Yogamåtter

Yogamåtter er meget populære og bliver brugt i stort set alle fitnesscentre – især til yoga og holdtræning. Det er fordi yogamåtte er rigtig bløde, og de er derfor rigtig gode at bruge som underlag på gulvet. Så skåner du nemlig kroppen, da den ikke kommer til at ligge i direkte kontakt med gulvet, og det er utrolig dejligt, når du laver diverse øvelser og udstrækning. At ligge direkte på et betongulv eller trægulv gør ondt i ryggen, og det gør fx også ondt i albue og knæ, hvis de kommer i direkte kontakt gulvet.

Yogamåtter fra getbig.dk

yogamåtte

Pris 249 kr
Gå til forhandler

Yogamåtter fra nettofitness.dk

Yogamåtter fra nettofitness.dk

Pris 299 kr

Yogamåtter fra fitnessgruppen.dk

Yogamåtter fra fitnessgruppen.dk

Pris 399 kr
Gå til forhandler

Yogamåtter fra abilicaonline.dk

Yogamåtter fra abilicaonline.dk

Pris 295 kr
Gå til forhandler

Yogamåtter bruges typisk i forbindelse med mave og ryg træning, hvor du træner på gulvet. Så kan du lave mavebøjninger og rygbøjninger imens du ligger blødt. Der er også rigtig mange som bruges yogamåtter, når de laver diverse core øvelser, hvor albuer er i kontakt med gulvet. Det samme gælder med træning med et ab wheel, hvor knæ tit kommer i kontakt med gulvet, når du udfører øvelsen. Det kan også hårdt bare at sidde direkte på gulvet, når du fx laver udstræk, og her er yogamåtter også guld værd.

Du kan også bruge yogamåtter til at ligge håndvægte eller vægtskiver på, når du træner. Så skåner du nemlig gulvet på den måde, da yogamåtten fungerer som det bløde underlag. Yogamåtter er selvfølgelig ikke det bedste til dette, og her underlagsmåtter er meget bedre til at håndtere vægte, så de ikke skader gulvet. Læs mere om underlagsmåtter her, hvis du søger et kraftigere underlag.

Du kan købe yogamåtter hos getbig.dk, som blandt andet har yogamåtten, som du kan se på nedenstående billede. Det er en yogamåtte på 180 cm i længden og 61 cm i bredden, og så er måtten 15 mm tyk. 15 mm i tykkelse er lidt tykkere end de fleste yogamåtter, og det gør at du kommer til at ligge endnu blødere. Du skal helt undgå at købe de helt tynde yogamåtter på 5 mm, da de ikke er ret bløde at ligge på. Du kan få yogamåtten i sort og lilla farve.

Mavetræning på yogamåtter

Yogamåtter er nærmest lavet til mavetræning på gulvet. Jeg bruger altid en yogamåtter, når jeg laver min mavetræning. Min mavetræning består af:

  • 10×3 lige mavebøjninger
  • 10×3 skrå mavebøjninger
  • 1 minut x 3 lige core
  • 30 sekunder x 3 på core på hver side
  • Nogle gange 10×3 mavebøjninger på ab-wheel til sidst

Rygtræning på yogamåtter

Jeg laver også tit rygtræning på yogamåtter, hvor jeg træner lænden rigtig meget. Her er styrketræningsprogram til ryg og lænd.

  • 10×5 rygbøjninger
  • 10×3 superman
  • 10×3 arm og benløft(skiftevis kryds venstre arm – højre ben og højre arm – venstre ben)
  • 1 minut x 3 core til ryg

Hvor lang tid holder en yogamåtte?

Du kan have din yogamåtte i mange år frem, hvis du passer godt på. Undgå derfor at kradse og pille i yogamåtten, så der ikke kommer huller og revner i den. Du skal at denne yogamåtte er ekstra tyk, og det gør at den holder endnu bedre end de tynde billige yogamåtter.

Er en yogamåtte en god investering?

En yogamåtte koster ikke alverden, og så hjælper den dig med at få en lang bedre træning på gulvet. Når du får en bedre træning, har du også meget mere lyst til at træne, og det giver på lang sigt et bedre helbred, og det er helt klart alle pengene værd.

Tag din yogamåtte med på ferie

Yogamåtter kan også bruges til andre ting end træning, da de har den der bløde egenskab. Du kan tage yogamåtter med på ferie, så du har noget blødt at ligge på. Det kan være at du skal ligge i telt, og her er det godt at have blødt underlag med. Yogamåtter er også nemme at have med på ferie, da de kan foldes helt sammen, så du kan tage dem over skulderen. Så kan du også lave lidt træning eller udstræk, når du er afsted på ferie. Det er en god ide at få rørt sig lidt, når man er afsted på ferie, da der tit kommer noget ekstra mad indenbords i denne periode.

Giv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here