab er et dansk firma, som har hele 9.5 ud af 10 i rating på trustpilot. Så der er rigtig mange mennesker, som er godt tilfreds med bodylabs produkter og service.

Hvis du ønsker, at indtage endnu flere kalorier eller blot mangler noget mere guf i din weight gainer, så kan du lave smoothies med weight gaineren.

Til dette skal du bruge:

  • 1 – 2 bananer
  • 200 – 300 ml mælk
  • En håndfuld frosne bær
  • 50 – 100 gram havregryn
  • 1 – 2 spsk. Peanutbutter
  • 1 – 2 scoops weight gainer
  • isterninger

Det hele blendes og nydes med det samme. Dette er altså noget af en kaloriebombe, som der virkelig rykker. Ikke nok med de mange kalorier, så får du ligeledes her sunde vitaminer og mineraler fra blandt andet bærrene og peatnutbutteren.

Giv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here